Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

6 Members and 50 Guests are viewing this topic.

pasa_andrei

M am uitat acum pe harta si visam putin la posibilitatea ca Porr (Lot 4)  si WeBuild (Lot 5) sa se sincronizeze in final de 2025. Daca se sincronizeaza treaba, atunci de la Tigveni pana la Rm. Valcea ne-ar ramane doar 24km. Perfect fezabil sa folosim aceaste 2 sectoare noi de drum la capacitate maxima. Asa de la Curtea de Arges pana la Rm.Valcea sunt 36km. Hmm. O sa fie interesant. Cine o sa aleaga varianta "Dedulesti" si cine o sa aleaga DN73C.

vm75

Si ca sa visam si mai frumos: pana in 2025 sa deschida partial si WeBuild o parte din lotul 3 (intre nod Tigveni si nod Suici/Rudeni), CJ Valcea si CJ Arges sa termine reabilitarile DJ din zona (DJ 703G, DJ 703 M, ex DN 7D) si sa lasam Waze sa ne duca pe coclauri pana in Valea Oltului, la Calimanesti, Cornet sau Cainenii Mari, in functie de trafic. Stiu ca s-a mai discutat ca respectivele DJ au geometrie de drum comunal si nu au capacitate suficienta, dar cu siguranta vor putea prelua o parte din traficul actual de autoturisme, mai ales daca s-ar imparti la 3

danpandrea

^În loc să visăm drumuri pe coclauri, mai bine să fim atenți la modernizarea DN73C. Lotul dintre Tigveni și Rm. Vâlcea are contract de SF semnat în aprilie, cu durata de 14 luni.

vm75

Asa e, dar te va scoate tot la Aldesti si tot trebuie sa ocolesti Rm. Valcea. Pentru camioane va fi ok, cu siguranta, ca alternativa la Dealul Negru, insa conditia ar fi sa se rezolve elegant urcatea de la Piatra, unde colegii au propus un tunel (care sigur nu va fi gata pana in 2025, chiar daca l-ar vedea necesar si proiectantul SF). Eu am folosit cele 3 drumuri judetene de care vorbeam; ce ma impiedica acum sa le folosesc permanent (pe langa gropile de pe DN7D) e bucata Pitesti-Ct de Arges-Tigveni, care e foarte aglomerata. Daca as ajunge pe autostrada pana la Tigveni, as incerca cu orice pret sa ocolesc bucata Rm. Valcea-Calimanesti (acum Waze ruteaza oricum de multe ori prin stanga Oltului, pe DJ 703F pe la Fedelesoiu).

daniel321

Autostrada A1 Pitesti Bucuresti incepe sa fie ne incapatoare, la km23 (3:05) se formeaza blocaje.

Pitesti Autostrada A1, Traversare Bucuresti Spre Autostrada A2

Xenos

Chestiunea asta se va agrava masiv odata cu darea in functiune a DX Craiova-Pitesti, pentru a nu mai vorbi despre Pitesti - Sibiu candva....ar trebui largita A 1 la 3 benzi la intrarea/iesirea din Bucuresti, cel putin pana la intersectia cu A de centura.

BIGRED1984

Totusi, A0 va fi inainte de Sb-Pt, de ce s-ar inghesui toti prin Militari ? A0 intreg iti ofera inca 4 benzi de la fiecare intersectie cu A , DN , alternative de intrare pe unde ai nevoie.
Inca putinei ani de asteptare...

dumbravaandrei

Quote from: montaniardul on August 09, 2022, 07:29:27 PMAlveolele alea suplimentare de la marginea benziilor de urgenta (min. 1:16) ce uitilitate au?
de foarte multe ori am vazut echipe de mentenanta care in acele alveole mai depozitau pe perioada lucrului unelte/utilaje/gunoaie. Sau se adaposteau ei de trafic. 
Sunt foarte utile si atunci cand esti cu masina in pana, pentru a adaposti pasagerii masinii dupa parapete (parapetele este discontinuu la acele alveole, poti vedea aici un exemplu, dar se procedeaza similar si la alvelolele pentru vehiculele avariate).

Alveolele respective nu sunt gandite neaparat pentru participantii la trafic ci ca adapost temporar pentru cei care, dintr-un motiv intemeiat sau nu, vor sa se adaposteasca de corpurile mobile care circula cu +130 km/h.

adrian sibiu

Salutare!
Nod rutier Selimbăr in 10.08.2022

mirceaeliade

Un update la sumarul loturilor pe A1:

vm75

Multumim, @mirceaeliade
Cred ca ai adaugat de doua ori Sibiu-Boita la km in executie si ai lungit un pic traseul PiSi

mdragos

@mirceaeliade : unde putem accesa aceste tabele ? este un link? poate ar fi util sa fie listate in sinteza autostrazilor ( daca nu sunt deja, dar nu stiu eu ).
Ca sa nu mai fie discutii endless legate de care lot s-a semnat, care e in licitatie si timpii estimati.

mirceaeliade

@vm75 merci! nu intelegeam de ce da suma gresit (copiasem o suma veche la care adaugasem iarasi PiSi1)
link (pls lasati comentarii)

mdragos

Multumesc mult, am facut bookmark  :D

Fulgerica

O mica intrebare: Pe lotul 5 PiSi(WeBuild) in ultima filmare am observat 100m de terasamente, apoi 100m de iarba si tot asa.
Ce trebuie sa inteleg? Ca atunci cand vad iarba, sectiunea respectiva nu a fost expropriata?