Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

6 Members and 17 Guests are viewing this topic.

b1

Autostrada A1 Sibiu Pitești lot2, animație:
Gândirea de grup presupune că valorile grupului nu sunt doar indicate, ci și corecte și bune.

silaghi.paul

Foarte interesent video, ajuta la vizualizarea traseului si ofera pespectiva.
Side note: mi se pare ca pana la min 5:06 au facut o animatie foarte frumoasa si dupa aia au fost ceva de genul... nu prea mai am chef  :)

naivu

Realizarea animatiei nu mult dupa semnarea contractului mi se pare de bun augur; parca si pe PiSi1 tot cu niste animatii s-a inceput.

oneway

O sa fie a 8-a minune a lumii cand o sa fie gata autostrada asta(sper ca inainte de 2030)  :o
A0S3 - Aprilie/Mai 2025

dr4qul4

la 5:56 lipseste ecoductul peste Olt! cel aflat in afara culoarului autostrazii dar cerut pentru acordul de mediu..

pe fb, Grindeanu anunta semnarea contractelor pt SF-urile DN73C.
QuotePrimele două contracte importante pentru reabilitarea și modernizarea DN 73C- Curtea de Argeș și Municipiul Râmnicu Vâlcea- au fost semnate astăzi!

Acest sector de drum (format din două loturi) este cunoscut și ca Secțiunea 6 Sibiu-Pitești deoarece va asigura legătura rutieră directă a municipiilor Curtea de Argeș și Râmnicu Vâlcea cu Autostrada Sibiu – Pitești.

➡️ Primul contract semnat astăzi vizează elaborarea Documentației de Avizare a lucrărilor pentru DN 73C între Curtea de Argeș și Tigveni (Lot 1).
➡️ Al doilea contract are ca obiect elaborarea unui Studiu de Fezabilitate pentru modernizarea DN 73C între Tigveni și Municipiul Râmnicu Vâlcea (Lot 2).

Antreprenorul român are la dispoziție 11 luni pentru finalizarea contractului pentru Lotul 1 și 14 luni pentru finalizarea obligațiilor contractuale pentru Lotul 2.

Valoarea contractelor (finanțate din fonduri europene) este de:
- 1,88 milioane lei (fără TVA) pentru primul Lot;
- 3,68 milioane lei (fără TVA) pentru al doilea Lot.
E si o poza acolo (inutila)

3,68 mil lei pt SF DN de 14 km.. este destul pentru a se propune o solutie decenta (aliniament nou cu debleu+viaduct sau chiar tunel la Piatra)?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

danutzu_1069

Eu sper sa nu ramanem doar cu cea mai scumpa animatie...

mirceaeliade

sunt putin surprins ca la asa lucrare de anvergura cu atatea viaducte nu se apeleaza chiar deloc la separarea sensurilor de mers, in sensul sa se sape mai putin ca sa lase unul dintre sensuri sa o ia mai sus sau mai jos decat celalalt.

pentium10

wow, ce greu va fi cu accesele
cam 90% din lucrare e departe de DN sau oricare acces principal
lipsa poduri lipsa drumuri de service pentru cife etc...

va fi interesant de urmarit si crearea acceselor si circulatia cifelor din fazele incipii ale proiectului
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

oneLess

^^ Păi nu este o estimare această animație ? A ieșit cumva Proiectul Tehnic ?

Ionut

A ieșit din c**. Ce proiect tehnic să iasă? E ceva preliminar, evident. Hârtia, mai ales electronică, suportă orice.

fly

Mi se pare numai mie, sau in animatie pozitza "default" de mers a camioanelor (autobuze, etc..) este "pe stanga"? O fi o clona a unui proiect englez/indian?

Oricum, sper sa traiesc sa merg pe autostrada de la Sibiu la Curtea de Arges in viatza asta.

Dragos_R

Fly, stii cum e ... depinde ce varsta ai acum  :D !

nitz

Sper ca animatia e doar preliminara si la Boita va fi totusi posibila o coborare de pe autostrada cand vii dinspre Pitesti. Ar fi foarte utila pentru traficul Ramnicu Valcea/Pitesti - Valea Oltului - Fagaras - Brasov . Altfel, pentru directia respectiva trebuie ori sa mergi pe Valea Oltului pe DN, ori sa ocolesti pe autostrada pana la Sibiu si inapoi.

Stie cineva daca nodul de la Boita va fi mai complex dupa proiectare?

mdragos

Exista o sansa ca API sa poata lua parte la sedintele cu CNAIR cand se va discuta proiectarea? Sunt 18 luni pentru proiectare banuiesc ca vor fi mai multe sedinte in acest interval.

Archi

Va fi exact asa ca si in randare in cadrul proiectului pentru A1. Nodul de la Boita se va face complet cu access in toate directile in cadrul proiectului A13

vezi harta proectelor de infrastructura pentru detalii