Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

2 Members and 59 Guests are viewing this topic.

Hercule

Si planseul (podeaua) tunelului cum se va face?
Deșteaptă-te române!

Raducu Popa

Cum arata in poze, se pare ca locul unde sunt utilajele este podeaua tunelului. Pe laterale se vor turna peretii, apoi se va turna plafonul sau se vor monta bucati din el gata turnate.

teocharis

unde sunt utilajele este "tavanul" tunelului!

podeaua se va betona dupa excavarea galeriilor de sub "tavan"

ciprebbe

Tunelul e undeva in fata...si acolo pare ca e mai sus cota terenului "pozat" (de aici se vede cel mai bine cota autostrazii), deci ar putea fi placa superioara pozata, insa nu se vad asa cum bine remarca si iuli gurile de intrare.

Ce n-as fi dat sa vad o poza de genul celei facuta de nenea_hartia la tunelurile CF de la Sighisoara
.
Totusi nu cred ca un fotograf care a mers pana acolo sa nu fi pozat asa ceva daca vedea acolo.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

ciprebbe

in 2 luni e gata tunelul
Primul tunel de autostradă din România a fost prevăzut încă de la începutul lucrărilor în dealul Săcelului. Modul de realizare este de tip cut&cover. Altfel spus, mai întâi sunt realizați "pereții mulați", adică cele două ziduri laterale ale tunelului, alături de cel median. După decopertarea terenului până la limita superioară a viitorului tunel, a început turnarea pereților laterali până la o adâncime de 28 de metri, având o grosime de un metru. Peretele median, care va despărți cele două sensuri de mers ale autostrăzii, are o lățime de 80 de cm, fiind turnat până la o adâncime de 18 metri. După turnarea acestor pereți, a început turnarea plăcii care va acoperi tunelul. Și aceasta are o grosime de un metru. Abia apoi, din viitorul tunel începe excavarea pământului ("golirea" galeriei de pământ). Această din urmă operațiune a început în cursul săptămânii trecute, când, din cei 340 de metri liniari ai plăcii superioare a galeriei artificiale, era turnată o porțiune ce acoperea o lungime de 220 de metri. "Până la jumătatea lunii aprilie, placa superioară va fi finalizată. Estimăm că la jumătatea lunii mai, galeria va fi finalizată de la un capăt la celălalt", spune Sorin Scarlat, tânărul director adjunct al șantierului.

Daca e adevarat ce se spune in articol atunci ca sa fie finalizat in 2 luni (poate) trebuie sa fie pe finalizare structura si acolo in poza sa fie placa superioara, altfel daca e partea de jos ...le mai trebuie 1 an .
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

Raducu Popa

Ma asteptam sa fie ceva de genul asta, dar se pare ca solutia este alta...

coco.serban

Am si eu o intrebare: Nu e mai usor doar sa torni ceva beton pe peretii laterali decat sa-i faci acoperis la tunel?

neaguionutu

Quote from: R@du on March 11, 2013, 03:57:55 PM
Ma asteptam sa fie ceva de genul asta, dar se pare ca solutia este alta...

Poze este este facuta pe Autostrada A 6 Lyulin din Bulgaria ,intre Sofia si Pernik , cad acesta era in constructie.
Asa este ?

Multumesc frumos !!!

bogdymol

2 poze de pe autostrăzile patriei (Orastie - Sebes)...

Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

Ionut

Complicat cu tunelurile astea. :p

@bogdymol: nu ne spui si de unde sunt cele doua cadre superbe? :D Multumim mult pentru bomboane! :)

bogdymol

Quote from: Ionut on March 11, 2013, 06:38:31 PM
@bogdymol: nu ne spui si de unde sunt cele doua cadre superbe? :D Multumim mult pentru bomboane! :)

Nu, tin doar pentru mine :lol:

Am editat postarea de mai sus. Pozele sunt de pe Oraste-Sebes.
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

alin_simeriaveche

poti sa ne spui si unde mai exact si de cand sunt facute? :D

bogdymol

Orastie - Sebes, lotul Strabag. Pozele sunt recente.
drumurile mele

Raducu Popa

Poti sa ne spui si ora exacta cand au fost facute? Eventual temperatura si umiditatea aerului? :lol:

lautaxi

Alin simeria veche cand ziceai ca vi acasa? daca vi dupa 8 mai cred ca o sa te dai pe Orastie-Simeria.