Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 42 Guests are viewing this topic.

elphax

Poate nu se astupă complet,  lasă ușa de vizitare ca e pe acostament, pe axul central

Marius

Cred ca vine aproximativ pe banda 1, nu e pe acostament, pe axul central. Oricum intre banda 2 si banda de urgenta. Sper sa nu gresesc...

TibiV

Nu lasi "usa de vizitare" la golurile tehnologice.

Rolul lor este fix tehnologic, sa scoti/bati niste "chestii" in diverse etape ale lucrarilor. Dupa ce se termina etapele respective, golurile se armeaza si betoneaza.

@xab80, si lucrarile pe M5 au fost foarte bine documentate pe forum, Ionut a facut niste vizite ample pe santier la vremea respectiva...

Ca fapt divers: primele metrouri IVA, pe prima linie de metrou Timpuri Noi - Semanatoarea, au fost bagate (parca prin '78...) in subteran de sus, cu macaraua, printr-un astfel de gol tehnologic, undeva in zona Unirii - Izvor, pentru ca nu era inca terminat depoul Ciurel si legatura la CF. Ulterior, golul respectiv a fost betonat, asa cum era normal.

Nu pot sa va dau link, ca pe vremea aia nu se inventase Internetul... Dar eram "Live" pe vremea aia, si am suferit din greu toate "devierile temporare" din vremea aia.
Este drept, atunci "temporar" insemna un an, cel mult doi, nu cate 5-6 ani ca acum...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

klax187

Legat de "cum vor scoate cofrajele pe care le vor folosi la betonarea gurii de vizitare":

Se poate vedea in videourile cu sectiunile de capat ca se va realiza acces in interiorul vaiductului pe intreaga sa lungime.
Podul Structura va ave nevoie de mentenanta pe parcursul anilor, deci va avea nevoie si de acces in interiorul sau.

Powered by API/PUM imgur uploader

gicu

Asemenea structuri necesită monitorizare permanentă, așadar și la asta se pot folosi golurile respective. În interior se pot monta martori de vibrații, de deformație, de tasare, etc.

alecu26

Golul ala il poti cofra si suspendat de sus. Adica pui niste grinzi de lemn trasversal si de ele, dedesubt, cu niste sarma poti lega cofrajul pentru gol.

Si daca ramane o scandura nedecofrata nu e mare lucru, sau cum s-a zis...se poate scoate prin gaurile de la capate.

PS: Parca la podul de la Mures, la Arad By Pass e si iluminat interiorul. Bogdymol stie mai multe si parca are poze.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

xab80

^^^
Mersi mult de explicatii!
@TibiV: o sa-mi fac 'tema de casa' si am sa citesc pe forumul M5 :)

bogdymol

Quote from: alecu26 on December 15, 2021, 02:55:58 PM
PS: Parca la podul de la Mures, la Arad By Pass e si iluminat interiorul. Bogdymol stie mai multe si parca are poze.

Prezent la datorie!

Cateva poze cu podul din Arad, sa aveti de comparatie:

In interior erau niste becuri provizorii puse, ca sa poata lucra. Dar alea cred ca au fost demontate, nu are rost sa fie iluminat podul pe interior, oricum nu are nimeni acces acolo (eventual la intretinere sau verificari periodice, dar nu prea ai cum sa intrii inauntru acum, e doar o gaura mica in fiecare parte a podului, langa pila centrala, si ai nevoie de o scara lunga sau o mica nacela pentru acces. Asa arata inauntru:

Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

Dragos_R

Multumim de poze Bogdymol ! Eram sigur ca nu ratezi ocazia, si pentru noi e o chiar fain sa ne mai aducem aminte de lucruri petrecute cu ceva vreme in urma .... :thumbsup:

MAP

Se pare ca Astaldi intra in vacanta de astazi, dar am gasit o noua filmare a tronsonului PiSi5 pe Youtube (TatuA)

stangabriel

La minutul 8:20 o sa fie Viaductul pentru evitare zonă siguranţă CF şi zonă dig Lac Budeasa. Unde sunt armaturile. Aprox 950 m lungime.

Urca autostrada pe la etaj sa nu deranjeze parterul  :lol:

alexd4u2

A1 Pi-Si Lot 5, Zona Manicesti - Nod DN7C, 18.12.2021

Ionut

Mda, cam multa apa. ST2 reloaded.

montaniardul

@alexd4ua Ce este cu casuta aia de la minutul 5:50 din filmare?  >:(

alexd4u2

Cel mai probabil exproprierile sunt in urma...