Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 47 Guests are viewing this topic.

iotu

Superbe pozele nenea_hartia! Le faci cu un aparat/obiectiv special? ca desi urmaresc de mult poze facute de tine, parca sunt adesea foarte colorate si la rezolutie buna  :D

Parca au avansat mai bine cu terasamentele fata de cum le-am vazut in decembrie cand am trecut si eu pe DN7 pe langa autostrada  :cheers:

iotu

O stire optimista ce a aparut in seara asta:

QuoteLucrările la tronsonul de 18 kilometri de autostradă dintre Simeria Veche şi Orăştie vor fi finalizate pînă în data de 10 mai, potrivit constructorilor.

Surse din cadrul companiei Straco, ale constructorului care a contractat lucrările la tronsonul de autostradă Simeria Veche – Orăştie, susţin că finalizarea proiectului are termenul de 10 mai 2013.

Astfel, peste două luni, hunedorenii vor putea circula în voie pe autostrada Deva – Orăştie. Cei 15 kilometri ai autostrăzii Deva (Şoimuş) – Simeria Veche, au fost daţi în folosinţă la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, iar cealalltă porţiune a A1 Simeria Veche – Orăştie, urma să fie finalizată în luna aprilie, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Amânarea termenului de finalizare a fost cauzată de alunecări de teren care au stricat terasamentul şi de alte probleme tehnice care au apărut pe şantierul autostrăzii.

Video:

Sursa: http://adevarul.ro/locale/hunedoara/video-vom-putea-circula-autostrada-orastie-deva-luna-mai-1_513635be00f5182b85d15ea8/index.html

Pellady

Azi dimineaţă înainte de ora 7
erau în jur de 20 de camioane
cu zgură în rând la cântar, la Hunedoara.
Şi am mai văzut altele pe şosea
spre Simeria, deci lucrează la terasament
la Turdaş.

user201

Bune ştirile de pe toate tronsoanele.
E tare chestia cu romulanii. Iniţial credeam că am dat în Star Trek şi mă aşteptam la un OZN pe acolo. :lol:
Din pozele lui nenea_hartia nu mai pare a fi mult de lucru nici pe lotul Straco. Păcat că nu se lucrează întărit, că în caz contrar cred că Iulie 2013 ar fi un termen viabil pentru Miercurea Sibiului - Şoimuş.

@R@du există nod la Pecica, dar înspre Arad. Oricum o parte din lotul2 se poate folosi.

rocklee

am fost ieri pina la timisoara ......si cind am trecut prin zona traian vuia  ....si am vazut pe cei de la UMB..faceau niste masuratori topo pe marginea soselei ....se pare ca lotul doi din tronsonul deva lugoj a fost atribuit UMBului

ciprebbe

Quote from: rocklee on March 06, 2013, 09:09:51 AM
se pare ca lotul doi din tronsonul deva lugoj a fost atribuit UMBului
Inca nimic nu e oficial.
UMB ul din ce se pare face masuri topo, si are oamenii pe teren, pe toate cele 4 loturi alfate in diferite stadii de licitatie. Cum bine stim cu totii  UMB se afla in carti pt majoritatea loturilor ( aproape castigatori).
Ofertele depuse de ei sunt undeva la 40-50 % din valoarea estimata a CNADNR ului pe Deva-Lugoj si cred ca isi dau si ei seama ca nu e fezabil asa ceva ( ca nu au forta sa faca mai multe tronsoane ) si atunci sunt pe teren sa afle exact unde se pot baga sa nu fie pe minus la final si unde pot "renunta elegant" la licitatie.
Pe de alta parte cred ca si cei din CNADNR "gandesc" o varianta prin care sa nu atribuie toate loturile UMB ului deoarece i-ar termina ( eu cred ca asteapta ca UMB ul sa renunte singura la unele loturi). Criteriul principal de atribuire e pretul cel mai mic iar aici UMB ul e in pole position.
Fara suparare dar UMB ul nu are forta necesara ( nu lucreaza cu subcontractori si de aici scoate pretul mic) sa execute mai mult de 2 tronsoane.
Azi stim cert ca ei au pe A3 tronsonul de la Gilau la Nadasel atribuit prin licitatie ( se asteapta semnarea contractului, iar aici terenul nu e prea usor), sunt la un pas de atribuirea si a lotului 2 din Tm-Lugoj, si pe primul loc la intreg tronsonul Lugosj-Deva.
Concluzia mea este ca ar trebui sa "renunte" la unele segmente de "bunavoie" pt a nu avea probleme pe viitor cu lucrarile.
Ms de poze nenea_hartia, frumoase ca de obicei!
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

athosga

Salut!

Stie cineva daca exista ceva noutati despre nodul "centurii Sibiu" cu DJ106B (faimosul giratoriu :) )? Exista un proiect aprobat macar pentru nodul acela? S-au apucat (se vor apuca?) de lucru acolo? Eventual ceva noutati despre soarta segmentului "centura Cristian"? Exista intentia macar de a inaugura mai devreme decat partea mai grea a lotului, respectiv tunelul si viaductul Sacel?

Mersi.

user201

@athosga
Din câte știu eu e liniște și pace acolo și nu există nici o intenție de a deschide circulației Centura Cristian înainte de întregul sector. conform pozelor de aici și de pe SCC se lucra la tunel și viaducte.

Ionut

Nu sunt tocmai noutati...

Autostrada iese din grafic
ARAD. Analizele realizate de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) arată că lotul II al autostrăzii Nădlac-Arad, realizat de către austriecii de la Alpine, este cel mai avansat şantier dintre cele aflate în prezent în construcţie pe Coridorul IV Paneuropean. Cu toate acestea, este greu de crezut că şoseaua de mare viteză va fi finalizată până în luna aprilie a acestui an, când expiră termenul prevăzut în contract. Deşi au fost câteva luni lungi de iarnă, constructorul nu a stagnat pe acest segment de autostradă.

Potrivit estimărilor, stadiul lucrării în data de 1 noiembrie 2012 era de 68,5 la sută, iar de atunci şi până în data de 1 februarie 2013, lucrările au avansat cu aproape zece procente, până la 78,1 la sută din total. În prezent, pe autostrada cu pricina se realizează umpluturi de pământ, fundaţii de balast, lucrări hidrotehnice, îmbrăcăminţi din beton rutier pentru spaţiile de servicii şi plăci de racordare la poduri şi terasamente.

sursa: Aradon

80% la inceput de februarie... deci pe mai ar trebui sa fie gata. E decent, chiar daca putin peste termen, e OK.

athosga

Quote from: Ionut on March 06, 2013, 05:32:44 PM
80% la inceput de februarie... deci pe mai ar trebui sa fie gata. E decent, chiar daca putin peste termen, e OK.

Da, mai ales ca acest procentaj se refera la intregul tronson, insa o buna bucata de cativa km este inutila fara celalalt lot, deci daca s-ar concentra pe segmentul "util", atunci ar fi si mai putin de lucrat pana la inaugurare.

rocklee

citeva poze  de la podul de peste strei la simeria veche ...se lucra ...''cu spor''..... :D

rocklee

acum citeva poze din zona turdas .....