Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

9 Members and 50 Guests are viewing this topic.

DarkFranck

Cel puțin 3 dintre ofertanți sunt ok. Lipsa chinezilor (probabil ca urmare a OUG dedicată) sper să devină regula de acum încolo  8)
Fluctuat Nec Mergitur

vladioan_bv

poate ne bucuram ca am scapat de contestatiile chinezilor dar nu i-am vazut niciodata la lucru la noi, in schimb am ramas cu aktor.. pizza, nu stiu daca i afacere.. pacat ca singurul nume serios de acolo e strabag :(

kesphishev

^ Asta-i chestia, că nu i-am văzut pe chinezi la lucru la noi. Ar trebui să fie la Zalău lucrând de zor, dar nu-s pe nicăieri. :(
Sper să se meargă cu Strabag. Au arătat seriozitate pe mai multe șantiere în țară, în special pe A3 la Tg. Mureș.

Edit foarte târziu: greșeala mea, sper să aibă Strabag o ofertă bună, demnă de atribuit acest contract.
Pursuing a passion is seldom a waste of time.

razvan96

Nu "se merge" cu nimeni. Se atribuie celui cu cea mai buna ofertă. Si nici macar nu s-au depus ofertele, acum abia suntem la candidaturi.

voicul

Nu doar Astaldi lipseste, ci si PORR.
Foarte slaba prezenta de firme serioase. Strabag si FCC si in rest poate cu noroc iese chiar la timp.  :(

Kimi

Mai in gluma: se poate selecta doar un candidat?  O:-)

Mai in serios: se poate contesta selectia din precalificari?

vancouver

Orice decizie administrativa se poate contesta. Cu cat mai multe etape, cu atat mai multe posibilitati de contestare.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

Ionut

rocklee

incet incet rasare si soarele pe acest lot  8) :hug: :vroomvroom:

elphax

cred ca si Intrakat au experienta la tuneluri

PlayStation

mirceaeliade

A aparut si in presa:

>Nouă firme din România, Grecia, Turcia, Spania şi Italia au depus oferte pentru construirea lotului 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva

>Prezenta procedură este de tipul ,,licitaţie restrânsă", iar din cei 9 Candidaţi Autoritatea Contractantă va selecta un număr de minimum 5 – maximum 6 candidaţi care vor depune oferte Tehnice şi Financiare în etapa a II-a a procedurii de achiziţie publică", precizează CNAIR.

https://www.economica.net/noua-firme-din-romania-grecia-turcia-spania-si-italia-au-depus-oferte-pentru-construirea-lotului-2-al-autostrazii-lugoj-deva_509874.html

http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/9-oferte-pentru-proiectarea-%C8%99i-execu%C8%9Bia-913-km-din

voicul

Exista si termen pana cand se vor selecta cei 5 sau 6?

Sper ca ati vazut in comunicatul CNAIR:
"Termenul de finalizare prevăzut este 10 luni proiectare și 28 de luni execuție conform factorilor de evaluare din Documentația de Atribuire."

28 de luni inseamna 2 ani jumate. :o
Si noi ne speriam singuri aici ca 5 ani minim si cu greu.
La termenele astea eu zic ca se poate deja o prima inaugurare a traseului.  >:(

alecu26

Rizzani sunt super ambițioși. Vor neapărat lucrare în România. Licitează peste tot. Grupul e foarte mare și conține firme în general specializate pe tot felul de poduri. SPIC, DEAL, Tensachai. Rizzani sunt cumva cam cea mai mare firma italiana rămasă rupă ce sub o forma sau alta restul au forma sau alta restul au dispărut sau au fost absorbite în grupul we build.
Sa nu uitam ca CIPA face tunelul de CFR pt Astaldi tot în zona aia.
Eu nu știu cum sa interpretez lipsa celor de la Salini (We build) din ecuatie...fie și ca licitau prin Astaldi.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

Cetatean

Din ce am auzit, webuild undeva în august va finaliza achiziția astaldi,sau ceva de genul. Astaldi are destul sub plapuma acum în ro,Brăila și pe A1. Licitează pe cf pentru arad tm și tm. Au  și pe cf o gramada în lucru.
Am zis mai demult ca FCC va licita și cred ca la un preț bun,pentru ca ei au deja 2 bucăți de tunel făcute în Ro plus încă unu în execuție. Din câte știu tunelul pe cf,îl face echipa celor de la FCc,acceasi de la tunel Sighișoara.
Cu toate astea,mizez și îmi doresc sa ia Strabag.
Cipa sunt subcontractori,ei pot lucra pentru oricine.