News:

Regulă nouă (#6)! Se primește ban pentru
fake news, minciuni și dezinformare.

Main Menu

Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

5 Members and 43 Guests are viewing this topic.

RaduG

#53115
Da, nu e grozavă, e făcută la 90 de grade, cu un obiectiv fisheye sau ultra wide oricum, foarte tremurată. Zici că e făcută dintr-un balon meteo tras de un avion.
Fișierul e din Noiembrie 2017.

NGC

Aici aveti link direct catre fiecare din documentatiile de atribuire pentru licitatiile pentru PiSi.

"Proiectare si executie autostrada Sibiu - Pitesti, Sectiunea 1 Sibiu - Boita, km. 0+000 - km. 14+150 - Lot 1 km. 0+000 – km. 13+170" -> Link direct

"PROIECTARE SI EXECUTIE "Autostrada Sibiu – Pitesti, Sectiunea 3: Cornetu – Tigveni" -> Link direct

"Proiectare si executie Autostrada Sibiu - Pitesti, Sectiunea 4: Tigveni - Curtea de Arges" -> Link direct

"Proiectare si executie autostrada Sibiu - Pitesti, Sectiunea 5 Curtea de Arges – Pitesti km 92+600 – 122+950" -> Link direct

dr4qul4

Nu pot sa nu remarc un lucru: lotul 4  are 8.4Gb iar lotul 3 are 1.8Gb.
Asta in conditiile in care lotul 3 e si mai lung, si mai greu.
Cantitatea nu conteaza in totdeauna, dar poate fi un indicator al pregatirii proiectului.
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Deschideri 2024: Intaia Cocoasa + L3, Lotul Coni , T1DX12, A0L3,

RaduG

#53118
@ NGC: Mulțumesc frumos pentru link-uri.
@ dr4qul4: La PiSi4 au trântit, la volumul 6.1, niște tiff-uri de 7,81 Gb, din care ortofotoplanuri Cestrin din dronă de 4,80 GB și 2 tiff-uri, într-adevăr de rezoluție mai bună decât Google maps, ortofotoplanuri de la Direcția Militară. Dacă mă întrebi pe mine, 7,81 de Gb de date balast, semi-inutile. Mi se pare de departe mai edificatoare filmarea Proinfrastructura din dronă pe Curtea de Argeș - Tigveni.

Eu, dacă ar fi să pregătesc o documentație pentru o licitație de sector de autostradă, aș contracta o firmă specializată în drone survey, și aș oferi potențialilor constructori o filmare de tipul point-cloud, cum fac cei de la Porr de exemplu.
După modelul:


RaduG

O nouă filmare 4k de pe Sibiu Boița, un film promoțional al unui subcontractor al celor de la Porr, mai precis Dimex 2000 Company,  din care se observă totuși progresul în anumite puncte ale lotului:

elphax

si se vede clar cate utilaje au, cum se "muta" dealul sub terasamentul autostrazii
super tare filmul !

horatiu.cosma

Trecând peste imaginea de la început care îți ia ochii cu șirul de camioane care așteaptă la încărcat, cred că mai au nevoie de escavatoare, nu e ok să ai așa coadă de camioane în așteptare.

csebi24

^ vin cu o parere de -1 pertinenta.

Ma gandesc ca au coada mare acuma pentru ca muta aproape de deal ce iau din el ( ma gandesc ca il pun ca terasament). Cand se vor indeparta de deal stanga dreapta, coada ar trebui sa fie mai mica, nu?

horatiu.cosma

Muta din deal (km 10) spre km 0. Dar oriunde ar muta, dimensionarea optima a forțelor se face astfel încât nici escavatoarele sa nu stea, nici basculantele. Aici nu e cazul.

pasa_andrei

Este si un video de prezentare al firmei. Trebuie sa fie si putin spectacol care sa ti demonstreze de ce este in stare firma respectiva. Oricum felicitari  :D

alexa_adrian2001

Exact! Si eu cred la fel.
Au facut montajul cum sa-si scoata firma lor in relief. Ca daca tot a venit omul cu drona: hai sa facem spectacol :)) Mi-e greu sa cred ca stau camioanele sa astepte la rand la excavatoare.

dr4qul4

@raduG, sunt total de acord. Chiar am scris in trecut ca traseele ar trebui filmate din drona. Nu DJI ci drone speciale, cu altimetrie, gps exact, care sa poata cartografia terenul si identifica pana si firele de curent. Nu stiam ca se numeste point-cloud :))
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Deschideri 2024: Intaia Cocoasa + L3, Lotul Coni , T1DX12, A0L3,

klax187

Filmarea aceea e ca un vis umed pentru locuitorii din Aiud, Teius, Alba si Lancram.

RaduG

@dr4qul4 nu-ți trebuie nu știu ce dronă pentru point cloud, ci doar software-ul, de exemplu DJI Terra, care lucrează cu toată seria DJi Phantom 4, inclusiv cu Phantom 4 RTK, dacă vrei precizie centrimetrică: https://www.dji.com/dji-terra?site=brandsite&from=nav

horatiu.cosma

Și cu mavic se poate face modelare 3D, nu e rocket science.