Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

2 Members and 29 Guests are viewing this topic.

BoGDaN

multumim pentru poze si film....hai si restul de portiune :)

Pellady

Astazi m-am desfatat pe M43, M5 si M0 iar cireasa de pe tort a fost Deva - Simeria. Dupa ce mi-am rupt masina de la Nadlac pana la Deva am delectat-o cu autostrada noastra. Dupa cum am scris azi dimineata, giratoriul de la intrarea in Deva nu mi se pare ok, cand am trecut de el la ora 19 era imprastiat de o masina care era parcata pe dreapta mai departe, deci pana la urma sa infipt cineva in el.
Cum se vede autostrada A1 Deva- Simeria noaptea

http://www.youtube.com/v/pqUthhE-tjQ

florinlin

Quote from: codian9 on December 21, 2012, 08:40:01 PM
nu prea am vazut pe nimeni facand stanga impejur la giratoriu...
Cred ca ar trebui un semn obligatoriu pentru devierea traficului greu pe noul tronson, (la giratoriul de la exploatarea miniera).
Oare cui revine aceasta sarcina , pRIMARULUI ? Chiar daca ar trebui sa se intoarca, tot ar fi un castig de timp pt cei care tranziteaza.

Acel sens giratoriu pentru "intrarea" pe autostrada dinspre Arad e o gluma proasta din ciclul "cat putem fi noi de incompetenti". Nu trebuie sa ne miram ca tirurile vot tranzita in continuare Deva si Simeria. Cum sa faci intoarcere la 180 de grade cu ditamai tirul intr-un sens giratoriu de 2 benzi ??? Mai normal era sa permita viraj stanga (cu banda dedicata exclusiv) si sa se fi intrat pe pod pe unde ieseau cei care mergeau spre Deva dinspre Soimus. Iar pentru traficul dinspre Deva, cu un volum mai mic, marcaj "cedeaza trecerea".

nenea_hartia

Ionut

Multe, multe, multe multumiri tuturor pentru efortul depus, pentru filmari si poze, sunteti extraordinari! :) :cheers:

Am mai gasit si eu o filmare HD cu Autostrada Deva-Simeria, multumiri autorului daca ne "aude":
http://www.youtube.com/v/TZhg0-7UP_E

user201

Mersi de poze și filmări.

Legat de sensurile acelea giratorii, din păcate erau singurele soluții relativ ieftine și rapide. Oricum ieșirea în această manieră se face doar pentru 2-3 ani, din câte am înțeles eu din diverse locuri urmând a fi construit la un moment dat un nod de ieșire-intrare ce implică și un nou pod peste Mureș și CF.

E bine și că sensurile sunt de plastic pentru că nu apar așa mari stricăciuni ca în cazul în care ar fi fost de beton. În timp lumea se va obișnui cu ele.

Să așteptăm acum și alte segmente deschise în cursul anului viitor.

BoGDaN

Filmarea este elocventa pentru ca ne arata ca TIR-istii nu folosesc centura inca. Si pe buna dreptate la Deva  este foarte greu daca vii dinspre Arad. Mai simplu este la Simeria - chiar mi se par acele 2 tiruri ca intorc in giratoriu spre a intra pe autostrada, nu sa vireze spre Calan. Sper sa inceapa sa foloseasca aceasta bucatica de sosea. Dar multi au impresia ca nu castiga cine stie ce timp cu intratul/iesitul de pe autostrada, mai ales in Deva. Daca autostrada ar fi fost toata atunci altfel ar fi fost situatia. Dar cu timpul lucrurile se vor indrepta. Oricum sper sa indrepte nodul acela la iesire din Deva pentru ca multi il gasesc greu de intrat pe A1 si vor continua inainte. Plus ca zona este una in care se circula cu viteza, un TIR intoarce greu, iar zona este destul de periculoasa si nu vreau sa ma gandesc la posibile accidente.

djsmeu

multumim pt poze si filmulete!!!!si sa speram ca la anu pe timpu asta sa putem merge pana la sibiu! O:-)

anacronox

Am ajuns acasă si am dat o tura pe Deva-Simeria. Calitatea asfaltului e foarte buna, am mers cu 130-140 si nu se simtă nimic!
Aspecte pozitive:
- ocolirea devei si a simeriei in 15 min
- trafic destul de susținut, mai ales de tiruri care mergeau spre brad/Oradea
Aspecte negative:
- cele 2 giratoriu de la Deva
- destul de mulți câini
- din cauza ca autostrada e așa de aproape de Mureș vor fi probleme cu ceata si poleiul

Concluzie
=======
decât 30 de minute cu traversarea devei si a simeriei oricând pe autostrada

AlexIP

Ionut

Hehe, bine ai venit, Alex!
Daca esti din zona si poti sa ne tii la curent cu lucrarile pe Simeria-Orastie ar fi super! Multumim mult! :cheers:

radutm

Felicitari celor care au filmat si fotografiat noul segment (Claudiu a depasit recordul pentru rapiditatea cu care s-a postat un film dupa inaugurare). Acum toata atentia merge pe Simeria-Orastie. Din filmul din 1 octombrie se vede ca sunt cateva puncte nevralgice acolo si ar fi interesant de stiut in ce stadiu sunt lucrarile.
cont inchis

radutm

Santierul A1 in zona Lugoj, fotografiat din satelit in 13 decembrie:

cont inchis

djsmeu

m-am tot uitat la filmulete ,autostrada deva-simeria da nu am vazut nici un panou antiorbire!!!oare nu este nevoie pe acest secment???voi ce zicieti?

Ionut

Superba captura din satelit! Merci frumos, radutm! :cheers:

@djsmeu: Normal ca e nevoie de panouri antiorbire pe toate autostrazile. :) Ma gandesc la doua cauze posibile pentru care nu sunt puse acum pe Deva-Simeria: fie au vrut sa dea drumul fara ele cat mai repede si le vor pune ulterior, fie nu au fost prevazute in proiect (Deva-Orastie e un proiect vechi pe finantare ex-ISPA, inceput acum... 4 ani sau ceva de genul si este posibil atunci sa nu fi fost prinse in proiect).