Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

3 Members and 93 Guests are viewing this topic.

Cozak

Nici macar nu mai am cuvinte sa imi exprim indignarea si supararea. Nici deschiderea partiala nu mi-a uns sufletul, ba chiar m-a infuriat si mai tare. Daca se face o rebliune ma bag.
Din respect pentru colegii nostri roklee, alinC, marcelbanu!

rota

@Cozak si eu sunt pregatit pt rebeliune. Cred ca cel mai potrivit e un protest in fata la MT pe saptamana viitoare. Asa afla toata lumea povestea de pe lotul 3

freelancer

Chiar nu stie nimeni ce termen de garantie a oferit UMB pentru LD lot 4?
sau daca in caietul de sarcini din licitatie au fost prevazuti 4 ani si pentru lotul 4, cum inteleg ca erau prevazuti pentru lotul 3...
ar fi interesanta o paralela a termenelor de garantie pentru cele 2 loturi.

multumesc.

Ionut

Tot 4 ani de garantie avem si pe lotul 4. Am vrut sa iti raspund de-atunci, dar în nebunia din ultimele zile am uitat.

Quest

Freelancer, Constructorii nu 'ofera' o durata de garantie ptr cutare tronson de autostrada, ci Beneficiarul le cere 4 ani de garantie in Caietul de Sarcini al licitatiei.

LE: razvan96 multumesc ptr precizare
Common sense will get you far !

razvan96

@Quest:La momentul in care s-a licitat Lugoj-Deva asa era, acum se poate oferi  o garantie mai mare fata de o perioada minima stipulata si primesti un punctaj tehnic mai mare.

hyp88

Am venit ieri pe ruta Arad - C de Arges si evident am trecut pe LD4 rutat de Waze, este o mare mizerie sa te uiti cum la Holdea nu poti intra pe LD3 si foarte frustrant ca trebuie sa circuli pe DN68A in conditii greu de imaginat. Ma ruga sotia sa merg mai incet ca se trezeste copilul din cauza denivelarilor de pe DN si eu mergeam doar cu 30-40 km/h in coloana.

Lasand frustrarea la o parte, parerea mea despre LD4 e ca se putea mai bine, nu vreau sa fiu carcotas (e doar opinia mea personala ca sofer de aproximativ 300.000 km parcursi cu autoturism) dar la cata dragoste am vazut pe forum aici pentru UMB (inclusiv si eu i-am laudat pt munca lor) parca se putea mai bine. In primul rand parapetul de la deal nu imi da nici o siguranta ca in cazul in care o masina intra in el, aceasta nu ajunge in DN de sub autostrada, mi se pare prea subtire, cred ca trebuia o centura de beton inalta de macar 50 cm si apoi parapet. Tot la capitolul siguranta plasa pusa pe deal iar mi se pare foarte fragila, stiind ca acolo au mai fost alunecari ma rugam sa nu fie vreo alunecare in timp ce treceam eu pe acolo. De la distanta sau din pozele de pe forum nu ti se pare mare branza dar cand treci cu masina pe deal ti se strange putin inima. In al 2-lea rand se simt usoare (poate chiar foarte usoare) denivelari la 130km/h pe primii 10km ai lotului si nu ma refer la tasari, pur si simplu mi se pare ca asfaltul nu e turnat foarte lin, comparand cu lotul dupa Soimus.

interesantul

E eftin dom-le la spatiile de parcare sa pui oboecte sanitare de ceramica.. cam, de tot rahatul arata si intr-o saptamana sunt gata!
Ieseau mult mai bine daca luau ceva buzi prefabricate antivandalism cam cu a pus ASFINAG...
Dar deh.. scump la tarate, ieftin la grau. Tot noi , poporul platim buzile schimbate...
Nu conteaza
Am pierdut prin Romania 30 de ani...

rocklee

Doar întreb. Cum Pe lotul LD 2 între Marginea si Dumbrava sa dat garantie extindă de 10 ani acolo nu era în contract  tot 4 ani garanția.

horatiu.cosma

S-a dat garanție extinsă doar pe acele sectoare unde au avut probleme cu terasamentul (și au plus bolovani pe taluze), unde e terasamentul peste 6 metri. E vorba despre vreo 3 km din 15. La Comsa CNAIR a cerut peste tot, chiar dacă poate pe 90% din lot nu a fost niciodată vreo problemă. Pe același raționament întreb și eu: de ce 10 ani și nu 50? De ce la Comsa peste tot și la UMB niciunde (spre exemplu la dealul Șoimuș sau la cariera de la Bretea Mureșană)? De ce de ce de ce? Scrie în contract că dacă o zonă e cu probleme durata garanției se extinde. 4 ani e arhisuficient să iasă la suprafață orice defect și să fie rezolvat.

wifi

Nu prea inteleg toata treaba asta cu garantia. Garantia este dupa cum stiu eu o asigurare in caz de se intampla ceva, de exemplu crapa terasamentul. Garantia insa nu insemna intretinere, exemplu cositul ierbii, innoit marcajul uzat, etc. Este doar in caz de. Acuma daca lucrarea este facuta bine, ce conteaza daca are garantie 4, 10 sau 100 de ani? Nu are voie sa o ia terasamentul la vale nici in o mie de ani. Daca am contiinta curata ca am facut treaba buna, nu ma intereseaza, trebuie sa repar doar ceea ce am fuserit, nimic mai mult. Nici daca cade un meteorit pe terasament nu-i treaba mea, calamnitati naturale, nu tine de garante, pentru asta avem asigurari. La orice lucru cumparat este la fel. Daca pun Smartfonul pe sina de cale ferata si-l calca trenul, nu mai are garantie. Numai de se strica ceva si este vina productorului, numai atunci trebuie el sa raspunda. Toata discutia asta cum ca garantie pe 4, pe 10 sau alte perioade este blabla pentru presa. La fel ca si cu parapetii, ce facem pe DN 7 ca acolo lipsesc, n-au fost niciodata si sunt niste santuri adanci unde chiar ca ar fi nevoie. Nici la altii nu prea se pun amortizoare. Cel mai bine este sa nu ai deaface cu parapetii, sa nici nu te atingi de ei.

cristi5

Tratarea cu unitati de masura diferite de catre beneficiarul CNAIR a firmelor diferite nu e de competenta vreunei institutii? Consiliul Concurentei sau care-o fi? Mai e asta piata libera?

La ST3+ST4 ma miram ca locuitorii din zona nu ziceau nimic, mamaliga nu exploda nicicum. Dar incep sa ma mir de altceva.

Asociatiile constructorilor ce pazesc? ARIC, ARACO? Banuiesc ca respectul in bransa pt Comsa nu e foarte mare, fiecare se considera probabil mult mai bun, etc. Dar maine poate fi discriminata alta firma, intimidata cu facturi de penalitati, cereri aberante de garantie.

@vancouver si altii, pana la urma pozitia ASCORO care e? Sunt ok practicile astea, chiar in conditiile in care lucrarea nu e de zece?

luc

^De exemplu cu stratul de uzură ce faci? Că 4 ani ține, dar 10? Și nu e un cost neglijabil..

Cetatean

Nu, dar garanția inseamna reparații la uzura, terasamente...in acești 10 ani.
Cred ca orice constructor își face alte calcule la licitație, când știe ca tre sa dea 10 ani.

danutzu_1069

@wifi, este o mare problema garanția mai mare. Ai foarte mulți bani blocați, acea Garanție de Buna Execuție.... Bani la care nu cred ca ei ceva dobânda....
Nu cred ca ți-ar conveni sa ai bani blocați pentru 10 ani, bani pe care i-ai putea invenstii...