Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 53 Guests are viewing this topic.

stangabriel

Concurs. Am numarat 40 de oameni care lucrau strict  la armatura. Voi? :)

E accidentala alunecarea? Parca se vede din material si culoarea pamantului. Ma uitam la etapele de spargere a dealului.Mai dureaza ceva vreme activitatea. Sper sa fie o iarna cu multe precipitatii, cu multe cicluri de inghet-dezghet, sa ramana ce trebuie pana la darea in circulatie.

Dominik

O mica alunecare, oricum acolo trebuia sapat...nu-i nici un bai !
You're in Steelers Country

JohannDB

Aseară în jurul orei 19:00 eram prin zonă......
   La capătul Bejan al podului era liniște și  lumină numai de la o (probabil) gheretă de pe acest capăt de pasaj (spre Șoimuș) unde am văzut și eu că "deasupra" acestui capăt de versant se sapă (în imaginile video).... La ora pozei era liniște!
   De sub/lângă pasaj am reușit să văd numai atăt....imaginea de jos:

Powered by API/PUM imgur uploader

elphax

chiar nu ma mira ca s-a surpat capatul dealului, era foarte abrupt si ingust acolo. dar e ciudat ca acolo era un traseu pe care urcau utilajele, avea un mic ac de par cu incliantie mare pe care urcau/coborau de la o terasa la cealalta . bine ca nu s-a surpat cu tot cu vreun escavator. culoarea e aceeasi ca si la prima aluncare, pamant galben/portocaliu, plus ca nu erau puse plase de protectie si ancore pana in capat. erau cativa metri de plasa care s-a rupt

ce bine s-a avansat la alunecare, se vede ca nu e chiar asa mare zona cu pamant galben, e mai putin grav decat credeam

Powered by API/PUM imgur uploader

voicul

Chiar pare minora noua alunecare.

Planul este evident: sa termine zidul de sprijin anul asta (saptamana viitoare adica)

Nu mai stiu: autostrada va fi lipita de acest zid sau va mai fi ceva distanta.

dr4qul4

la Bejan nu e alunecare, e ceva controlat. varful dealului a ramas intact. "Au alunecat" doar terasele intermediare si asa ceva  nu se intampla natural.
Posibil sa fi fost o alunecare provocata intentionat ca sa-l acopere pe Neaga. O mana de ajutor, reciproc; ca asa pot obtine si o extensie de timp.

Referitor la finalizarea lotului, eu zic ca vor termina exact in momentul in care se pot muta pe alt santier de autostrada.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

voicul

Pai inseamna ca nu mai mult dupa viziunea asta: e centura Radauti si mai nou DX12. Sa speram ca foarte curand si centura Bacau.

paulmare

Nu ma pot abtine, doar pe schela la 2 segmente de zid sunt 23 de fierari portocalii la armat, si inca vreo cativa la baza zidului
aktor n-a avut atatia pentru cele 3 poduri din pipera
sa nu mai zic de "mobilizarea " la structurile lor de pe a10

Nu cred ca a fost o alunecare spontana, cred ca incep sa inchida terasa aceea de sus pentru utilajele mari si au impins ei la vale ce nu era coeziv, e mult mai simplu asa sa le iei de jos cu incarcatorul frontal, cum au facut si la alunecare

dr4qul4

@voicul, am zis Autostrada (merge si DX) si pana intra acolo in teren, mai avem scrisoare de garantie, ordin de incepere, proiectare si AC.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

rocklee

nu este o alunecare controlata dar este una de mici dimensiuni ....survenita in timpul indepartari materialului ...pentru a face loc corpului autostrazi ....alunecarea sa produs ieri dimineata ...cand oameni inca nu incepusera lucrul ...

(GPS)

(GPS)

(GPS)