Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

5 Members and 56 Guests are viewing this topic.

laszlo.robert

Wifi,mă cam îndoiesc că vor executa rampă de urcare/coborire de pe viaduct in doi timpi,primul sensul spre Sebeș și după sensul spre Lugoj.Fizic nu poți să ridice terasamentul pină la nivel fără să ocupe o parte din actuala bretea de urcare .

wifi

Hmm. Autosrada este lata de aproape 7 benzi, cate 3 de mers cu cea de avarie, plus cam o jumatate de banda pe mijloc. Necesar este insa numai o singura banda din toate astea pentru ceea ce este acum breteaua de urcare pe directia Sebes, una singura din toate cele ce vor veni. Breteaua de iesire, directia Lugoj, este in afara, finala ca sa zicem asa. Numai cea de intrare este provizorie si vine demolata. Posibil este, nu am insa sperante prea mari.

ciprebbe

Nu se poate fara inchidere, e la alta cota actuala bretea de intrare.
Trebuie ridicara mult cota ei aproape de culee si trebuie sa se poata executa terasamentul si consolidarea in varianta finala.
UMB va reduce la minim perioada inchiderii circulatiei (probabil spre doua saptamani).

Ma intreb altceva: Cum se deschide circulatia prin noul nod Soimus daca nu se poat receptiona :). Si cand va incepe sa curga garantia pentru zona aceasta daca se da la trafic?  Claim pt UMB? :)))
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

horatiu.cosma

Conform Art 27 lit g din Legea 10/1995, proprietarul constructiei trebuie sa dea in folosinta o lucrare doar dupa admiterea receptiei la terminarea lucrarilor. Doar ca cnair e obisnuita sa nu prea respecte legea, din lenea de a face o receptie partiala. Ma mir ca si politia gireaza ilegalitatea asta, dand avizul pentru deschiderea circulatiei pe un drum nou nereceptionat.

wifi

La capitolul asta asi avea o intrebare, cum e cu relocarea judeteanului? Si acolo ar fi necesara o receptie. Presupun ca nu mai este mult si este gata prin dereptul barajului Mintia. Si acolo este circulatie, avize, etc. Sunt in total mai multi km, pe o parte din ei se circula deja.

voicul

Nu era o vorba ca se poate circula pe "barba constructorului" (asta fara receptia lucrarii)?

Adevarat ca atunci drumul s-ar uza, dar garantia nu ar merge.

wifi

In orice caz am certitudinea ca de acum in doua luni bune, pe 15 noiembrie, vor fi terminate si bretelele de pe partea cu CIC, parapeti pe viaduct si toate finisajele de aici. UMB are destula capacitate sa execute aceste lucrari in paralel, cu sau fara inchidere pe la jonctiune.

bloem31

Sigur prima data vor finaliza partea dinspre Lugoj, și în 2 săptămâni partea dinspre Simeria, pentru care vor închide traficul, nu cred sa adopte soluții de mijloc !   Acum se lucrează în partea dinspre Simeria atât cât se poate !

horatiu.cosma

^^^
Da, se face pe barba constructorului circulatia pana la receptie, eu spuneam doar ca e cam ilegal.

wifi

Insemna ca cei care fac legile fac prostii. Pai cum sa sapi la Hodea pe sub DN daca nu-l reloci, sa construiesti peste DJ in drept la Mintia, la fel. Numai pe LD4 sunt mai multe relocari in circulatie, de exemplu spre Rovina. Scuze, dar cineva nu-si face treaba pentru care este platit. Inseamna ca mai toate autostrazile se construiesc ilegal. Sunt procese ce trebuie sa se faca intr-o anumita ordine si argumentul asta ca trebuie sa fie totul gata nu merge, nu se pot face toate deodata.

voicul

Eu ti-am dat +1 pentru efort.

Ce cauta Salini in grafic. CNAIR da date despre Salini (contract reziliat)?

Vice33

Sa vedem peste un an ce procent de finalizare au...adica peste fix un an, 12 Septembrie 2019. Voi avea ca referinta propriul mesaj...cine isi mai aminteste, facusem o statistica idealista despre procentele pe luna si spuneam ca vor ajunge la finalul acestui an, repet, IDEAL, la peste 92%...realist, cate luni vor dura la dealul fara lilieci...
Sper ca la anul, pe aceeasi data, stadiul sa fie undeva la 99%.
La Multi Ani API si acest forum! Multa sanatate si sa prosperam si cu mai multa pasiune si fonduri.

realfanady

QuoteCe cauta Salini in grafic. CNAIR da date despre Salini (contract reziliat)?

CNAIR da date despre tronsoane reziliate intr-adevar. Insa cu acest tronson nu sunt sigur ce se intampla, sectiunea E (cea cu tuneluri) a fost scoasa din contract, cum spui tu reziliat, insa sectiunea D (nod Margina - DC 100) din informatiile mele a ramas la Salini, care ar trebui sa finalizeze, repet ... poate gresesc, de mult nu se aude acolo nimic, si cum reiese din grafic nici nu se misca nimic.

flashu74

Este din seara asta, din locul unde s-a început terasamentul la deal. Pare un etaj gata.