Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

4 Members and 34 Guests are viewing this topic.

horatiu.cosma

http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/proiectarea-%C8%99i-execu%C8%9Bia-peste-68-de-km-din-autostrada

Astăzi, 19 aprilie 2018, CNAIR SA a publicat în noul Sistem Electronic de Achiziții Publice (SICAP) două anunțuri de intenție privind demararea următoarelor proceduri de atribuire:

1. Proiectare și Execuție Autostrada Sibiu - Pitesti: Secțiunea 1, Sibiu – Boița, Lot 2, km 13+170 - km 14+150 și Secțiunea 2, Boița – Cornetu, km 14+150 - km 44+500

Secțiunea 1, Sibiu – Boița, Lot 2 are o lungime de 0.98 km și se situează pe teritoriul județului Sibiu.

Secțiunea 2, Boița - Cornetu are o lungime 30.35 km și se situează pe teritoriul județelor Sibiu (km 14+150 – km 25+200)  și Vâlcea (km 25+200 – km 44+500).

Principalele lucrări pe aceste secțiuni prevăd construirea a 9 tunele cu o lungime de 4.95 km, a 51 structuri cu o lungime totală de aproximativ 10.91 km, precum și consolidarea de versanti\ susținere corp autostradă pe o lungime de aproximativ 14.000 ml.

2. Proiectare și Execuție Autostrada Sibiu - Pitești: Secțiunea 3, Cornetu – Tigveni, km 44+500 - km 81+900

Sectiunea 3, Cornetu – Tigveni, are o lungime de 37,40 km și se situează pe teritoriul pe teritoriul județelor Vâlcea (km 44+500 - km62+000) și Argeș (62+000– 81+900).

Principalele lucrări pe aceste secțiuni prevăd construirea unui tunel cu o lungime de 1.70 km, a 55 structuri cu o lungime totală de aproximativ 15.77 km, precum și consolidarea de versanți\ susținere corp autostradă pe o lungime de aproximativ 5650 ml.

Observațiile mele ar fi:
1. E spre SICAP, nu pe SICAP. Deci va mai dura.
2. Nu știu cum de au reușit să scurteze tunelul de la Poiana (secțiunea 3) de la 2,6 km (SF2008) la 1,7.
3. Lotul ăla de 0,98 km e mirific. O să fie mai scumpă organizarea de șantier :))).

vladb

E WOW daca e pe SICAP si nu spre SICAP! 9 tunele pe sectiunea 2?! E de breiching niuz?

Ionut

Pai sectiunile 2 si 3 sunt cele mai dificile... trebuie sa descarcam documentatia. Pun eu maine si in weekend plansele si detaliile insa trebuie sa imi dati voi documentatia pe un server pentru download cum am facut in trecut. @NGC, @cristi5, @ciprebbe

ciprebbe

Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

dr4qul4

Asadar avem (sau vom avea) licitatii lansate pe toate sectiunile lipsa ale coridorului 4. Cu o singura exceptie.. Sectiunea E- LD2. Oare cate se vor anula si cate se vor rezilia?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Ionut

Or fi inca "spre" SICAP. :lol: Sper ca nu mint in asemenea hal incat sa spuna ca sunt publicate si ele sa nu fie. Ca ii facem iar de cacao. Poate nu stim noi sa cautam (deocamdata) pe noul SICAP.

ciprebbe

momentan , nefiind urcate in SICAP, putem deduce ca sunt " in drum spre".

Mai este vreme sa apara astazi daca se trezeste si Dorel de la butoane....
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

horatiu.cosma

Și încă o observație: sunt anunțuri de intenție, nu de participare. Adică CNAIR își exprimă intenția viitoare de a licita aceste lucrări. Prin această abordare, termenele legale vor fi mai scurte la licitarea lucrărilor (pentru depunerea ofertelor).

perfidus

Sa nu uitam de sectiunea 6. Este foarte importanta pentru vâlceni dar nu numai.

Trimis de pe al meu SM-G920F folosind Tapatalk

Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

horatiu.cosma

Pentru secțiunea 6 Spea nu a făcut nimic, zero barat. În SF-ul din 2008 al celor de la Iptana nu știu să se fi studiat ceva referitor la secțiunea 6. Deci singurele variante în momentul de față pentru o legătură civilizată Rm.Vâlcea-A1 ar fi să se liciteze un SF. Sau poate face CNAIR un SF cu echipa rachetă de proiectanți din dotare. Dar mai degrabă nu, că am auzit că s-a anulat licitația pentru foreza geo  :lol:.

istvan78

Quote from: horatiu.cosma on April 19, 2018, 02:00:49 PM
3. Lotul ăla de 0,98 km e mirific. O să fie mai scumpă organizarea de șantier :))).

Eu interpretez asa ca comaseaza S1L2 cu S2 intr-un singur contract. Inteleg ca S1L2 este un capatel ramas afara din contractul pe S1 (asa cum S1 a fost definita in SF), din cauza incertitudinilor legate de traseu la Boita, la momentul licitatiei S1.

vladb

^Pai eu cred ca e exact de la capatul centurii Sibiu pana (dupa) nodul (provizoriu) Boita. Ca sa lege A1 la DN1...

Clar ca sunt de intentie doar, deoarece nu apare nici un pret estimat. Sunt chiar curios cat va fi pretul estimat pe sectiunea cu 4+ km de tunel dubla-cale. Apropo, ce inseamna 4+ km? Pe o cale sau au adunat si tunelul pereche de pe contrasens?

Ionut

Hai sa vedem ce e cu ciotul ala:
km 13+170 - km 14+150

Este viaductul Boita :) Dati click/zoom:

Sectiunea 1 - Lot 1: km 0+000-km 13+170 | licitatie lansata - o stiti
Sectiunea 1 - Lot 2: km 13+170-km 14+150 | licitatia noua

Acum este clar? :D

Lotul 2 va fi muzeu pana cand e gata Sectiunea 2. :)

Ionut

Nu ma intrebati de ce au facut asa. Banuiesc ca e vorba de configuratia finala a nodului. Pe plansa de mai sus observati ca sunt doua bretele de acces cu puncte in giratoriul Boita. Va trebui sa asteptam sa vedem care e configuratia finala a acestui nod... probabil s-a asteptat si dupa discutiile pentru A13 Sibiu-Fagaras... vedem cand apare pe SICAP.

marcelbanu

Quote from: rocklee on April 18, 2018, 10:07:17 PM
marcelbanu ...astazi ai trecut prin zona baraj...cum stau cu lucrarile ...

A fost liniște pe șantier cu ocazia Paștelor...
Abia luni, 16 apriau revenit pe șantier.
Pe la 07:30 au început să sosească primele excavatoare...
Sîmbătă, dacă e vreme bună (să nu plouă) o să merg în zonă.
Orice aparat foto prost scoate fotografii excelente dacă prin vizor privește un ochi de artist !