Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

3 Members and 28 Guests are viewing this topic.

GDPR

LEGEA Nr. 202/1998:

QuoteSecţiunea a 2-a
Republicarea şi rectificarea actelor
Articolul 17
(1) În cazul în care, după publicarea actului normativ, se descoperă erori materiale, la cererea organului emitent, adresată Secretariatului General al Guvernului, se procedează la publicarea unei rectificări.
(2) Rectificarea se face cu avizul prealabil al Consiliului Legislativ.
(3) Se interzice, sub sancţiunea nulităţii, modificarea prevederilor unor acte normative prin recurgerea la operaţiunea rectificării.

Eu zic ca e bine ca s-a rezolvat. Si ca sa stam linistiti d.p.d.v. legal, Consiliul Legislativ a emis avizul favorabil cu nr. 634/2017 pentru RECTIFICAREA Hotărârii Guvernului nr. 459/2017 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Autostrada Lugoj-Deva", aflate pe raza localităţii Lăpugiu de Jos din judeţul Hunedoara. Solicitantul avizului nu  fost MT Guvernul, ci chiar Monitorul Oficial, prin adresa 61R/01.08.2017.

Ca fapt divers, mai e un aviz pe teava pentru RECTIFICAREA Hotărârii Guvernului nr. 282/2017 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "varianta de ocolire a municipului Satu Mare".

NGC

Quote from: adrian rosca on September 07, 2017, 02:08:10 AM
QuoteSecţiunea a 2-a
(1) În cazul în care, după publicarea actului normativ, se descoperă erori materiale, la cererea organului emitent, adresată Secretariatului General al Guvernului, se procedează la publicarea unei rectificări.

[...]

Solicitantul avizului nu  fost MT, ci chiar Monitorul Oficial, prin adresa 61R/01.08.2017.

Te pomeni ca organul emitent a fost MO. :lol:

Quote from: adrian rosca on September 07, 2017, 02:08:10 AM
Ca fapt divers, mai e un aviz pe teava pentru RECTIFICAREA Hotărârii Guvernului nr. 282/2017 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "varianta de ocolire a municipului Satu Mare".

Sunt chiar 2 rectificari separate pentru VO Satu Mare. :lol:

cristi5

Am schimbat culorile... Nu mai e rosu (portocaliu) la Holdea, am setat un stadiu estimat mai mic pt ecoductele Ohaba si stadiu si mai mic pt Holdea

http://proinfrastructura.ro/proiecteinfrastructura.html#map=14/45.884/22.421/0

PS: la Sebes e proiect aprobat deci s-a schimbat culoarea... Dar si anul estimativ :(

Powered by API/PUM imgur uploader

GDPR

^^De fapt vroiam sa spun guvernul, nu MT, am si corectat mai sus. Eu as vedea guvernul ca fiind organ emitent de HG-uri, iar parlamentul de legi. MO nu face decat sa publice actele respective. In fine.

NGC

Iar eu am vrut sa spun ca asa au facut incat pare ca vina e a celor de la MO, dupa cum a zis si TibiV.

SILVIUFG

Eu nu inteleg un lucru. De cand au recunoscut greseala asta si pana acum a trecut ceva timp. Mult prea mult, data fiind solutia aleasa acum pentru remedierea greselii. Nu puteau face chestia asta a doua zi?

GDPR

^^Aha, inteleg acuma unde vroiai sa bati.  :cheers:

@silviufg, pana la urma greseala a fost remediata intr-o luna de la publicarea HG in MO, adica "imediat" la scara autoritatilor romane. E o adevarata minune, tinand cont de ultracompetentii din CNAIR / MT.

SILVIUFG

Pe bune!!! Dupa ce am citit raspunsul tau, am dat in spate cateva postari sa ma uit din nou pe rectificarea aia. Iti ia o luna sa faci textul ala? Un cuvant pe zi???? O luna de lucru cat insemna pentru zona Holdea? Intr-o luna UMB schimba peisajul total acolo. Poate si Comsa...

rocklee

Comsa venea cu leptopatari și sapa acolo ....

GDPR

Totusi, in presa se mentioneaza ca ar fi fost o eroare de redactare in MO:

Quote,,Am vorbit cu topograful și mi-a zis că este greșeală de redactare in Monitorul Oficial. Inițial, în situațiile trimise de ei așa a fost cu "8" (adică 61835 în loc de 61735 – n.red.), mi s-a zis că ne va trimite situațiile pe care le-am semnat și noi, e vorba de același număr de parcelă dar au greșit ei când au scris cadastralul. Corect e 61835, care corespunde cu parcela 3536", a menționat secretara Primăriei Lăpugiu de Jos.

TibiV

Quote from: adrian rosca on September 07, 2017, 10:45:48 AM
Totusi, in presa se mentioneaza ca ar fi fost o eroare de redactare in MO:

Quote,,Am vorbit cu topograful și mi-a zis că este greșeală de redactare in Monitorul Oficial. ....

Hai sa ne reamintim a cui a fost "greseala de redactare"...
http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/constructia-de-autostrazi-in-romania-un-sir-nesfarsit-de-balbe-gafa-prin-care-guvernul-a-expropriat-un-teren-gresit.html
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

NGC

Aha, am inteles acum.

Organul emitent era topograful care a redactat proiectul de HG. :lol:

alexV

Holdea, de pe pagina de fb a ministrului de resort.

NGC

^^^

Quote from: NGC on September 06, 2017, 05:36:46 PM
MT a eliberat o noua AC pentru zona Holdea.

01.09.2017: "Intrare-ieșire provizorie autostrada/ieșire definitive autostrada km56+500 (Descarcarea Holdea) aferenta obiectului de investiții Proiectare și execuție AUTOSTRADA LUGOJ-DEVA Lot 3, km 56+220-km 77+361"

Quote from: marceldel on September 02, 2017, 06:10:32 PM
Continui oricum sa aflu cine e responsabil si de ce nu s-au luat masuri.

Acum au AC si s-au si apucat de treaba.

vancouver

Inca o dovada clara clara, ca lucrarile nu stagneaza aproape nicaieri din cauza constructorilor. Singurii vinovati sunt din statul roman, care se misca talentat pana la emiterea AC. Dupa ce primesc AC, firmele se mobilizeaza si intra tare. Unele chiar instantaneu, cum vedem acum aici la Holdea.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.