Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 60 Guests are viewing this topic.

Dominik

You're in Steelers Country

manuel.matias.503

Cip +1 , la dealul cu lilieci parca merge treaba încet, sau mi se pare?

Sent from my iPhone using Tapatalk

dr4qul4

La coborarea de pe dealul Soimus (de fapt ala e munte in toata regula) spre Lugoj, unde avem si supratraversarea CF, NU avem nimic inceput. Si acolo va fi un viaduct destul de mare. Probabil vor sa-l faca intai pe cel dintre Soimus si deal.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

alinuttt

Quote from: ciprebbe on June 07, 2017, 11:01:23 AM
In alta ordine mult anuntata alunecare masiva de la Aciliu (max2luni conform CR) nu are loc? vad ca dealul se incapataneaza sa reziste desi peisajul e dezolant. Fara lipsa de intretinere "sta bine".
Cnair se aude? facem ceva sau doar il monitorizam?
N-arata bine deloc.. Aici va fi de lucru... Daca nu se intervine rapid autostrada va fi afectata total pe aceasta portiune.. Par a fi adanci alunecarile...

NGC

^^^ Din ce stiu eu, luna aceasta ar urma sa fie lansata licitatia pentru expertiza pentru finalizarea OS3.

udar

Frumoase imagini prinse in acest film.
Multumim pentru filmulet din care se vede ca mai au mult de lucru dar pot fi surprize placute daca isi dau drumul la lucru in toate zonele cu probleme....

Trimis de pe al meu SM-A300F folosind Tapatalk

udar

Mai jos sunt zonele care duc lipsa de activitate si raman in urma ...
As vrea si pe aceste zone sa fie activitate ca la Mintia si Soimus.

.

Trimis de pe al meu SM-A300F folosind Tapatalk

perfidus

:)
Sunt progrese intr-adevar pe lotul 3, la Holdea este pregatita deja (la cota) zona de forare a pilei dinspre giratoriu (sageata A marcheaza groapa unde se vor amplasa coloanele forate). Si in partea de sus pe zona de deviere DN s-a lucrat mult, adancindu-se sapatura.
Terenul pentru giratoriu e pregatit, dar pare sa mai fie petice de iarba neatinse pozitionate pe traseu (exproprierile suplimentare...).

Holdea  - Martie 2017

Holdea - Iunie 2017

Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

TibiV

perfidus,
:gj:

Cip,
facusem gatul "ca de girafa" in asteptarea filmarii... ;)

Observatii "punctuale" pe filmare - poate ca cei care cunosc situatia au si raspunsuri...

1. 04.10-04.30
Ce se intampla la cariera ?
Au gasit o solutie tehnica ?....

2. 04.40
Ce frumos arata stalpii aia...
Unul pe "devierea drumului la cariera", celalat "full pe autostrada"....

3. O rusine zoologica/ecologica...
Eu daca as fi urs as spune "iubita mea ursoaica, am autostrada sub laba, dar nu ma incumet sa traversex DJ-ul spre tine, aia sigur ma omoara!"...
Obligam constructorul de pe A1 sa faca ecoducte care arunca "mamiferul" in botul masinilor de pe DJx ?!?!?!...
Nu puteau gasi undeva, pe alt program (eventual de mediu) o varianta de continuare a "aleii ursilor indragostiti" ?!....

4. Pana nu termina devierile drumurilor locale, nu pot avansa (06.55 si 08.25 sunt spectaculoase, dar mai sunt si altele...)

5. 08.50 Wow !...

6. 11.00 Ce frumos se vad pasajele diferentiate A1 / Dj706.
Pana nu muta DJ706 pe noul traseu, nu vor avansa prea mult in acasta zona...

7. 11.35 Mai frate, "electricienii" astia chiar sunt "stat in stat" ?... (Nu mai vorbesc de ceilalti stalpi care apar pe toata filmarea... :( )

8. 14.35 Cine mai avea indoieli despre etapele "racordarii" de la Soimus, ar trebui sa fie lamurit aici....

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

pbh

As adauga la lista facuta de TibiV o intrebare.
Am vazut ca in zona pesterii cu lilieci au tuns dealul. Liliecii sunt bine? Toti 3? Sau au asteptat destul si au plecat si ei peste granita cand au vazut ca nu au sanse la o casa noua, eventual ANL, lasand cale libera pentru UMB.
Si pentru ca s-a discutat si despre ecoducte, cel de al doilea dupa Holdea da direct in DN, se vede. Poate fac o trecere de ursi-pietoni semaforizata acolo, dar primul mi se pare total inutil, pus acolo doar sa iasa la numar pt ecologisti.

GDPR

^Asa mi s-a parut si mie. Dar poate le fac alee sau lift pana in varful dealului, ca nici macar un urs superfit nu o sa aiba chef sa urce panta aia de langa primul ököduct.

ciprebbe

Quote from: udar on June 07, 2017, 11:54:15 PM
Mai jos sunt zonele care duc lipsa de activitate si raman in urma ...
As vrea si pe aceste zone sa fie activitate ca la Mintia si Soimus.

.

Poza 1 : s-a lucrat in zona, este strat de forma, dealul pare in echilibru probabil asteapta sa termine relocarea drumului spre cariera apoi vor finaliza si aici. Semne bune ca nu mai misca dealul (in 40 ani cei cu cariera nu au excavat cat au luat UMB-istii anul acesta de acolo)
Poza 2 : avem bolovani deja bagati in balta din Nord, e o portiune scurta care nu cred ca va dura mult (probabil trebuie facut si un canal (stavilar) pe sub A
Poza 3 si 4 : nu se poate avansa pentru ca, sub drona, este linia LEA si stalpii care nu ii vad bine daca se continua excavarile.
Poza 5: desi pare ca nu s-a lucrat avem coloane forate si acolo (astupate).
Neavand continuitate la dealul cu lilieci operatiunile decurg ft greu, orice basculanta bagata acolo la deal avanseaza cu spatele iar urmatoarea trebuie sa stea dupa ea pana e incarcata (stat-ul asta nici pe DN nu se poate pt ca nu este loc de parcat si sunt multi timpi morti) Alta era discutia daca la baza dealului aveau drumul de santier facut pe toata portiunea sa poti alinia portocaliile in sir indian.......
Repet nici o sansa LD4 anul acesta, cel mai optimist termen e final de 2018(repet optimist).
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

Quest

^^ Si mie mi s-a parut de la bun inceput complet aiurea plasat primul ecoduct. Macar al doilea se racordeaza la o zona impadurita de o parte si alta a sa.

Mi se pare lipsa de bon ton ca ANM sa nu puna pe cineva de la ei din sistem sa-si faca cont aici pe PUM, ca sa explice asemenea anomalii. As putea intelege pozitionarea acelui ecoduct daca mi s-ar zice de ex ca dupa terminarea lucrarilor, zona va fi impadurita.

Ideea e ca PUM si-a dobindit o binemeritata notorietate si credibilitate, asa incit daca noi spunem aici ca ecoductul in discutie iti lasa legitim impresia c-a fost plasat fara cap, atunci ANM ar trebui sa-si apere cumva decizia.
Common sense will get you far !

Io

Multumiri pentru filmari, Cip.
O nedumerire la dealul Soimus: au defrisat versantul pina sus, versant destul de inclinat altfel. Si, da, greu de lucrat ca n-au loc sa intre "furnicutele", mai au si DN 76 chiar sub ei. Totusi, nu va fi prea inclinat versantul acela, ca ochiometric se duce catre 70-80 de grade? Chiar daca e stinca solida, stie cineva cum il sustin acolo? Plase, ancore, torcret?

Pe de alta parte, la treaba cu aleea ursilor zau, trecere de pietoni plantigrazi la DN lipseste, in rest ne-am scos! Dar nici n-am vazut vreodata pe undeva in lumea asta ca vreo organizatie de mediu, vreun APM, vreun de-asta sa-si exprime vreun regret in legatura cu o decizie sau un proiect tergiversat sau pur si simplu prost iesit din cauza lor!
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

alecu26

Drakulea....se lucreaza la viaductul de la coborârea de pe deal si retraversarea DN 7 si CF. Pilotii sunt facuti. A puz cred ca rocklle poze mai demult.

Acolo e aparent alta problema. Autostrada trece exact prin organizarea de santier. Dar posibil...fiind viaduct...de fapt sa nu deranjeze. Altfel....va trebui mutat tot acolo...inclusiv statia de asfalt.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).