Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

7 Members and 65 Guests are viewing this topic.

qsv

Quote from: dr4qul4 on March 17, 2017, 09:49:06 AM
O intrebare pentru cei care se pricep:  Este in regula podetul metalic pe unde va  trece drumul spre cariera? Sau acolo va aparea o trambulina, deoarece terasamentul este foarte mic deasupra lui?
E doar o tabla, sau are si ceva armatura betonata la exterior? Si cam ce diametru are?

Intreb, deoarece, daca nu afecteaza calitatea caii de rulare, mi se pare o solutie foarte buna pentru drumurile agricole, si destul de ieftina, si nu inteleg de ce nu se fac mai multe peste tot (bineinteles, unde inaltimea terasamentului o permite) ca sa nu se mai planga "localnicii" ca autostrada le blocheaza accesul la culturi si ecologistii ca nu mai au animalele pe unde sa treaca.

Inaltimea terasamentului peste podet trebuie sa fie minim D/10 + 0,5 m, D fiind deschiderea lucrării...

Mai multe detalii aici: http://www.mdlpl.ro/_documente/constructii/reglementari_tehnice/Normativ_poduri_podete_tubulare.pdf

adiarc

Lotul are 4 ani garantie...pe care ( doar daca va duce lucrarea la capat ),UMB ii va suporta,la fel si eventualele defecte.

spre deosebire de altii ,tepari in cel mai pur sens al cuvantului,care,la final,au facut tot posibilul sa li se rezilieze contractul....a carui garantie de 4 ani ar fii insemnat o gaura de cateva zeci de mil de euro ( remedierea cu adevarat a zonelor cu probleme....nu carpeli...)Ma refer,bineanteles la lotul 3,Orastie-Sibiu
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

marcelbanu

Se văd progrese faţă de ora 16:00... ?

Întreba parcă cineva dacă pe linia ferată, M209, Mintia - Chişcădaga mai circulă trenuri: da, circulă...
Măriţi fotografia şi se vede pe pod o garnitură de tren...

Orice aparat foto prost scoate fotografii excelente dacă prin vizor privește un ochi de artist !

rocklee

marcel@... ai obiectiv nu gluma la aparatul foto ...de ai depistat si furnicile portocali ....

eu stiu de unde ai facut fotografiile .... :thumbsup: :D

Dominik

Quote from: marcelbanu on March 27, 2017, 04:24:47 PM
Defrişare Dealul cu lilieci, zona Şoimuş...

Pana unde o sa mai taie pomii ???
You're in Steelers Country

marcelbanu

Aliniamentul se vede deja şi vor veni, ca termitele, în linie dreaptă spre podul CFR peste DN76...

Orice aparat foto prost scoate fotografii excelente dacă prin vizor privește un ochi de artist !

Bogdan_Cluj

Quote from: marcelbanu on March 27, 2017, 07:03:47 PM
Se văd progrese faţă de ora 16:00... ?

Da, se vad .... nu m-am putut abtine .... :)

mishu77

Mi se pare mie sau Comsa o cam lalaie pe LD3? Oare de ce nu se apuca de ridicat terasamentul intre podul DN68A si CF la nod Grind? Vad din filmarea lui gruiarew ca a aparut si o foreza pe acolo ...

Oare chiar au de gand sa duca lotul asta pana in 2018 ?  :( Ca ar fi foarte util chiar si fara LD4. Inteleg ca doar la Cosava nu e totul clar, dar pe restul lotului ....

ciprebbe

Pt ca nu rezista terasamentu ala imens....
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

mishu77

Ciudat, totusi catre Cosava la acelasi pasaj e destul de mare terasamentul si rezista. Acum posibil ca, catre calea ferata sa fie mai mare.

shAkur

Salutare, ma poate lamuri cineva daca autostrada va trece peste acel deal sau daca este nevoie de un tunel, din moment ce se defriseaza vegetatia? Multumesc.

ovicor

cristi5

^^ vezi randarea lui delacroix: autostrada deasupra CF, sapata in acel deal.

TibiV

Au defrisat deja jumatate din lungimea dealului...  :)
Sincer vorbind, mi se pare ca va fi cea mai spectaculoasa portiune de autostrada din Romania de pana acum...
Si cred ca va ramane asa pana se va intampla ceva pe PiSi...
Sau pe LD2 tuneluri...

@shAkur
In general este bine (cand esti nou pe forum) sa vezi macar ultimele 10-15 pagini de pe topicul respectiv...
S-ar putea sa iti lamureasca multe intrebari... ;)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

cutter

Quote from: Ionut on November 19, 2014, 07:19:05 AM
UMB are probleme in zona Soimus, le cam da cu virgula. Poate alecu26 ne spune detalii. :cheers:

Spre aducere aminte :) (oau, au trecut doi ani și jumătate...)