Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

6 Members and 51 Guests are viewing this topic.

alecu26

pe zona respectiva nu s-a mai aplicat expropierea pe coridor de 70 de metri. Probabil prin refacerea proiectului...s-a dovedit ca e nevoie sa se iasa in afara coridorului. La fel pot fi expropierile pentru utilitati, mai ales linii de inalta tensiune.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

Quest

Quote from: alecu26 on February 16, 2015, 08:29:12 PM
pe zona respectiva nu s-a mai aplicat expropierea pe coridor de 70 de metri. Probabil prin refacerea proiectului...s-a dovedit ca e nevoie sa se iasa in afara coridorului. La fel pot fi expropierile pentru utilitati, mai ales linii de inalta tensiune.

Gind la gind. Si eu cred ca autorizatia ptr 'coridor suplimentar' se refera (si) la nevoile ptr modificarea traseului LEA 220kV care supratrece A1 in zona Recas - Sustra (se vad in GM umbrele stilpilor LEA). Rin tin tin de fapt dadea ca sigura modificarea in cauza.
Common sense will get you far !

Vlad94

Salutare,poate cineva sa confirme/infirme zvonurile cu privire la deschiderea in primavara a tronsonului de autostrada Sanovita-Topolovat?

rocklee

va salut ...pe toti si va doresc numai bine ....nu am mai postat de mult ....dar vam urmarit cu interes .....am citit ...ca umb-ul ar fi facut ceva decopertari la soimus  :o... nu promit ...azi poate trag o fuga pina acolo  :)

dorum

Quote from: Vlad94 on February 17, 2015, 08:18:41 AM
Salutare,poate cineva sa confirme/infirme zvonurile cu privire la deschiderea in primavara a tronsonului de autostrada Sanovita-Topolovat?

...le infirm eu!

rocklee

pentru colegi ...din zona ARAD ..se lucreaza ceva ia lotutul ARAD  -PECICA ...este ceva miscare ???

mishu77

Quote from: dorum on February 17, 2015, 08:27:02 AM

...le infirm eu!

Mai mult ca sigur se va deschide tot o data si cel mai probail la termen adica prin vara 2016 (desi ei lucreaza deja de un an la acest tronson - neoficial au inceput prin februarie 2014 parca).

icristian

Eu sunt ceva mai optimist, cred ca au tot interesul si au si capabilitatile de a termina tot tronsonul undeva prin toamna anului 2015

horatiu.cosma

Au ajuns intr-un an la un procent fizic de peste 60%. Nu au de ce sa o lalaiasca pana in 2016, in toamna pot fi gata daca nu apar complicatii.

Tavi

Rugaminte pentru cei din zona si nu numai: daca s-a terminat arheologia pe Izvin-Sanovita si daca s-a mai facut ceva in afara de decoperate de Traian Vuia - Margina. Multumesc anticipat! ;)

Quest

Quote from: dorum on February 17, 2015, 08:27:02 AM

...le infirm eu!

Si eu le infirm.
Vlad94, n-au cum sa dea, TS a intrat in iarna fara sa puna nici un fel de travee pe pasajele de pe traseul celor 6 km Topolovat - Sanovita (de restul nici nu mai vorbim ca erau intr-un stadiu si mai ramas in urma). Dorum a pus pe forum spre sfirsitul lui sept. 2014 poze cu stadiul lucrarilor care se vad pina in zare dinspre pasajul de la Sanovita. Atunci am vazut ptr prima ora ca TS genereaza stilpii pasajului pe DC peste A1 la km 77+178 (e pasajul care se vede de la Sanovita). Eu am mai fost pe traseu spre sfirsitul lui oct. 2014, stilpii erau gata dar nici vorba de travee sau rampe de acces la pasaj, situatie cu care au intrat in conservarea de peste iarna.

Eu cred ca intreg lotul va fi gata pina in toamna-tirzie 2015, ptr ca Statul Roman pe buna dreptate vrea sa faca toate platile din bani de la UE, dar totul trebuie sa se incheie pina la data limita de n+2 (31.12.2015). Altfel platim de la buget...
Common sense will get you far !

istvan78

Iar constructorul, la randul lui, vrea sa termine inainte de sf. 2015 pentru ca asa are garantia ca va fi platit prompt. Doar pentru plati efectuate inainte de 12.12.2015 statul poate trimite factura la Bruxelles pt. decont.

horatiu.cosma

In ce moment se poate trimite factura la Bruxelles? Dupa ce CNADNR a facut receptia lucrarilor?

MNU

Quote from: horatiu.cosma on February 17, 2015, 12:43:45 PM
In ce moment se poate trimite factura la Bruxelles? Dupa ce CNADNR a facut receptia lucrarilor?

Cred ca dupa ce se certifica lucrarile, facturile se trimit la CNADNR care dispune plata. Dupa ce statul roman plateste, se trimit facturile de la lucrarile eligibile la finantare si din valoarea acestora UE deconteaza 85%.

alecu26

daca lucrarea e facuta efectiv inainte de 31. dec 2015....se poate factura/deconta oricând dupa. Asa ar fi logic.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).