Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

4 Members and 73 Guests are viewing this topic.

bogdymol

Quote from: dorum on December 22, 2013, 11:14:25 AM
detalii:

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=702513086433100&id=100000232444018&set=a.240536052630808.66433.100000232444018&source=48&__user=100000232444018&soft=jewel%3D2#!/photo.php?fbid=702513086433100&id=100000232444018&st=14&__user=100000232444018

sursa AlexIP@SSC

Poze facute de user-ul AlexIP:

Quote from: AlexIPDoamna care ne-a ratat pe noi dar n-a ratat tirul. A scapat si ea si copilul. Din fericire nici un mort, raniti usor, cam 12 masini praf, triplu avariate. La iesire de pe A1 la Cunta. Eu si Mihai Petriu am scapat si noi si masina.

Quote from: AlexIPA ocolit 2 care s-au lovit bot-cur si a intrat in tir. Si 5 sec mai tarziu a mai trecut unu glont si i-a lovit pe cei din fata. Noroc ca era copilul in stanga spate in scaun. Mare noroc. A bagat-o intr-un tir la caldura si a verificat-o Mihai, avea numa urme de airbag, copilul ok, canişul ok, doar speriati. I-am dus cheile, actele, am adunat ce zburase din masina si am stat pana o venit un smurdist sa o preia.

Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

sebba

Quote from: teocharis on December 22, 2013, 10:27:30 AM
era un "destept" pe aici care incerca sa ne convinga ca soferii  pot vedea si singuri ce vreme e afara?! nu e nevoie de semnalizare electronica pe autostrada POLEI

wha a fine mess

sincer imi pare rau ca se ajunge la accidente si victime dar daca sunt atat de boi incat sa nu vada ca "nu se vede" si nu reduc viteza... atunci... isi merita soarta!
sau acum daca e autostrada putem merge ca bezmeticii ca doar suntem jmecheri, ca ala de saptamana trecuta de pe A1 Arad-Timisoara

nu ai nevoie de nici un alt indicator care sa-ti spuna ca trebuie sa reduci viteza atunci cand conditiile o cer
inclusiv la legislatie scrie clar - si se aplica oriunde, inclusiv pe autostrazi - sa reduci viteza la limita evitarii oricarui pericol
sau ne-am invatat ca gps-ul din bord iti spune ca ai voie cu 130 si asta inseamna ptr unii ca mai trebuie si mers la viteza aia

isi merita soarta, fie ca va place fie ca nu, nu e nimeni altcineva vinovat ptr accidentele alea
sa invete sa circule si sa renunte la comportamentul de caine scapat din lant atunci cand vad o autostrada
autostrada nu inseamna "unfallfrei" si nici nu protejeaza impotriva prostiei

Sailing away! S/Y Haimana

dr4qul4

blocajul s-a produs pentru ca acel DJ se intersecteaza in T cu DN-ul.

insa cauza accidentului este neadaptarea vitezei si mai ales nerespectarea indicatoarelor.
Sa nu-mi spuneti ca nu a vazut ca e ceata si polei pe jos dar mai ales nu a vazut nici semnele ca se termina autostrada.

Dar la noi, daca pe semn scrie ca mai avem 1000 m pana se termina autostrada continuam sa mergem cu 139km/h si sa franam brusc cand mai sunt 50 m pana la bretea. asta desi avem vizibilitate de 50 m.

si inca ceva:  e la mintea gainii sa te gandesti ca la sfarsitul autostrazii se va produce aglomeratie. La fel se intampla si pe Pitesti-Bucuresti la intrarea in Bucuresti si chiar la Bascov, acolo unii destepti rateaza giratoriul si parcheaza masina cu 2 roti pe parapet.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

BoGDaN

Sebba generalizezi!
In accidentul asta sunt implicati si soferi prudenti prinsi la mijloc. Hai sa fim seriosi, e o tamponare in lant. Degeaba mergi corect, daca cocalarul din spate nu pastreaza distanta sau cel din fata pierde controlul. Tu tragi de volan, dar degeaba. Just sayin' bro...

Edit: La cum arata Golf-ul ala 4, daca era cineva in dreapta...damn....mare noroc ca nu au fost multe TIR-uri. Big LUCK!!

bogdymol

Dupa cum spuneam si pe SSC: saptamana asta am circulat pe A1 Arad-Timisoara noaptea, pe o ceata destul de puternica. Eu, impreuna cu majoritatea soferilor de pe drum, circulam cu maxim 80-100 km/h (in functie de cat de densa era ceata in locul unde ne aflam), dar au fost si vreo cativa zmei care mergeau clar cu peste 130 km/h. Banuiesc ca la fel a fost si aici...

Sunt sigur ca au fost si soferi corecti, dar e destul sa vina din spate un "viteaz" care sa-i faca "popice" pe cei din fata care s-au oprit inaintea accidentului.
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

sebba

in orice accident exista vinovati si daca exista vinovati atunci e posibil sa fie implicati si nevinovati, da, foarte corect ce zici
dar asta nu inseamna ca accidentul se produce daca exista doar "nevinovati", soferi prudenti adica
nu la cei prudenti ma refeream, ma asteptam sa fie totusi subinteles...

bogdymol

drumurile mele

sebba

si tocmai ptr acei "zmei' sufera altii... unde e codul rutier acum, ala nou, sa-i lase fara permis pe viata si sa-i puna sa plateasca daune tuturor victimelor?
acum, cand exista - acolo unde exista - conditii decente, acum sunt 100% de acord cu inasprirea pedepselor
si aplicarea lor "pe bune" si fara influente "nepotu", "varu" si alte asemenea

iuli

Quote from: BoGDaN on December 22, 2013, 11:24:00 AM
Sebba generalizezi!
In accidentul asta sunt implicati si soferi prudenti prinsi la mijloc. Hai sa fim seriosi, e o tamponare in lant. Degeaba mergi corect, daca cocalarul din spate nu pastreaza distanta sau cel din fata pierde controlul. Tu tragi de volan, dar degeaba. Just sayin' bro...

Quote from: bogdymol on December 22, 2013, 11:26:39 AM
Dupa cum spuneam si pe SSC: saptamana asta am circulat pe A1 Arad-Timisoara noaptea, pe o ceata destul de puternica. Eu, impreuna cu majoritatea soferilor de pe drum, circulam cu maxim 80-100 km/h (in functie de cat de densa era ceata in locul unde ne aflam), dar au fost si vreo cativa zmei care mergeau clar cu peste 130 km/h. Banuiesc ca la fel a fost si aici...

Sunt sigur ca au fost si soferi corecti, dar e destul sa vina din spate un "viteaz" care sa-i faca "popice" pe cei din fata care s-au oprit inaintea accidentului.

Exact aceasi situatie cam in aceasi perioada a anului am patit si eu pe Arad-Timisoara. De abia vedeam la 100 de metri indicatoarele reflectorizante si mergeam cu inima cat un purice cu 80 si cu becurile de ceata aprinse si cu un ochi in fata si cu un ochi la luneta. Evident ca au fost niste zmei cu SUV-uri care mergeau cu peste 130 lejer (inca nu era ridicata restrictia de 100!!!!).

De asta v-am citat si pe amandoi pentru ca sunt perfect de acord cu voi!

Si comentariu la o stire:

Quoteca la noi la nimeni, bine ca s-au taiat panglici, la astea suntem buni, calitate zero
WTF?!
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

dr4qul4

probabil cel care s-a si rasturnat a fost "cel mai viteaz dintre toti" dar cu siguranta nu a fost singurul.
dar ca sa te rastorni cam de ce viteza ai nevoie?

Am circulat iarna pe A2 (bucuresti-cernavoda) chiar si cu 30 km la ora. sunt momente in care nu se vede nici la 10 metrii in fata.
Problema e ceata vine in valuri, iar la 130 de km/h chiar daca acum ai 200 m vizibilitate, peste 15 secunde s-ar putea sa nu mai vezi nimic.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Ionut

Trebuie sa invatam sa circulam si pe autostrada... am discutat asta si tot discutam din 2011 incoace. Bine ca nu au fost raniti multi, sper sa scape toti fara probleme. Poate si invata ceva... zmeii.

bogdymol

^ "Zmeii" de astazi or fi invatat lectia... dar din pacate avem atat de multi pe sosele incat mi-e teama sa ma gandesc ce carambol ar trebui sa se intample pentru a invata toti lectia asta...

-------------------------------------------------------

In poza asta se vede indicatorul de limitare temporara a vitezei la 80 km/h:

Asta inseamna ca accidentul a avut loc la Cunta, unde toti trebuie sa incetineasca si sa paraseasca autostrada. O fi inceput accidentul cu vreun "zmeu" care s-a bagat in fund la vreunul care frâna pe portiunea aia... si s-a propagat mai departe cu ajutorul altor "zmei" care i-a luat la "popice" pe ceilalti soferi care incetineau regulamentar...
drumurile mele

BoGDaN

La noi cultura circulatiei pe autostrazi se cam opreste la Nadlac....din pacate. E plina Romania de zmei de la cocalari pana la directori de multinationale sau sefi care merg si cu 180 km/h si uita de maneta de semnalizare.
Oamenii au suferit o spaima, altii sunt in spital, bine ca nu a murit nimeni asta e cel mai important, fiarele se indreapta au RCA, Casco, actiuni in justitie etc.
Acum sper sa nu fiu cinic, dar chiar imi doresc sa nu se fi indoit, rupt parapetii ....

bogdymol

Pozele lui trifuhoria de pe SSC:

Quote from: trifuhoria

drumurile mele

dr4qul4

pe irealitatea dau imagini cu un carambol petrecut in vrancea acum cativa ani.

Au scris "arhiva" dar cat de prosti pot fi: nu-si dau seama ca pot induce in eroare, iar unii oameni chiar cred ca acele imagini sunt in direct de la locul accidentului.