Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

6 Members and 60 Guests are viewing this topic.

VictorC

Controversele amanarii autostrazii Pitesti - Sibiu: de la cost, la sicane birocratice si pana la traseu. Ce spune Dan Sova

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16142338-controversele-amanarii-autostrazii-pitesti-sibiu-cost-sicane-birocratice-pana-traseu-spune-dan-sova.htm

Am purtat un dialog pe alocuri halucinant cu Dan Sova... 

bogdymol

QuoteReporter: Avem zona de Ardeal care va intra pe autostrada A3 Brasov - Comarnic - Ploiesti - Bucuresti si autostrada dinspre Moldova ... pe o zona deja cu trafic mare. Si totul va intra in nordul Bucurestiului, pe la Petricani. Exista resurse, capacitate de preluare a traficului in zona de nord din Bucuresti?

Dan Sova: Fara probleme.

Reporter: In cazul asta, de ce este prioritara autostrada de centura Sud, daca tot traficul va fi pe partea de nord?

Dan Sova: Pai ce legatura are una cu alta?

:rofl:
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

MHN

Quote from: bogdymol on December 04, 2013, 10:27:29 PM
Centura Arad, astazi. Asfaltul era uscat, temperatura +2 grade.

Am observat o chestie inca de la deschiderea centurii: astia cu mesajele variabile de pe panourile electronice sunt cam tot timpul cu intarziere. Mesajul cu drum alunecos ar fi fost bun aseara, cand era ceata, atmosfera umeda, iar temperatura apropiata de limita de inghet. In schimb aseara scria tot prostia cu "Rovigneta obligatorie" (pe un panou) si "Folositi centura de siguranta" (pe alt panou), iar astazi, cand era asfaltul uscat, ei zic ca e umed.

Iarna trecuta tin minte ca era pusa limita la 80 pe aceste panouri + mesaj cu drum inzepezit, dar utilajele de deszapezire isi facusera treaba bine si se circula normal.

Si o informatie pozitiva: de ieri seara s-a dat drumul la iluminat la nodul de la Giarmata.
Din care CIC sunt controlate panourile VMS de pe centura Arad?
Cum nu este niciunul finalizat, e posibil ca mesajele astea sa fie incarcate manual, fiind modificate foarte rar, cam la schimbarea anotimpului. Deocamdata.

Quote from: sebba on December 04, 2013, 10:44:39 PM
@bogdymol
asta vine ca si confirmare la ce zicea vancouver (parca) vis-a-vis de utilitatea acestor sisteme in RO :D
pai decat asa... mai bine lipsa!

[...]
Exact!

sebba

Quote from: Redox on December 05, 2013, 11:28:42 PM
In seara asta la ora 23 am trecut prin nodul Sibiu Vest. Nu stiu daca se asternea asfalt sau balast, cert e ca se lucreaza intens. Nu mi-am imaginat ca la o temperatura de -5 grade si o ceata groasa se poate lucra asa puternic. Ramane de vazut maine daca e vorba de asfalt sau balast.

O seara faina.

pai mie asta imi pare aiurea, ca dupa ce intarzie lucrarile a 'nshpe-mia oara... ei se grabesc ca dracu si fac intr-o zi ce fac altii in zece
si nu pricep... cum de nu s-au putut mobiliza tot asa (sau macar cu a zecea parte din mobilizarea/graba asta) inca de cand au inceput lucrarile si sa fi terminat frumos in aprilie 2013 cand era termenul?

dar na, multi ati zis sa-i iertam, sa-i intelegem, sa-i lasam...
nu ma refer doar la constructori, ma refer la intregul lant implicat, de la cap si pana la ultimul om din toata aceasta "afacere", inlcusiv la cei ce judeca (a se citi amana) luarea deciziilor, adica asumarea responsabilitatilor

asa ca, sa rezum, daca acum se poate lucra intens de ce nu s-a putut lucra tot asa de la inceput?  >:(  >:(  >:(
Sailing away! S/Y Haimana

iuli

sebba, ai si n-ai dreptate. Gandeste-te doar ca ai 100 de oameni si ii pui sa lucreze pe 10 km, ai un om la 100 de mteri, pui aceasi 100 de oameni la lucru pe 100 de metri, ai un om pe metru.

Doi la mana, la cum s-a mai zis ca se sare peste pasi tehnologici la nod, daca s-ar fi sarit pe intregul tronson atunci aveam un mare castel de nisip.

Discutia legata de graba si presiunea termenelor e lunga si nu stiu daca are rost sa o facem aici decat punctual la A1.
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

sebba

da, da, corect, dar eu ma refeream mai mult la mobilizare, nu la ce fac ei de fapt acolo
habar nu am daca fac bine sau nu ce fac ei acum acolo dar imi pare aiurea sa ingrasi porcul in ajun cand o vara intreaga ai mermelito la soare, cand pe o parte, cand pe alta
Sailing away! S/Y Haimana

penad2007

Quote from: Redox on December 05, 2013, 11:28:42 PM
In seara asta la ora 23 am trecut prin nodul Sibiu Vest. Nu stiu daca se asternea asfalt sau balast, cert e ca se lucreaza intens. Nu mi-am imaginat ca la o temperatura de -5 grade si o ceata groasa se poate lucra asa puternic. Ramane de vazut maine daca e vorba de asfalt sau balast.

O seara faina.
Multumim de update. Poate reusiti astazi si niste poze , va rugam.

ovicor

Felicitari si multumiri, Victor Cosmei !!!!!!!!!!! Edificator mix-ul de prostie si minciuna ce-l degaja Sova & company versus stilul aplicat si de bun simt al reporterului ! M-am simtit "reprezentat' de Victor C., intrebari de bun simt ce se impuneau au fost puse, raspunsurile lui Sova descalificante in ceea ce-l priveste, jignitoare la adresa inteligentei reporterului si cititorilor !!!!

Ionut

Ninge la Sibiu? Au anuntat cod galben... sper sa fie OK cu lucrarile.

mishu77

^^ deocamdata se pare ca la Sibiu nu ninge, cel putin in oras http://www.sibiu.ro/LiveOK/cam5.php

bogdymol

Quote from: MHN on December 06, 2013, 01:43:34 AM
Din care CIC sunt controlate panourile VMS de pe centura Arad?
Cum nu este niciunul finalizat, e posibil ca mesajele astea sa fie incarcate manual, fiind modificate foarte rar, cam la schimbarea anotimpului. Deocamdata.

Nu este nici un CIC finalizat in zona. Aceste panouri vor fi controlate de la CIC-ul de la Ortisoara cand va fi gata.

Din cate am inteles, in acest moment panourile electronice si camerele de supraveghere de pe Centura Arad sunt controlate dintr-o camera inchiriata la subsolul cladirii in care au fost birourile celor de la FCC-PORR cand s-a construit centura.
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

iuli

Mai lăsați-l pe Şova în pace! M-am saturat de papagalul ăsta. E pus în față ca să își ia flegme. E chestie normală de propagandă.
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

Danny550394

Poze proaspete Nod Sibiu Vest (se asfalta de zor).

Shotta

Ponta verifica astazi lucrarile la Sibiu, deci ma gandesc ca nu mai exista cale de intoarcere cu deschiderea tronsonului anul acesta.
http://www.turnulsfatului.ro/23262/ponta-ajunge-astazi-in-sibiu-verifica-autostrada.html

Danny550394

Din Sova citire:
QuoteAutostrada de la Pitești la Sibiu este o prioritate pentru România. Pe Pitești — Râmnicu Vâlcea vom putea circula din 2018 și pe Râmnicu Vâlcea — Sibiu probabil din 2020-2021. 2014 este primul an din noul exercițiu financiar al Uniunii Europene și este un an de pregătire. Pentru tot ce va fi finanțat în 2014-2020 JASPERS (Joint Assistance to Support Projects in European Regions n.r) cere de la Bruxelles să se facă noi tipuri de studii de fezabilitate. Nu se mai pot face studii de fezabilitate fără studii geo și hidro. Mai mult decât atât, aceste studii nu mai sunt o simplă apreciere, cei care le fac trebuie să facă și foraje în teritoriu.
Până în 2018 se va circula pe cei 63 kilometri Pitești-Curtea de Argeș-Râmnicu Vâlcea, acesta este traseul. Sunt 37 kilometri până la Curtea de Argeș și 30 și ceva sau 20 și ceva de kilometri între Curtea de Argeș și Râmnicu Vâlcea. Asta e structura autostrăzii