Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 58 Guests are viewing this topic.

bogdymol

^ Poza de pe A1 Arad - Timisoara din 22 Noiembrie 2011 (cam cu o luna inainte de deschidere). Pare a fi aceeasi masina:

Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

rocklee

bogdymol @...multumesc  :)....la prima vedere pare o ambulanta ...nu o masina de sevici... :)

bogdymol

Cateva poze de pe santierul abandonat al autostrazii Nădlac - Arad, lotul 1.

Aceasta lucrare a fost contractata initial de catre Romstrade, compania condusa de Nelu Iordache. Datorita re-directionarii fondurilor primite pentru constructia autostrazii spre alte investitii proprii, Nelu Iordache se afla in acest moment arestat, iar contractul pentru constructia autostrazii cu compania Romstrade a fost reziliat. Gradul de finalizare a autostrazii in momentul rezilierii se afla pe la 30%.

In acest moment acest lot de autostrada a fost re-licitat, iar licitatia a fost castigata de catre Astaldi (Italia) + Max Boegl (Germania), dar se afla la stadiul de solutionare a contestatiilor (2 la numar, PORR si SCT). Din momentul semnarii contractului cu noul constructor acesta va avea la dispozitie 12 luni pentru finalizarea autostrazii.

Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

bogdymol

Primele poze sunt de la limita dintre loturile de autostrada 1 si 2 (ambele lucrari reziliate).

O poza panoramica (in stanga e lotul 1 - Romstrade si in dreapta e lotul 2 - Alpine):

Chiar la limita intre cele 2 loturi va fi construit un pasaj pentru drumurile agricole din zona. Radierul pasajului ce tine de lotul 1 e in apa:

drumurile mele

bogdymol

Urmatoarele poze sunt facute de pe drumul judetean 709J dintre Pecica si Peregu Mic. Aici va fi un pasaj peste autostrada, dar inca nu s-a lucrat deloc la el:

Vedere spre Arad. Muntele acela este pamantul vegetal de pe traseul autostrazii:

Vedere spre Nadlac:

drumurile mele

bogdymol

Urmatoarele poze sunt de pe un drum agricol aflat la sud de localitatea Peregu Mare (harta). Drumul era deviat pentru ca s-a inceput constructia pasajul peste autostrada (aflat doar la stadiul de fundatie deocamdata):

Vedere din acelasi loc spre Nadlac:

drumurile mele

bogdymol

De la intersectia cu drumul agricol mentionat in postarea de mai sus am luat-o spre Arad. Aici e o bucata de vreo 2-3 km asfaltata (2 straturi). In zona aceasta lucrarile sunt cele mai avansate de pe intregul santier:

Aici e doar balast stabilizat ce a fost cândva protejat cu emulsie:

km 12+700 (numerotarea incepe la km 0+000 care e la granita cu Ungaria):

drumurile mele

bogdymol

Mergem spre Nadlac pe traseul acesta (intre punctele A si B de pe harta, dar in linie dreapta pe santierul autostrazii).

Sa nu credeti ce pe santierul asta apa nu isi face de cap:

Un podet din tabla ondulata:

Pe terasamentul viitoarei autostrazi:

Buruienile incep sa se faca tot mai mari...

Un alt podet din tabla ondulata abandonat:

drumurile mele

bogdymol

Si aici va trebui relocat un stalp de energie electrica :banana:

Deja nu ne mai vedem masina de buruieni:

Spatiu lasat pentru un alt podet din tabla ondulata:

Inaintam spre DJ709J spre Nadlac:

drumurile mele

bogdymol

Ne apropiem de drumul judetean 709J Peregu Mare - Nadlac:

Aici inca nu au fost incepute lucrarile pentru pasajul peste autostrada. Vedere spre Nadlac de pe DJ:

Vedere inapoi spre Arad:

Drumul de legatura Autostrada A1 - DN7 langa Nadlac, abandonat:

Drumul de legatura la intersectia cu DN7:

q.e.d.

Acestea au fost pozele. Sper sa se solutioneze cat mai curand contestatiile si sa se reinceapa constructia autostrazii.
drumurile mele

udar

^^^
multimim de poze
daca s-ar rezolva mai repede cu licitatiile si sa intre la lucru,  foarte jalnic arata dupa aceasta perioada de abandon

Pellady

Quote from: anacronox on November 01, 2013, 11:18:24 PM
Am venit azi de la Bucuresti la deva. De la Sebes am intrat pe autostrada si am iesit la soimus. Am si filmul sa o demonstrez, dar nu stiu sa incarc. Ma poate ajuta cineva?

Realy :) i'm so excited. De la Sebes vest ai intrat? Ai intrat tu asa ca sa vezi daca se poate sau au deschis ei circulatia?

FRS

acum 2 ani cand am lucrat eu acolo, arata mult mai bine...pacat ca s-a ajuns aici >:(

Archi

@bogdymol

Crezi ca in cazul in care se finalizeaza lotul 1 mai repede decat lotul 2, ar fi posibil o descarcare provizorie pe dj 709j Pecica-Peregu Mic?

aici harta

Sau chiar pe drumul dintre Pecica si Turnu?

aici harta

bogdymol

^^ DJ709J Pecica - Peregu Mic ar putea fi folosit, dar numai pentru autoturisme. Drumul acela e unul destul de vechi si nu a fost proiectat sa suporte un asemenea trafic. Daca s-ar muta tot traficul greu de pe DN7 pe acel drum intr-o luna de zile cred ca nu l-am mai recunoaste la cate gropi ar aparea. Si in plus la intersectia lui cu A1 nu este prevazut nod, deci ar trebui facuta ceva improvizatie acolo.

DJ709J (acelasi drum), dar intre Pecica si Turnu n-ar putea fi utilizat pentru ca e doar cu o singura banda si cu alveole ici-colo pentru cand se intalnesc 2 masini. N-ai nici o sansa sa deviezi tot traficul pe acolo.

Singura varianta pentru a putea utiliza lotul 1 este finalizarea lotului 2. Altfel n-ai cum. Dar avand in vedere ca lotul 1 e doar pe la 30%, iar lotul 2 e la 85% (sau cel putin astea erau procentele cand s-au oprit lucrarile pe ambele santiere... de atunci sigur s-au mai deteriorat, iar procentele sunt mai mici) sunt sigur ca se vor finaliza amandoua aproximativ deodata.
drumurile mele