Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 16 Guests are viewing this topic.

boer_escu

Mi-am facut si eu timp acum sa vizionez filmarea Sibiu-Orastie.

Cunoscand foarte bine traseul din jurul Sibiului, acum mi-am dat seama cat de inselatoare sunt aceste perspective din avion in ceea ce priveste relieful terenului. Din avion totul pare aproape plat, pe cand realitatea din teren este cu totul alta (spre exemplu, inceputul filmarii, cu zona dintre Sibiu si Cristian, in realitate este un deal apreciabil pe care-l va urca autostrada si apoi va cobori spre DN de dupa Cristian, iar in filmare pare aproape plat).

Din pacate am fost usor dezamagit de stadiul lucrarilor de pe celelalte loturi, mai ales 1 si 2. Ma asteptam la avansuri mai serioase... Sa astepte oare Strabag sa termine Orastie-Deva pentru a-si muta utilaje de acolo?
Centura Sebesului de pe lotul 2 pare si ea destul de indepartata ca si termen de finalizare, as fi surprins sa o termine anul asta.
Cat priveste lotul 3, am remarcat ca Impregilo s-a focalizat pe celebrul viaduct de la Aciliu si a atacat de curand portiunea dintre viaduct si nodul de la Saliste.
Astaldi pe lotul 4, dupa parerea mea, s-a miscat cel mai bine, dar tunelul de la Sacel si viaductele gemene vor fi 'buba'.

Sper ca saptamanile viitoare sa fac o tura cu bicicleta din Sibiu pana la viaductul de la Aciliu si atunci sa vin cu mai multe poze din teren (inca caut :hm: pe google maps cel mai bun traseu de MTB pe distanta Sibiu-Aciliu, ce sa ofera cele mai bune perspective asupra traseului autostrazii) 

Si sa termin ca ardeleanu', 'no, ca mi-am spus si eu parerea!'  :)

Ionut

@boer_escu: multumesc pentru update! :) Eu unul abia astept pozele. Vezi cum faci sa pozezi si zona tunelului, mai ales ca poti lua niste cadre faine daca ai aparat un pic mai bun si de aici, nu te deranjeaza nimeni.

Cristi232

Cu mtb-ul, nu cred ca-s mai mult de 5 sau 6 km din Sibiu, daca urmezi valea Cibinului, ajungi in zona Sacel si ai cateva pozitii excelente pt shooting.
Asteptam pozele tale!
:)

delacroix

Quote from: Cristi232 on April 13, 2012, 09:58:50 AM
Cu mtb-ul, nu cred ca-s mai mult de 5 sau 6 km din Sibiu, daca urmezi valea Cibinului, ajungi in zona Sacel si ai cateva pozitii excelente pt shooting.
Asteptam pozele tale!
:)
10 km de la aeroport, 15-16 km din centru
subscriu

nenea_hartia

Pe bypass Arad se montează elemente antiorbire...

... şi prefabricatele de beton pentru panourile fonoabsorbante:

- au apărut şi primele picturi pe podul peste Mureş. Nu vreţi să ştiţi ce au scris băştinaşii, dar sper că desenul ce se vede e edificator:

nenea_hartia

Pana vine boer_escu cu frumoasele lui poze, să le pun eu pe ale mele. Vor fi multe, de pe tot şantierul A1 Deva-Sibiu.
Voi începe cu Deva-Orăştie. Nu pot să nu notez progresul extrem de dezamăgitor al celor de la Strabag. Spre exemplu, ei au primit autorizaţie pentru zona nodului de la Şoimuş (920 m) la două săptămâni după ce asocierea Porr-Alpine a primit autorizaţie pentru sectorul 2 al variantei de ocolire Arad (2285 m, din care două poduri, un pasaj, un nod rutier, tone de pământ armat, o clădire care cu greu a fost demolată şi o instalaţie de iluminat aeroportuar care a blocat mult timp lucrările). Primele poze sunt de la nodul de la Şoimuş. Vă rog să comparaţi:

nenea_hartia

- ,,lucrări" la km 30+810. Nici aici lucrurile nu stau mai bine: nu există umpluturi, iar stâlpii de medie tensiune nici măcar nu au fost relocaţi:

- terasament şi vederi ale podului 19, pasaj pe autostradă peste DC129; în spate se vede cetatea Devei:

nenea_hartia

- podul 18, km 25+900:

- lucrări de terasamente la km 25+000-25+500; rambleul este foarte înalt (circa patru metri):

nenea_hartia

- celebrul deal de la Banpotoc:

- terasamente în jurul km 20-21; pe fundal se vede Simeria:

delacroix

Quote from: nenea_hartia on April 14, 2012, 06:17:43 PM
Pana vine boer_escu cu frumoasele lui poze, să le pun eu pe ale mele. Vor fi multe, de pe tot şantierul A1 Deva-Sibiu.
Voi începe cu Deva-Orăştie. Nu pot să nu notez progresul extrem de dezamăgitor al celor de la Strabag. Spre exemplu, ei au primit autorizaţie pentru zona nodului de la Şoimuş (920 m) la două săptămâni după ce asocierea Porr-Alpine a primit autorizaţie pentru sectorul 2 al variantei de ocolire Arad (2285 m, din care două poduri, un pasaj, un nod rutier, tone de pământ armat, o clădire care cu greu a fost demolată şi o instalaţie de iluminat aeroportuar care a blocat mult timp lucrările).
Mie-mi pare ca stau bine, se poate da drumul la circulatie in martie 2013. Dupa cate am vazut cei de la Strabag vor sa fie siguri ca termina anul acesta Orastie-Simeria.
Multumesc de poze.
PS. Panoul investitiei e relicva din secolul trecut.

bogdymol

Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

nenea_hartia

Quote from: delacroix on April 14, 2012, 06:31:19 PM
Multumesc de poze.
Quote from: bogdymol on April 14, 2012, 06:37:41 PM
Multumim de poze nenea_hartia! :cheers:
Cu plăcere. Vor mai fi o grămadă.

=========

- km 20+200, lucrări la podul peste Mureş (pod 15), culeea dinspre Deva:

nenea_hartia

nenea_hartia

- printre pile se vede organizarea de şantier a Strabag: