Harta calității drumurilor din România

Started by vancouver, August 22, 2013, 08:51:36 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

frunzaverde

Quote from: vancouver on August 12, 2015, 03:28:37 PMAltfel, daca va fi complet albastru dupa finalizarea lucrarilor, poate ne trezim ca cineva o va lua pe acolo ca fiind cea mai buna legatura Tg. Secuiesc - Bucuresti ...
De altfel nu stiu daca iarna se mentine in circulatie intregul drum?

Nu e cu mult mai sinuos ca DN11 (si pe 2D nu ai acele de par de la Oituz), si cu siguranta nu e mai sinuos ca DN1A, care e ruta principala de camioane Bucuresti - Brasov in momentul asta; complet modernizat va fi cu siguranta cea mai buna cale a marfii intre zona Focsani si zona Brasov. Oricum, pana la Lepsa urca frecvent camioane grele, care se intorc cu lemn spre Focsani.

In plus, alternativa DN11 va fi oricum inchisa camioanelor peste 7.5T; pana nu e gata podul de pe DN11, alternativa DN2D va fi mult mai buna pe ruta Bacau - Brasov decat ocolul prin Ploiesti sau prin Borsec (care nici el nu e prea drept).

Circulatia se mentine si iarna, drumul nu urca in etaj alpin.
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

atac29

Salut,
Nu stiu daca e ok postarea mea si aici, dar incepand de azi, circulatia pe Transalpina, intre Ranca - Obarsia Lotrului este oficial deschisa conform comunicatului CNADNR:
,,CNADNR anunţă participanţii la trafic că circulaţia rutieră va fi redeschisă pe drumul naţional DN 67C, Rânca – Obârşia Lotrului (km 34+500 – km 59+800), începând de mâine, 15 august, ora 7,00. Circulaţia va fi permisă în intervalul orar 700 – 1900 pentru categoriile de autovehicule cu masă totală de sub 3,5 tone. Pe timpul nopţii, circulaţia este interzisă din cauza traseului dificil şi pentru evitarea oricăror pericole. Rugăm participanţii la trafic să respecte indicatoarele şi semnalizările rutiere existente, precum şi să adapteze viteza la condiţiile traseului"

Aici gasiti articolul complet: http://adevarul.ro/locale/targu-jiu/circulatia-cea-mai-inalta-sosea-tara-deschisa-oficial-sambata-transalpina-ajunge-inalsime-2145-metri-pasul-urdele-1_55ce2fcff5eaafab2c857250/index.html

Asadar, doritorii de plimbari prin tara pot vizita / traversa tara folosind si aceasta ruta.

pasadia

DN1A: L-am parcurs azi, de la Brasov pana la Valea Berii (capatul serpentinelor dinspre Cheia): pana la iesirea din Sacele e ok verdele, insa apoi ar trebui retrogradat la galben. Pe partea dinspre Brasov marcajul exista peste tot dar sunt denivelari, gropi si zone in care versantii mananca din prima banda (deocamdata putin, acostament disparut si pana in 30-50 de centimetri din prima banda). Pe partea prahoveana marcajul este inexistent si se lucreaza in multe locuri la podete (semafoarele sunt prezente in cel putin 3 locuri din cate mi-au spus colegii de tura veniti dinspre Bucuresti.

ashbird

Quote from: vancouver on August 12, 2015, 03:28:37 PM
Am prelucrat toate informatiile si am modificat fisierul "sursa". Deocamdata nu am internet de calitate (doar prin mobil) - asa ca mai dureaza pana pun un update, probabil in jur de 01.09.

Am si eu o informatie: un prieten a parcurs DN2D Focsani - Lepsa-Tg. Secuiesc. Cu un VW Golf, nu a avut nici o problema, chiar si in zona cu lucrarile, totul este deja nivelat si se circula binisor si acolo unde lipseste inca asflatul (cativa km). Totusi drumul este extrem de sinuos si ca atare nerecomandat, mai ales traficului greu. Cred ca voi face la fel ca si cu DN10, voi pune o zona centrala cu linie mai subtire (de DJ). Altfel, daca va fi complet albastru dupa finalizarea lucrarilor, poate ne trezim ca cineva o va lua pe acolo ca fiind cea mai buna legatura Tg. Secuiesc - Bucuresti ...

voi incerca sa il parcurg astazi sa vedem cum se prezinta. doar pentru priveliste care am inteles ca e foarte faina. Poze nu promit.
Fie sa renasca numai cel ce har/Are de-a renaste, curatit prin jar,
Din cenusa-i proprie si din propriu-i scrum,/Astazi ca si maine, pururi sï acum!

ener

Salutare tuturor!!!

Are cineva ideea care este starea drumului 103B din judetul Brasov intre Sacele si Teliu?

Multumesc anticipat.

pasadia

E un drum judetean corespunzator. Asfalt bun, fara probleme, dar benzi inguste si marcaj mai putin. Varianta directa, prin Budila e mai neplacuta caci traverseaza tigania , asa ca recomand ruta prin Carpinis: Sacele - dreapta la giratoriu in Tarlungeni - stanga dupa 200 de metri spre Prejmer (sunt indicatoare) - Carpinis - Prejmer - dreapta spre Teliu.

mihail75

Quote from: vancouver on August 12, 2015, 03:28:37 PM
Am prelucrat toate informatiile si am modificat fisierul "sursa". Deocamdata nu am internet de calitate (doar prin mobil) - asa ca mai dureaza pana pun un update, probabil in jur de 01.09.

Am si eu o informatie: un prieten a parcurs DN2D Focsani - Lepsa-Tg. Secuiesc. Cu un VW Golf, nu a avut nici o problema, chiar si in zona cu lucrarile, totul este deja nivelat si se circula binisor si acolo unde lipseste inca asflatul (cativa km). Totusi drumul este extrem de sinuos si ca atare nerecomandat, mai ales traficului greu. Cred ca voi face la fel ca si cu DN10, voi pune o zona centrala cu linie mai subtire (de DJ). Altfel, daca va fi complet albastru dupa finalizarea lucrarilor, poate ne trezim ca cineva o va lua pe acolo ca fiind cea mai buna legatura Tg. Secuiesc - Bucuresti ...

confirm informatiile privind DN2D, au mai ramas neasfaltati cei cca 5 km dinainte de Ojdula (cum vii dinspre Lepsa), dar care sunt practic pregatiti macar de primul strat de asfalt. Pe aceasta bucata pietruita se poate merge acum cu 60km/h.
Drumul este sinuos, dar fara probleme pentru autoturisme, inclusiv iarna (am circulat pe el iarna si cind era in lucru, nu l-am gasit niciodata inchis).

sage

Salut,

Am fost de curând pe DJ135. Drumul este o foarte bună alternativă pentru Sovata-Tg. Mureș. DJ135 a fost refăcut de curând prin Regio și arată superb. E marcat, e curat și e genul de drum pe care îl parcurgi cu drag. Îl recomand pentru albastru.
Eu l-am descoperit mulțumită lui Waze care m-a rutat pe acolo.

AFC

^
Salut!
Multumim pentru informatii si poze! Drumul arata bine mai ales pe portiunea proaspat reabilitata unde avem marcaje inclusiv spre acostament, rigole si tot ce trebuie. Portiunea asta e de albastru. Segmentul de drum din prima parte a reportajului l-as definii mai degraba verde. Lipsesc marcajele laterale si pe alocuri apar plombe.
"Intr-o epoca de minciuna universala, sa spui adevarul este deja un act revolutionar" - George Orwell

sage

Scuze pentru inducerea in eroare. Filmul nu îmi aparține.
Altfel, sunt de acord cu concluziile.

dragosbm

DN18 este închis în zona pasul Gutîi între kilometrii 15+420 şi 37+860 de metri din 20 august până în 20 septembrie. Legătura Baia Mare - Sighetu Marmației se poate face pe două rute alternative :

1. Pentru autovehicule cu masa maximă admisă sub 7,5 t Baia Mare - Baia Sprie (DN18) - Cavnic (DJ184) - Ferești (DJ109F) - Sighetu Marmației (DN18).
2. Baia Mare -Seini (E58/DN1C) - Orașu Nou (DJ109I) - Sighetu Marmației (DN19). Nu stiu cât de grozav este DJ109I, așa că drumul mai lung și mai bun poate fi Seini - Livada (E58/DN1C), Livada - Orașu Nou (DN19).

Pe varianta pasul Gutîi distanța e de 63,4 km, pe varianta Cavnic - 70,3 km, iar pe varianta Orașu Nou - 106/130 km.

De menționat că o bună alternativă ar fi Baia Mare - Mara pe DJ183/183A, dar drumul este asfaltat doar până în zona stațiunii Izvoare, nici până acolo drumul nefiind prea grozav.

Zimox

Update DN 2D Limita Jud. Covasna si Ojdula:
Cele 3 podete + largire la 3 benzi  (- KM 23-21-19) erau finalizate, se nivela pamantul si in curand vor astfalta.
Presupun ca vor reface cei 3-4km de astfalt deja pus in urma cu 3 ani (portiunea peticita)
Surpriza se astfalta coborarea spre Ojdula, erau in jur de 30 camioane cu astfalt, presupun ca vor sa termine rapid acea portiune.
Atentie la intrare in Ojdula dinspre Lepsa este un mare hop la un pod ( pregatit pentru astfaltare).
Exista astflat in tot satul Ojdula, atentie la utilaje.
In Septembrie cred ca vor termina, dupa cum au spus.

Drumuri bune

P.s: Cine are INFO despre DN 2L Lepsa - Soveja ???
!

ashbird

Update DN2D

Am pus poze la Drumuri Nationale

http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=12.msg87506#msg87506

si eu cred ca termina pana la SF anului
Fie sa renasca numai cel ce har/Are de-a renaste, curatit prin jar,
Din cenusa-i proprie si din propriu-i scrum,/Astazi ca si maine, pururi sï acum!

Cristiano90

Luni (24.08) am trecut pe DN2D si am observat ca au asfaltat si portiunea de 5 km de dupa podul de la iesire din Ojdula.

thymothey

Salut tuturor,

Stie cineva care e starea drumului intre Jibou si Dej pe 108B - Jibou-Surduc-Cernuc-Bobalna-Dej?
As vrea sa merg Oradea-Dej si as incerca pe la Zalau, fiindca pe Cluj cred ca ii foarte aglomerat vineri pe la 16.

Multumesc,