Harta calității drumurilor din România

Started by vancouver, August 22, 2013, 08:51:36 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Katana_ro

Sigur! Deci update-urile mele:

- in general, drumul 504 de la Alexandria pana la Costesti l-as marca cu un verde, iar de la Costesti (de acum e 65A) pana la Pitesti cu albastru. Urmatoarele exceptii:

- de la jumatea distantei intre Schela si Lada, si pana la terminarea localitatii Tatarastii de Jos, este o portiune Rosie, grija mare ca rupem masina in 2.

-in dreptul localitatii Ionesti (de acum e 65A) este Galben.
-mai sunt portiuni in dreptul unor sate care sunt galbene, nu le-am retinut
pe toate, dar daca se merge rezonabil e ok.

Bonus: drumul 612 de la Orbeasca de Jos spre Babaita este proaspat reabilitat, Albastru. nu am mers decat  vreo 500m pe el, deci nu stiu cat tine, dar parea bun asa privind spre orizont. poate exploreaza un alt coleg.

Mersi mult si eu si in rest, numai drumuri bune!

realfanady

Cineva ma poate ajuta cu calitatea drumurilor DJ 135, Targu Mures - Sarateni (prin Miercurea Nirajului) si DJ 153A Ernei - Eremitu (spre Sovata)? Din Targu Mures vreau sa ajung la Sovata ...

Hercule

Intre Magherani si Sarateni drumul se reface complet si NU se poate trece. Ernei - Eremitu nu e rau dar e ingust si intortocheat. Cel mai bine pentru Sovata e prin Balauseri, desi e cu ~5km mai lung
Deșteaptă-te române!

alibaba

se poate trece. e aproape finalizat. am fost eu acum 2 saptamani si este o portiune la iesire din magherani de vreo 300 m care e piatra, restul este superb.


mariuskl

#454
Vin si eu cu cateva informatii legate de drumurile din Harghita-Covasna, pentru ca am apucat sa trec prin zona recent.

1. Bucata dintre Targu Secuiesc si Covasna (DJ 121) e destul de buna - undeva intre verde si albastru. Va las pe voi sa va dati cu parerea:

2. Bucata dintre Covasna si Zagon pe DN 13E e cu galben.... se poate circula, dar nu e intr-o stare foarte buna drumul. De la Zagon pana la Barcani nu e asfalt deloc, mai ca nu e si pietris, sunt serpentine pe drum pe pamant valurit. O adevarata "placere" pentru condus. De la Barcani la Intorsura e intr-o stare ok, galben.

3. DN11 B de la Targu Secuiesc la limita cu Harghita e in stare destul de buna (verde). La intrarea in judetul Harghita e o portiune de 5-6 km in care au fost alunecari de teren vara trecuta, se lucreaza la refacerea drumului (rosu momentan). De la Casinu Nou pana la intersectie cu DN12 la Cozmeni drumul e decent, dar are portiuni mai bune si unele mai putin bune (urcarea pe deal dupa Casinu Nou).

4. DJ 113 de la Bixad la Balvanyos - dezastru. Fiind un drum catre o locatie turistica importanta (lacul sfanta Ana), m-as fi asteptat sa fie intr-o stare mai buna... din pacate, nici vorba de asa ceva. Uitati aici cele doua bucati (de la Bixad pana la intersectia cu DJ 113A si de acolo mai departe la Baile Balvanyos. si .

De la Baile Balvanyos la Targu Secuiesc drumul este intr-o stare destul de buna (verde)

5. DJ 113A e intr-o stare destul de buna (verde). Mare parte a drumului e in judetul Harghita, poate asta explica ceva. In plus, cand ajungi sus in deal, daca vrei sa mergi la lacul Sfanta Ana, trebuie sa platesti 10 lei parcarea (daca ramai sus cu masina) sau 20 de lei (daca mergi pana jos cu masina). Detalii de genul. Filmuletul cu acest drum:

Daca drumul de la Pascani la Targu Frumos e verde, atunci si drumul de la Vadu Moldovei la Targu Neamt (DN 15C) merita trecut cu verde.
Mereu pe drum

vancouver

#455
Quote from: mariuskl on May 26, 2015, 01:05:15 AM
Vin si eu cu cateva informatii legate de drumurile din Harghita-Covasna, pentru ca am apucat sa trec prin zona recent.

1. Bucata dintre Targu Secuiesc si Covasna (DJ 121) e destul de buna - undeva intre verde si albastru. Va las pe voi sa va dati cu parerea:

Deci, drumul Tg. Secuiesc - Covasna DJ121 are intr-adevar asfalt impecabil in cea mai mare parte. Dar asta nu-l face automat de albastru, nici macar de verde. Pentru drumurile nationala vizibilitatea CLARA a marcajelor este o conditie obligatorie pentru verde. La un drumurile judetene putem fi mai toleranti.

Deci:
- DRUM NATIONAL, asfalt bun, dar marcaje sterse => GALBEN
- DRUM JUDETEAN, asfalt bun, marcaje sterse => VERDE
- probleme punctuale, gen o trecere la nivel cu CF in stare proasta, nu influenteaza culoarea; daca problemele se repeta atunci se retrogradeaza la galben si drumul judetean.


PS. Oricum drumul merita pus pe harta, este si destul de circulat. Apare la urmatorul update.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

mariuskl

Ok, bine de stiut pe viitor cand mai sugerez. Oricum, atunci cand mai am informatii despre vreun drum, incerc sa aduc informatia cu tot cu un videoclip - in felul asta se poate vedea mult mai clar starea acelui drum.
Mereu pe drum

SB76UFO

Revin cu sugestia mea ca pe A1 lotul 3 de pe Orastie- Sibiu sa fie retrogradat la verde. Este un lot cu multe valuriri, trambuline, fisuri , restrictii de viteza (un lot inca in lucru)
"Prostia este eternă și invincibilă"

adiarc

o idee buna...perfect de acord...stim cu totii ca asa este
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

NordKapp

Având în vedere că porțiunea dintre Bran - Câmpulung - Curtea de Argeș este cu rosu pe hartă, cam în cât timp se parcurge aceasta distanță?

vancouver

Quote from: SB76UFO on May 28, 2015, 11:08:25 AM
Revin cu sugestia mea ca pe A1 lotul 3 de pe Orastie- Sibiu sa fie retrogradat la verde. Este un lot cu multe valuriri, trambuline, fisuri , restrictii de viteza (un lot inca in lucru)

Am modificat. Am pus harta noua pe prima pagina.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

pasadia

@NordKapp: eu vad ca e cu galben intre Bran si Rucar si cu verde intre Rucar si Campulung. Nu e cu rosu nici un segment.

In principiu drumul iti va lua peste o ora, probabil 70-80 de minute, functie si de "norocul" de a intalni masini lente pe portiunile de urcare. Asfaltul e decent pe intreaga lungime, insa marcajul nu e grozav peste tot, drumul este ingust, fara banda suplimentara pe portiunile de urcare, cu foarte multe serpentine. Drum tipic de munte, cu peisaje superbe.

Exista un singur loc unde o banda de circulatie a plecat la vale in urma alunecarilor (pe o portiune mica, vreo 20 de metri), si in zona s-a amenajat o varianta de ocolire. Drumul ar fi trebuit sa intre in reparatii, dar deocamdata se lucreaza doar pe portiunea Campung - Pitesti.

NordKapp

Merci, m-am uitat și am scris eu aiurea. Scuze.
Vroiam să zic că de la Câmpulung la Curtea de Argeș e cu roșu și să întreb cam cât durează întreaga distanță de la Bran la Curtea de Argeș.

pasadia

Nu te pot ajuta, n-am mai fost pe acolo de vreo 2 ani. Dar pe atunci erau foarte multe denivelari datorate alunecarilor de teren, multe zone cu surprize care te obligau sa mergi cu viteza mica. Probabil mai adaugi inca 60-80 de minute pentru Campulung - Curtea de Arges.

Si daca tot ai pomenit de Curtea de Arges: Transfagarasanul inca inchis.

QuoteSalut,

Am fost astazi pana la Balea cu masina, urcand din Cartisoara.
Drugii de beton au fost scosi partial astfel incat sa se poata urca.
Drumul este dezapezit total, nu exista nicio portiune "alba" de sosea. In anumite locuri, au bagat utilaje care au sapat canale prin limbile de zapada.
Tunelul este inchis traficului rutier dar deschis celui pietonal.

In partea argeseana drumul este dezapezit pana la cabana Salvamont. Limbile de zapada din preajma gurii sudice a tunelului sunt uriase momentan (in anumite locuri, 3-4 metri inaltime).

Drumul ramane unul inchis dpv. legal. Asta inseamna ca toti cei care intra:

- o fac pe propria raspundere
- sunt pasibili de amenda

SURSA

Si poze din zona aici.

Silvania

Am mers de curând cu motocicleta de la Piatra-Neamț la Sibiu, pe la Cheile Bicazului-Gheorgheni-Praid-Sovata-Mediaș-Sibiu.
Inițial vroiam să urmez un traseu cunoscut de mine și care apare și pe harta calității drumurilor, dar am ales altă varianta mai scurtă care nu apare pe hartă:
În Bălăușeri, la intersecția DN13 cu DN 13A, eu venind pe DN 13A dinspre Sovata, am mers tot înainte, până în loc. Coroisânmărtin, unde am făcut stânga pe DJ 142C până în Dumbrăveni, ieșind în DN 14. Astfel am ocolit Sighișoara scurtând câțiva km buni.
DJ 142C este un drum reabilitat recent, de albastru 100%, care a scurtat cu 13 km traseul și care nu este foarte tranzitat.
Pe hartă nu apare acest drum și nici orașul Dumbrăveni, iar pentru cei care merg din Moldova prin Cheile Bicazului spre Sibiu e o variantă f bună.

În situația în care doriți să actualizați harta cu acest traseu:
DJ 142 : Bălăușeri - Coroisânmărtin e verde;
DJ 142C: Coroisânmărtin - intrarea în Dumbrăveni e albastru;
Străzile prin Dumbrăveni pentru a ieși în DN 14 Sighișoara-Sibiu, e de roșu.