Harta calității drumurilor din România

Started by vancouver, August 22, 2013, 08:51:36 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dumbravaandrei

@pasadia am raspuns fix la ce am citat (ca de am selectat atat in citat).
Cat despre bun/acceptabil in general este o parere subiectiva, in functie de ce drumuri ai mai parcurs.

vancouver

Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

mirceaeliade

confirm ca in interiorul orasului Brad nu e deloc albastru. in rest, de la Deva pana la iesirea spre Pestera Ursilor era de albastru.

danibkr02

In Aiudul de Sus (DJ107I de la intersectia cu DJ107M pana la sensul giratoriu din fata cetatii Aiud) se poate trece drumul cu rosu (in afara de o scurta portiune la intrare, dinspre DJ107M, care e in galben). Am trecut in weekend, venind dinspre Rimetea. Drumul este spart, in unele locuri pt canalizare, in alte locuri complet.
DN59F intre Sannicolau Mare si Dudestii Vechi, este de cel mult verde (pe unele locuri chiar galben, de ex la iesire din Sannicolau) nicidecum albastru. Are prea multe denivelari, fiind si partial asfalt peste placi de beton. Sunt din Dudesti, cunosc drumul bine.
DN13C, intre Vanatori si Cristuru Secuiesc, se poate trece verde cu galben alternativ, sau doar galben. S-a degradat destul de mult in ultimul timp, ar avea nevoie de un covor asfaltic nou.

florrinel

@Casian_Suceava
DN 17A (de la podul peste apa Moldovița)pana la Sadova este foarte bun, reabilitat trecut in albastru
DJ 208D Mitocul Dragomirnei-Mitocași (ieșirea spre Adâncata) trecut cu roșu

@danibkr02
S-au operat modificarile, de maine trebuie sa apara in OSM

Am mai operat diverse modificari (unele mai marunte) observate din filmarile userului Only Roads (youtube) printre care:

[DJ 671E - FULL] Corcova - Ilovăț - Isverna (Cheile / Gorges) Coșuștei, Mehedinți
[DJ 607 - FULL] Strehaia - Grozeşti - Gura Șușiței, Mehedinți
[DJ 673 - FULL] Turceni - Ohaba Jiu - Dealu Pomilor, Gorj, Romania [2021]

@alexandru_m
@Adrian.TM
Modificarile facute peste granita, conform solicitarilor voastre din Martie, in zona Mezőhegyes, Tótkomlos, Battonya, etc. nu se regasesc in OSM desi modificarile sunt facute de atunci. Nu stiu de ce!

Incepe sezonul concediilor, se calatoreste mai mult si orice sugestie este binevenita, astfel incat sa tinem harta cat mai la zi!

superdefekt

211-211A Ianca-Viziru din Braila, era dezastru anterior. Se poate trece cu Verde/Albastru.

S-a refacut total si are fundatie noua, strat de asfalt de baza nou 100% din suprafata, uzura asternuta pe ~60-70% din sufratata si se lucreaza la asternere.

mopy

Stie cineva care e starea drumurilor:

DJ135 Targu Mures - Sarateni (Sovata)
DN11B Cozmeni - Tg.Secuiesc
DN11C Bixad - Tg.Secuiesc
DN2D  Tg.Secuiesc - Focsani
DN23  Focsani - Braila
DN22  Braila - Isaccea - Tulcea

dumbravaandrei

DN11B Cozmeni - Tg.Secuiesc - Drumul e bun, poti merge linistit, peisajul frumos
DN11C Bixad - Tg.Secuiesc - Pana la Balvanyos e bun, dar e drum ingust. De la Balvanyos pana la intrare in Bixad drumul e mai mult pe placi de beton care se simt destul de tare in suspensie.
DN2D  Tg.Secuiesc - Focsani - Drumul in stare buna si foarte buna. 
DN23  Focsani - Braila - In ianuarie cand am fost, era mai valurit pe Muchea - Maxineni, putin mai prost la iesire din Braila in rest bun. Daca timpul nu te preseaza, iti recomand sa mergi pe la Sendreni (DN25 si apoi stanga dupa Hanul Conachi.
DN22  Braila - Isaccea - Tulcea - din cate am auzit nu e in starea cea mai buna, dar daca vrei un peisaj de neuitat, iti recomand sa mergi pe DN22D (Greci-Cerna-Izvoarele-Nalbant-Cataloi). Pe acolo drumul e ca bun spre foarte bun. Cu peisaje de nota 50

areal51

Buna seara. Stie careva din zona daca s-au terminat lucrarile pe Mizil-Fulga-Gherghita-A3?

superdefekt

@areal51

Acum o luna mai aveau de lucru doar in zona lacului Fulga, fix portiunea dintre sate, in rest asfalt peste tot.

Ionutz

Va salut!

Am obervat pe harta OSM, DN 75 + DN 74A intre Turda si Abrud fiind aproape integral albastru, iar DN 74 intre Abrud si Brad e verde.

Sa fie asa de bune in prezent aceste portiuni din drumurile amintite? S-au efectuat lucrari de reabilitare?

Eu am fost ultima data in 2019, si calitatea drumurilor corespundea cu harta lui vancouver, adica prost, si foarte prost, cu mici exceptii si portiuni scurte asfaltate mai bine.

Am de facut un drum de la Turda la Brad pe acest traseu, si de aceea as dori sa stiu calitatea drumului, daca are cineva informatii in acest sens.

Multumesc anticipat.

gsimon

dinspre Campeni s-a asfaltat pana pe la Buru cu asfalt nou spre Turda m-as mira.. mai incolo nu pot sa confirm, dar oricum mai incolo era bun, poate de un verde totusi. restul ce e nou pe zeci de km de la Buru incolo sigur e de albastru.

gsimon

^

Confirm, am fost ieri, dupa ce se trece Ariesul la iesirea din Cornesti e strat de asfalt nou complet. Nu e inca marcat, probabil va urma zilele/saptamanile urmatoare. Asadar, gata cu betoanele pe valea Ariesului  ;)

Ionutz

Va multumesc pt raspunsuri, ulterior am observat ca si pe google street view s-au actualizat imaginile si se vede drumul bun.

Mai am ceva emotii doar pentru sectorul Abrud - Brad de pe DN74, mai ales pe serpentinele de la Buces Vulcan, unde stiu ca nu era grozav. O sa revin cu feedback dupa ce o sa calatoresc pe acolo.

mariano6555

Ma puteți ajuta cu o hartă actualizată cu calitatea drumurilor?