Harta calității drumurilor din România

Started by vancouver, August 22, 2013, 08:51:36 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

vasile.silion

196 între Benesat și Cehu Silvaniei este albastru.
108 D și 108 A între Cehu Silvaniei și Ardusat: reabilitarea drumului este practic finalizată, deci porțiunea este albastră.

(Strict pe teritoriul orașului Cehu Silvaniei drumul e galben, dar nu cred că se poate marca pe hartă acest lucru, e prea de detaliu).
,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

florrinel

#2746
Salut. Incerc si eu sa ajut. Tocmai am deslusit tainele editarii direct in OSM de cateva zile. M-am folosit la randul meu de harta asta si mi se pare o chestie exceptionala.
Am modificat eu sesizarile de mai sus. Sa vedem cand se actualizeaza.
La "108 D și 108 A" este asfaltat inclusiv in interiorul restului de localitati (Arinis, Gardani, Farcasa, Buzesti)?

Florin

vasile.silion

Acele drumuri județene sunt asfaltate integral. De la ieșirea din Cehu Silvaniei până la limita cu județul Maramureș - DJ 108 D (aici a fost în proiect al județului Sălaj - nu cunosc detalii) cât și DJ 108 A de la limita de județ Salaj/Maramureș până la intersecția cu E58, dincolo de trecerea CF de la Hideaga (proiect Drumul Nordului al CJ Maramureș) drumul este integral asfaltat, marcat, șanțurile făcute, indicatoare rutiere, parapete, etc., inclusiv în toate localitățile. În 31 decembrie am mers pe acest traseu, e un drum foarte bun, așa cum ar trebui să arate toate drumurile de la noi, de la cele județene în sus!
,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

florrinel

Multumesc! Am facut modificarile.
Daca ati mai circulat in perioada asta pe anumite segmente si puteti sesiza modificari, va rog sa le mentionati.

mircea

DJ693 Cărpiniș-Biled e albastru.

Aș adăuga la hartă și DJ692A, dintre Sânandrei și Becicherecu Mic, tot albastru. Plus DJ692 între intersecțiile cu DN69 și DJ692A, tot albastru. Pentru momentele în care Nădlac e arhiplin, coborâtul de pe A1 la Giarmata și mers pe DNCT-Sânandrei-Becicherec-Cenad e o alternativă bună.

florrinel

Am corectat in OSM. Vedem dupa actualizari. Intre "Sânandrei și Becicherecu Mic" am actualizat si in localitati, pana in centru. Daca este altfel, rectific.

vasile.silion

Uitandu-ma in zona limitei de județe SJ/MM, văd pe harta OSM câteva erori:
- tot ce e pe teritoriul intravilanului Benesat (DJ 196, DJ 108A) e albastru.
- DJ 108 A pe teritoriul jud. Salaj e albastru (până la limita cu jud. Maramureș - nu se vad limitele de județ pe harta, dar limita acolo e undeva pe la mijlocul defileului Someșului).
În Maramureș, de la limita de județ până la Gârdani (până la intersecția cu DJ 108 D), drumul e foarte prost, e roșu (dale de beton crăpate, deplasate, gropi, etc.), nicidecum albastru, ca pe hartă. (CJ MM a prins porțiunea respectivă în PNRR - vom vedea în cât timp se reabilitează...)
,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

florrinel

Din ce imi transmiti eu inteleg ca trebuie facut:

1) - tot ce e pe teritoriul intravilanului Benesat (DJ 196, DJ 108A) e albastru. modificam in albastru 

2) -DJ 108 A pe teritoriul jud. Salaj e albastru (până la limita cu jud. Maramureș - nu se vad limitele de județ pe harta, dar limita acolo e undeva pe la mijlocul defileului Someșului).
Modificam (completam ) in albastru DJ 108 A, pe segmentul: Intersectia cu 108 G (Vanatori)- Buciumi-Acrij-Romanasi, restul este pana la Ardusat

3) În Maramureș, de la limita de județ până la Gârdani (până la intersecția cu DJ 108 D), drumul e foarte prost, e roșu adica traseul:  limita judet MM DJ193-Ardusat-DJ 108 A-Buzesti-Sarbi-Farcasa-Gardani modificam in rosu

Pe 1 ianuarie ai mentionat : "108 D și 108 A între Cehu Silvaniei și Ardusat: reabilitarea drumului este practic finalizată, deci porțiunea este albastră."
Aici nu inteleg, deoarece segmentul cuprinde portiunea Ardusat-Buzesti-Sarbi-Farcasa-Gardani pe care spui sa o trecem in rosu!!!!!!


O scoatem noi la capat. Multumesc! :)

Adrian.TM

@florinel Și dacă se poate, DN6 Sânnicolau Mare-Lovrin cu albastru, eu zic că merită să fie albastru.

florrinel

Am modificat in OSM. Va aparea la actualizare.

staude6

Salutare,

Pasul Gutai (DN18) de ce e verde? S-a intamplat ceva cu drumul recent?

florrinel

#2756
Salut,

Pasul Gutai este albastru intre Baia Sprie si Sighet pe harta OSM.

https://pum.project-online.se/maps/road-quality/test-hcd.html#map=9/47.534/23.22/0

Verde este pe harta lui Vancouver, la care nu am acces sa fac modificari. Daca as avea acces si consimtamant, as incerca sa ajut si acolo.

Florin


vancouver

Pe 07.03.2021 supremealex a scris ceva de DN18. In viteza, cand am facut update, am inteles ca ar fi vorba de serpentinele dintre Baia Mare si Sighetu Marmatiei si am corectat la verde. Recitind acum, vad ca s-a referit de fapt la serpentinele dintre Moisei si Iacobeni, pasul Prislop.

Voi corecta asadar la urmatorul update:
- DN18 Baia Mare - Sighet albastru
- DN18 Borsa - Iacobeni, portiunea cu serpentine (pasul Prislop) verde.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

cristi5

@florrinel
Ma bucur mult ca actualizezi OSM. Este "material" destul daca te uiti in urma pe topic. @RobertH a mai actualizat din log-urile lui @vancouver dar nu stiu cand a facut asta ultima oara, poti sa-l intrebi pe Robert.

Daca dai click pe un segment in editorul OSM poti primi indicii despre *data* cand a fost schimbata culoarea ultima oara (ori data schimbarii pe OSM din istoria segmentului, ori data scrisa explicit la surface_survey). Ca una e daca a fost schimbata in 2010 si alta in 2020, etc. De obicei cand zic pe forum "drumul X e verde pe OSM" spun si din ce data.

Cateva idei de dezvoltare a uneltelor OSM
- cred ca am putea actualiza harta calitatii mai mult de odata pe zi, avem suficienta capacitate de calcul, nu stiu daca avem destula "cota" la  https://overpass-turbo.eu/
- putem face o unealta de crowdsourcing pt publicul larg, sa introduca oricine "de la", "pana la" si calitatea dar sa nu se salveze direct pe OSM, ci sa verifice "cineva", de ex aici pe topic...

florrinel

Cristi5
Sunt bine venite informatiile de mai sus si iti multumesc.

Momentan promit ca incerc sa actualizez cat mai rapid in editorul OSM, orice observatie aparuta aici in topic si sa confirm imediat, astfel incat sa nu se mai apuce si altcineva de editat in paralel la acelasi subiect.
In masura timpului disponibil, o sa periez topicul mai in spate, sa actualizez daca descopar ceva nebifat. Nu o sa fie usor. Inca incerc sa ma familiarizez cu fluxurile de informatii din topic, fiindca se intrepatrund solicitarile pentru harta OSM cu cele pentru harta lui Vancouver  :) uneori fara sa fie specificat clar.

O unealta de crowdsourcing pt publicul larg ar fi binevenita.
Binevenit ar fi ca in momentul in care se aduc observatii, sa se specifice cum este starea drumului si in interiorul localitatilor pe care le traverseaza un anumit segment fiindca pot fi diferente.