Harta calității drumurilor din România

Started by vancouver, August 22, 2013, 08:51:36 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

cristi5

#2535
Si versiunea OSM, acum cu fundal Google Maps (satelit, teren...). Pe OSM puteti contribui info de calitate despre toate drumurile, inclusiv comunale si drumuri de munte. Daca doriti sa modificati (sub coordonarea lui @RobertH), gasiti editorul in dreapta jos.
Serverul este contributia lui @rizzuh.

http://proinfrastructura.ro/harta-calitatii-drumurilor.html









Powered by API/PUM imgur uploader

gsimon

@vancouver, merita si Radautiul centura pe harta ta  :D

vancouver

^, da, notat, Radauti. Multumesc. Poate si Sacuieni.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

Edgar81

#2538
Am fost ieri pe ruta Iași - Scânteia - Șcheia (stânga continuând pe DJ246), prin câmp pe ,,centura" Drăgușeni care se reintersectează cu DJ246 la ieșirea din Drăgușeni, dreapta pe DJ248F până în Bâcu. Albastru peste tot începând cu DJ246, cu excepția ,,centurii" pe care aș considera-o verde. Am înțeles că s-a asfaltat puternic în vara/toamna 2020.

Jack

DN 18B, e cel mult galben, nici intr-un caz albastru. Da, au fost cateva portiuni refacute in situ, care ar fi de albastru, cum e de la iesirea din Baia Mare pana dupa Grosi, dar apoi doar cateva portiuni mai sunt asa, restul, mai ales unde sunt serpentine, drumul e aproape rupt in 2, datorita alunecarilor.

Jack

DJ 184A intre Catalina si Coltau, e verde, de acolo e drum neasfaltat pana la Ariesu de Padure, apoi e galben-verde pana la Finteus.
DJ 183A, scrie ca e interzis accesul de la izvoare, si e neasfaltat... nu am mai continuat pana la DN18, dar cred ca e de rosu sau Mov.


supremealex

#2541
Quote from: hvm on October 12, 2020, 02:56:13 PM
DN17 Suceava - Gura Humorului are aceeasi calitate pe tot traseul. Pe harta insa vad ca suprapunerea intre DN2E si DN17 este marcat cu galben. Acolo trebui pusa aceeasi culoare ca si DN17. In rest DN2E de la intersectia cu DN17 pana la Marginea e bine galben.

Presupun ca e Verde si nu Albastru fiindca are cateva zone cu denivelari pe cateva sute de metri intre Suceava si Gura humorului. Intre Gura Humorului si Campulung Moldovenesc mie mi se pare similar cu Motca - Spataresti - Gura Humorului ca si calitate. Nu sesizez diferenta. Fac des traseul intre Iasi - Targu Frumos - Pascani - Motca - Spataresti - Gura Humorului - Frasin (Frasin este la vreo 10 km dupa GH). Parintii mei sunt de acolo din zona. Am mers si la Suceava si Campulung pe DN17 in aceasta vara.

In concluzie mi se pare ca are aceeasi calitate pe majoritatea traseului Iasi-Targu Frumos si Motca - Campulung. Eu as vota pentru albastru.

Sunt nenumarate zone in care rosturile la pod mai ca ascund adevarate santuri si te zdruncina din toate incheieturile. Se mai adauga la aceste zone locurile cu alunecari de teren, o sumedenie de treceri de cale ferata, denivelari, petice/covoare de asfalt pe portiuni care inca nu sunt marcate, iesirea din Suceava cu asfalt plin de crapaturi precum si impanzirea asfaltului cu gropi mai ales din jurul zonei Argestru de iarna trecuta care probabil se va repeta si in acest sezon si uite asa nu mai avem un drum de albastru care sa lege Suceava de statiunile montane bucovinene. Unele din cele mentionate se observa in pozele 2019 atasate, iar in prezent situatia este mult inrautatita. Nu in ultimul rand, este de-a dreptul penibil ca s-a turnat asfalt... tocmai peste rosturi de dilatare!
Are 10 ani de la modernizare si are un volum de trafic insemnat, cat sa se mai mentina excelent? Pentru albastru trebuia sa fie inca aproape de/sau impecabil, iar verdele propus si sper eu mentinut pe harta are rolul sa atraga atentia ca "overall" drumul e bun. In incheiere, mai mentionez ca s-a indemnat de suficiente ori ca starea drumurilor sa fie judecata cu exigenta.


supremealex

#2542
Daca este cineva curios de feedback fata de update-urile OSM, incep eu prin a spune ca acum pagina si grafica culorilor drumurilor se incarca mult mai greu si exista un raspuns cu mare lag la zoom in/out. De asemenea, pagina a devenit inutilizabila probabil pe telefoanele mobile (eu folosesc un S6 Edge cu Chrome) din pacate.

Mai mentionez ca in dreptul tag-ului Map, functia "Terrain" nu aduce absolut nimic insemnat fata de cum arata harta inainte, iar singura idee buna ar fi background-ul din satelit, care nici el nu e "groundbreaking"(atat de inovator) avand in vedere ca cei mai multi consulta o harta a drumurilor, nu una turistica. Cine are habar de harta OSM, probabil stia sa acceseze separat Google Maps. Nu aveam nimic impotriva daca nu se petrecea decaderea asta majora in materie de performanta si accesibilitate. Vechea versiune impreuna cu un timp de update al hartii redus (era peste 24h din momentul modificarii in log) si rezolvarea unor mici bug-uri care existau (ex.: la zoom in/out uneori liniile colorate respective drumurilor ramaneau blurate in loc sa se focalizeze si sa se aseze inapoi pe harta) ar fi insemnat cea mai buna versiune de aplicatie harta OSM. My 2 cents.

cristi5

#2543
^ @supremealex
Merci de feedback!

Vechea harta e aici:
http://pum.project-online.se/maps/test-hcd.html

S-ar putea ca si vechea harta sa mearga mai prost? Atunci nu are legatura cu noul fundal.

Comportamentul la zoom mie mi se pare identic pe ambele harti pe poate cu un avantaj la google maps care are "tiles" mai mici (mai putini bytes)

Am testat pe iphone si cu safari si cu chrome, la mine merge la fel ca pe desktop.

http://proinfrastructura.ro/harta-calitatii-drumurilor.html

supremealex

#2544
Sper ca videoclipul unlisted atasat sa fie vizibil si sa clarifice gandurile expuse de mine:


cristi5

#2545
@supremealex

Merci pt video!

Se pare ca fara #map= are uneori probleme la prima incarcare

http://proinfrastructura.ro/harta-calitatii-drumurilor.html#map=7/46.149/24.95

cristi5

#2546
^    ^^
@supremealex

problema este ca fundalul google maps duce la problemele semnalate. De fapt aceleasi probleme le avem pe mobil si pe harta proiectelor de infrastructura, atata ca sunt mai putine segmente si intarzierile nu sunt asa de vizibile.

Asa ca deocamdata am pus versiunea veche
http://proinfrastructura.ro/harta-calitatii-drumurilor.html

Si versiunea goolge maps inapoi la
http://pum.project-online.se/maps/test-hcd.html

O sa mai incercam sa imbunatatim versiunea google maps.

rizelgeorgel

V-as ruga tare mult daca poate cineva sa-mi comunice care este starea actuala a drumului Vatra Dornei - Bilbor - Toplita, drum care era in lucru in toamna trecuta si care la definitivare ar scurta distanta Bucuresti - Vatra Dornei cu peste 100 km. Va multumesc!

dumbravaandrei

Dupa Bilbor nu mai este DJ, e drum forestier... nu ai legatura pe DJ-uri dupa Bilbor, acesta fiind capat de drum ... Iar dinspre Vatra drumul se termina la Coverca...
Asa ca de la Gura Glodului pana la Bilbor se poate trece doar cu ATV, sau 4x4 off road.


Asta cu scurtatul cu 100km... cam umflata. Iar ca timp, cu siguranta nu ai vrea sa mergi 60-80km pe un drum virajat, de 5m latime....

alexcrist

DJ174A se află în modernizare între Bilbor și limita județului Suceava (conform panoului din Bilbor). Ar fi trebuit să fie gata la 31 decembrie 2020 (tot conform panoului).

Din întâmplare, am fost în Bilbor în octombrie și sâmbăta trecută (23 ianuarie). Panoul de lucrări e tot acolo, semne/indocatoare rutiere sunt nou-nouțe (erau și în octombrie, inclusiv indicator spre Vatra Dornei), dar strada arată la fel de prost, nici măcar nivelată sau pregătită de asfaltare nu e, cel puțin cât se vede din intersecție. Singura schimbare observată e un indicator nou cu "drum închis circulației publice" care nu era în octombrie.