News:

.

Main Menu

Canalul Dunare-Bucuresti

Started by Ionut, August 14, 2013, 08:00:43 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

horatiu.cosma

Fiindcă proiectanții "strategici" Iptana s-au ținut cu dinții de iluziile astea comuniste și nu au dat aviz pentru podul normal, cerând un pod cu gabarit navigabil (în condițiile în care în aval de podul de pe A0 sunt alte poduri fara gabarit). Au cedat abia în momentul în care a fost de acord toată lumea să scrie in aviz ca podul actual ce se face pe A0 se va dărâma in momentul in care vine canalul navigabil și se va construi altul mai înalt.

carutasul

Păi după cum funcționează lucrurile la noi cred că singura soluție ar fi ca acel SF să ajungă la concluzia că nu e fezabil (ceea ce mi se pare evident) și să propună o alternativă de continuare (eu zic că potențialul turistic este considerabil, văd că toate locurile de agrement din jurul Bucureștiului sunt pline mereu) și cu asta i s-ar pune cruce. Însă la noi din SF de obicei iese "ce trebuie", nu se face serios, că e și asta muncă...

AndreiB

Pacat ca nu s-a putut face asta si pe CF Bucuresti - Giurgiu. Risipa monumentala acolo.

TibiV

Quote from: TibiV on August 21, 2022, 04:11:32 AMPentru membri mai tineri:

Proiectul "Canalul Bucuresti-Dunare" includea 2 (doua) canale!
- unul pentru marfa (Oltenita-Budesti-1 Decembrie)
- altul (Oltenita-Budesti-Glina) pentru "nave de pasageri" - "Ceasca" spera sa aduca nemti si austrieci la Palatul Poporului pe calea apei...

Daca DASH CAMERA RO ar mai fi mers 1 km mai la vest de statia Glina, ati fi vazut fostul "viitor port turistic Glina"...  ;)

Din fericire, DASH CAMERA RO a mers și la Glina...

Quote from: TibiV on September 12, 2022, 12:51:56 PMO noua filmare de la DASH CAMERA RO: Pasajul Popești-Leordeni - DNCB - Râul Dâmbovița - Retur 10.09.2022

... la 07.10 se vede fostul viitor port turistic de pe Dambovita navigabila...

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

tom_sawyer

Quote from: tom_sawyer on September 28, 2022, 01:28:10 AM[CN1045709] Reactualizare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investitii: ''Amenajarea raurilor Arges si Dambovita pentru navigatie si alte folosinte''

1. Ofertant unic : TPF INGINERIE SRL,

2. Ofertant unic : AQUA PROCIV PROIECT S.R.L.,

http://e-licitatie.ro/pub/procedure/statement/view/100181706

Dragosdimitrescu

Am inteles ca o sa ne oblige sa ne spalam pe dinti lasand apa sa curga in acelasi timp, ca sa aiba apa pe dambovita sa vina vapoarele cu nemti ca sa viziteze Palatul Parlamentului, Therme si Centrul Istoric.

ghrt

Apă ar fi fost pe râu, problema este că nu e fezabil ca proiect. Mai pe scurt, niciodată nu îşi va scoate costurile. Iar pentru nostalgici, primul demers ar fi totuşi realizarea etapei a II-a a staţiei de epurare de la Glina :)
Cont (aproape) inactiv.

Dragosdimitrescu

Ce inseamma etapa 2 la statia de epurare?

AndreiB

Momentan se epureaza complet doar ~40% din flux. Restul de ~60% se epureaza doar mecanic, asa ca apa poluata se varsa direct in Dambovita, care e de facto un rau mort de la Glina in aval.

Dupa faza a II-a (in constructie) se va epura complet tot fluxul. Probabil va dura insa o perioada pana cand isi va reveni Dambovita.

dan tm

Si etapa asta a II-a era legată de construcția canalului?

sau cum se poate în atîția din 1990 să nu fie făcută?

bine că acuma a iesit HG sa își declare oamenii fosele, dar capitala n-are statie de epurare.

TVlad

Statia de epurare si canalul stiu ca au fost incepute simultan insa nu erau interdependente din punct de vedere tehnic. Atita doar ca nu ar fi placut sa faci turism nautic pe un riu maro.

Nu stiu de ce o lalaie atit cu statia de epurare de parca ar fi centrala nucleara. Probabil pentru ca iarmarocul si panselutele se vad, rahatul din apa nu prea.

Fose septice?! Hm... unii au transformat vechile fintini in haznale, nenorocind definitiv pinza freatica. Pentru astia orice pedeapsa e prea mica.

ghrt

Staţia de epurare a fost începută tocmai pentru a avea vreun sens teoria cu plimbatul turiştilor cu vaporul la Bucureşti. Este singurul lucru bun din miliardele băgate. Dacă nu ar fi fost fantezia cu turiştii nu construia nimeni staţie de epurare. Mă tem că etapa a II-a va tot întârzia.

Cont (aproape) inactiv.

Dragosdimitrescu

Am gasit un articol foarte stufos despre lucrarile la statia de epurare etapa 2 si alte lucrari la canalele colectoare din lungul Dambovitei.
Este vehiculat un termen de finalizare la etapa 2 30.06.2022. Dar nu am mai gasit informatii daca s-a finalizat sau nu lucrarea.
https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-25281710-video-stadiu-afla-extinderea-statiei-epurare-glina-cel-mai-mare-proiect-fonduri-europene-derulat-primaria-capitalei.htm/amp

AndreiB

Asta cu SF la canal a ajuns ca un ritual religios pentru politicienii Romani...