Autostrada A8 Târgu Mureș-Iași

Started by Ionut, September 18, 2011, 12:22:22 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mirceaeliade

Ca o concluzie de incheiere, cel putin la nivel declarativ, UE cam spune ca "ramane cum am stabilit":
QuoteUrsula von der Leyen, the president of the European Union's executive arm in Brussels, presented the slim referendum victory as evidence that "despite Russia's hybrid tactics," Moldova "is strong and it wants a European future."NYT

florin74

A inceput sa aduca Nurol utilaje in organizarea de langa Vector Motel, din Gaiesti (fosta parcare de TIR-uri vis a vis de benzinarie) https://maps.app.goo.gl/3osMiWoRoTiZ7rgh6

tom_sawyer

Astăzi, 22.10. 2024, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a următorului proiect de act normativ:

Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico - economici aferenți obiectivului de investiții ,,Autostrada Târgu Neamț - Iași - Ungheni", județul Iași

Instrument motivare
textul complet al proiectului actului respectiv
anexa

MT

3,86 miliarde euro. Construcții+montaj, fără TVA.

hermes

Interesant e ca sedinta de Guvern a fost azi, pe la pranz. Deci au pus in transparenta cu o zi inainte numai bine ca sa o amane pentru inca o saptamana cel putin aprobarea indicatorilor. Cine trebuia sa faca asta, daca nu chiar Ministerul Transporturilor si CNAIR? Si Pistol cu Scriosteanu mor de dorinta de a scoate ei la licitatie ceva de care acum 6 luni ziceau ca abia asteapta sa scape. Nu vad cum ar putea fi scos la licitatie ceva anul acesta in conditiile in care contractul e pentru SF si PT.
The only time Success comes before Work is in the dictionary.

TeoH9

Astazi Scriosteanu a scris pe fb ca a trimis la ANAP licitatia pentru al 4lea lot din 6 pe A8.

Problema e ca vad ca a sters postarea intre timp. A mai vazut-o careva? De ce a sters-o?

mdragos

@hermes  : pai au zis ca scot din contract PT-ul. Vor licita proiectare si executie ......

hermes

Pentru ca era deja trimisa la ANAP de saptamana trecuta cred, a gafat inca o data :))
Au mai ramas 2 loturi din cele 6 de pe sectorul montan (+ 2 care sunt pe PNRR), astea ar trebui sa fie scoase/trimise la ANAP cat de curand, seful CNIR Budescu zicea ca le scoate pe toate in octombrie.

Quote from: TeoH9 on October 23, 2024, 04:09:33 PMAstazi Scriosteanu a scris pe fb ca a trimis la ANAP licitatia pentru al 4lea lot din 6 pe A8.

Problema e ca vad ca a sters postarea intre timp. A mai vazut-o careva? De ce a sters-o?

@mdragos - din cate inteleg eu, pana nu apare HG cu indicatorii tehnico-economici nu se incheie partea cu SF-ul. Abia dupa se discuta daca renunta sau nu la PT, dar e clar ca la ce intarzieri au fost pe acest contract nu e de continuat cu Consitranzit, mai ales ca Grindeanu a dat ordin sa preia CNIR-ul proiectul in 30 zile de la semnarea protocolului CNAIR cu CNIR.

DragosC

Toate aceste anunturi din partea lui Scriosteanu trebuiesc citite intr-o cheie politica, dupa alegeri, in cazul previzibil in care PNL vor fi pe nicaieri.

Aceste anunturi vor fi folosite ca arma si ca pasarea cartofilor fierbinti inspre PSD, pentru ca bani pentru A8 nu vor fi prea curand, cel putin nu pentru tot traseul, deci cu atat mai putin pentru 4 miliarde de euro pentru 80 de km.
Nu spera si nu ai teama

shift2rail

Trebuie ca e o eroare, nu pot costa 80 km de auto montana 4 mld eur...vezi tronsonul, oarecum similar, din A1 CdA-Boita.

hermes

A8 Tg-Mures-Tg Neamț are 211 km și Tg-Neamt-Iasi-Ungheni aproximativ 96 km.

bim14

Nu stiu daca au estimat corect la 50 de milioane de euro pentru 1 km din autostrada Tg. Neamt - Iasi. Probabil vor respinge SF-ul si vor adapta traseul la niste valori mai pamantesti/moldovenesti.
In cazul in care valorile se confirma, atunci sa ne faca sectorul montan iar pe cel iesean sa-l faca peste 10-15 ani. Am tot circulat pe tronsonul Iasi-Pascani si cred ca ramane un singur punct dificil pe traseu si anume blocajul de la Podu Iloaiei care e de la 30 de minute in sus. Probabil vor grabi realizarea variantei ocolitoare a acelui orasel.
Quote from: bim14 on January 09, 2024, 10:42:40 AMEu tocmai am virat 100 de lei si mai pun 500 in contul API daca la final de 2024 avem minim 50 de km de A7.

DragosC

^^^

Imi voi da singur quote aici, pentru ca Scriosteanu m-a auzit si a postat urmatoarele acum 20 de minute:

𝗣𝗦𝗗 𝘀𝗶 𝗠𝗮𝗿𝗰𝗲𝗹 𝗖𝗶𝗼𝗹𝗮𝗰𝘂 𝘃𝗼𝗿 𝘀𝗮 𝗽𝘂𝗻𝗮 𝗳𝗿𝗮𝗻𝗮 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗶𝗿𝗶𝗶 𝗮𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮
Prin așa-zisul ,,Proiect de țară" propus de PSD, 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝗽𝘂𝘀𝗲 𝗶𝗻 𝗽𝗲𝗿𝗶𝗰𝗼𝗹 𝗮𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶 𝗲𝘀𝗲𝗻𝘁𝗶𝗮𝗹𝗲 pentru dezvoltarea țării, din mai multe regiuni:
🛣� Autostrada Unirii #A8
🛣� Drumul Expres Brăila - Tulcea - Constanța
🛣� Autostrada Nordului
🛣� Autostrada Filiași – Lugoj

𝗖𝘂𝗺? Există o discrepanță uriașă între banii alocați (27 mld. euro) și ținta de kilometri asumată de PSD (880 km până în 2029). În fapt, doar din PNRR avem 440 km de finalizat până în 2026, iar din Programul Transport avem peste 1000 km până în 2029!

🚫 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗨𝗻𝗶𝗿𝗶𝗶 #𝗔𝟴 𝗮 𝗺𝗮𝗶 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗯𝗹𝗼𝗰𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝗣𝗦𝗗, atunci când au mutat proiectul de la Ministerul Transporturilor către o altă instituție, mimând o tentativă superficială de parteneriat public-privat.

@shift2rail nu e nicio eroare, de fapt sunt 4.5 miliarde euro cu tot cu TVA, pentru 90 de km.
Nu spera si nu ai teama

DanStanciu

Cred ca ne bucuram degeaba, chiar daca ajungem sa avem constructori desemnati pe toate aceste loturi, avem bani sa platim lucrarile? A3, Bechtel, alte vremuri si alte timpuri, sa speram ca nu repetam deznodamantul.
Domnul Scriosteanu, un optimist incurabil avand in vedere atitudinea optimista fata de Aktor pe A0S3 vine acum si spune ca nu sunt alocati suficienti bani pentru constructia autostrazilor in urmatorii ani, ma face sa cred ca gura pacatosului adevar graieste. Cand nu mai ai speranta pentru un post bun, incepi sa spui adevaruri care dor.

RazesIesean

Asta e in campanie electorala. Politruc fara coloana, repede blocheaza cand e luat la rost despre anumite afirmatii fara acoperire.
Asa ca lasam usor ce zice asta si sa lasam sa treaca alegerile.
~~~~~~
Ramasag de 500 lei in contul API ca nu se va scoate la licitatie pe A8 nimic, in 2024, in afara de capatul vestic care va fi semnat in Q3 2024.
~~~~~~

shift2rail

Nu inteleg nimic din post-ul lui @scriosteanu:

afirma ca, pana in 2029, sunt "asumati"( whatever that means) 440  pnrr + 1000 pt= 1440 km, in timp ce opozitia asuma doar 880 km, tot pana in '29.

De ce s-a prezenta cineva in alegeri cu un numar inferior de km fata de cei deja antamati?!