Autostrada A8 Târgu Mureș-Iași

Started by Ionut, September 18, 2011, 12:22:22 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

GIV

@sillentium  pana la prima cazma in teren mai dureaza mult si bine

sillentium

dureaza asa mult la nord de Bacau pe A7 si A8 unde este finantare prin PNRR ... ce sa mai vorbim de zona montana din A8 ... iar de la Tg. Frumos - Letcani nici nu vreau sa ma mai gandesc

tom_sawyer

Sorin Grindeanu
1z  ·
Absorbția tuturor fondurilor din #PNRR este o certitudine!
Cu sprijinul #ComisieiEuropene toate proiectele care beneficiază de acest tip de finanțare au intrat în linie dreaptă.

Irinel Bucur
Curand si cele finantate prin PT 2021-2027 unde deja gradul de supracontractare e ridicat. In 1 maxim 2 ani or sa fie in executie toate, acoperind integral si supracontractarea!
#HaiCaSePoate


facebook.com/grindeanusorin


Trebuie să se alinieze perfect astrele pentru asta. Cele 3 contestații de la CNSC să fie respinse, analiza lor să dureze cel mult 1 lună și în cele 2 săptămâni rămase să se semneze contractul. Pentru capătul vestic din A8.

ncb

La fel cum spunea si Kozam pe pagina anterioara, pe pagina de Facebook a TopoMap:

Quote🚧⚠️⚠️În atenția Proprietarilor de terenuri și Asociațiilor Agricole pe raza Orasului/Comunelor tranzitate de autostrada A8 ( UAT Pastraveni, UAT Urecheni, UAT Timisesti, UAT Petricani, UAT Târgu Neamț, UAT Vânători Neamț și UAT Pipirig).În perioada următoare se va executa bornarea autostrăzii A8, semnalizate corespunzător din 250 m în 250 m. Bornele sunt folosite pentru trasarea lucrărilor, în vederea construirii Autostrazii A8. !!!De reținut !!! Aceste borne nu reprezintă LIMITE DE PROPRIETATE și nu trebuie să fie ⚠️⚠️ATINSE/DISTRUSE⚠️⚠️🚧
Tot în perioada următoare se vor executa și măsurătorile topografice pentru Proiectul Tehnic, în vederea obținerii autorizației de construire.

Link

Stef

Urtoi zice că miercuri se aprobă prin HG indicatorii pentru secțiunea montană.

Stef

Se întâmplă mâine via gov.ro

14.PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru aprobarea indicatorilor tehnico - economici aferenţi obiectivului de investiţii "Autostrada Târgu Mureş - Târgu Neamţ - Secţiunea II: Miercurea Nirajului- Leghin km 22+000 -km 181+195", judeţul Mureş, judeţul Harghita şi judeţul Neamţ
15.PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Autostrada Târgu Mureş-Târgu-Neamţ- secţiunea I: Târgu Mureş-Miercurea Nirajului, km 0+ 000- km 22 + 000 şi legătura la Autostrada A3 (2,4 km)", aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului precum şi a listei imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ - teritoriale care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional


klausro

Mult sau putin, hai cu licitatiile cat mai repede. Moldova are nevoie de autostrada asta.

mike_us

^ Nici n-am început bine A7 si vrem sa se si termine si A8.

danpandrea


mike_us

@danpandrea Ce încercam sa spun e ca deja avem in execuție 900 km. Suntem probabil peste limita si ca bani si capacitatea firmelor de a executa.
Realistic vorbind A8 o sa mai durează câțiva ani pina mai terminam din ce avem in execuție. Si chiar atunci cred ca mai important e sa facem intii bucata dinte lotul UMB spre Iași decit partea montana.

danpandrea

@mike_us ai perfectă dreptate, însă nu e ca și cum CNAIR-ul bate din palme și gata, avem contractele semnate pe PT și execuție. Vorbim despre aceiași oameni care au performat pe A7 PL-BZ L3, A0NL1și A0NL3 :troll:

La cum se mișcă lucrurile, în vreo 3 ani ar trebui să avem gata A7 (până la Pașcani), DX12, majoritatea A0, ce se lucrează acum pe A3. Până atunci, A8 are timp berechet să treacă prin niște licitații cu suspendări, clarificări, evaluări, atribuiri, contestații peste contestații și, dacă se aliniază astrele, niște contracte semnate. La care mai adaugi cel puțin un an (presupun) pentru PT-uri.

mike_us

CNAIR are păcatele lor clar dar unde e sa dam credit hai sa le dam. Pe A7 s-au mișcat mult mai repede ca in trecut.
Cred ca avem măcar vreo 3 ani sa digeram ce s-a dat in execuție deci de licitații, PT... am avea timp.

iulic

In plus, inainte de proiectare, pe unele segmente din A8 montan (zonele mai dificile) este necesara completarea studiilor geologice, ceea ce presupune alocarea unei perioade de timp suplimentare. Mai este si documentatia de expropriere, ce include evaluarea masei lemnoase de pe suprafetele de defrisat. Pana se intra efectiv la executie, mai este de munca.
Asadar, lansarea licitatiilor in 2024 nu inseamna ca exista "riscul" sa se supasolicite resursele existente ale constructorilor de drumuri. Vreo 2-3 ani tot dureaza activitatile ce premerg executia (pe unele segmente poate chiar mai mult).

sillentium

QuoteCOMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Beneficiar al finanțării și MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCURII, în calitate de coordonator de reforme si/sau investitii pentru Planul National de Redresare si Rezilienta, au convenit în data de 21.08.2023, încheierea Contractului de Finanțare nr. 36 pentru proiectul "Autostrada A8, Targu Mures – Targu Neamt, Sectiunea I: Targu Mures – Miercurea Nirajului si legatura la Autostrada A3" în vederea acordării finanțarii prin Planul National de Redresare si Rezilienta,Componenta  4. Transport sustenabil; Reforma R1 - Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investitia I3 - Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră.

Obiectivul general al proiectului :
    22 km de autostrada;
    2.39 km de drum de legatura la Autostrada A3;
    36 de structuri;
    3 noduri rutiere;
    2 parcari de scurta durata;
    1 Centru de Intretinere si Coordonare (CIC).

Valoarea totală a  proiectului este de 3.602.041.131,12 lei din care valoarea fondurilor europene aferente PNRR este de 733.503.266,40 lei, cofinantarea nationala reprezinta 2.293.598.941,75 lei, iar TVA aferent reprezinta 574.938.922,97 lei.

Durata proiectului: Perioada de implementare a proiectului incepe de la data semnarii acestuia, respectiv din 21.08.2023 pana la 31.12.2026, aceasta cuprinzand, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

CNAIR