Autostrada A8 Târgu Mureș-Iași

Started by Ionut, September 18, 2011, 12:22:22 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

mircea

@ionescu63 uiți că deși termină unele lucrări în 13 luni, pe lângă A7 s-au mai bagat și la A1 unde au un tunel de făcut cu bosniecii și nu e o lucrare ușoară.

mirceaeliade

De retinut ca intial termenele de depunere a ofertelor era pe la sfarsitul lui Februarie (si pe celalalt lot unde mai e de asteptat sa speram doar o sapt).  CNAIR a intarziat cel putin 1.5 luni numai pe clarificari care ni s-a tot zis de catre politicieni ca sunt gata si ca vor fi 'incarcate saptamana viitoare'. 

Cu termene asa la limita nu ne mai trebuie decat un Danlin sa repete ce face pe Ploiesti-Buzau Lot 3.  Nu ca sunt printre cei 6 licitanti aici si ca unul din principalii actionari are birou langa usa lui Grinda care ar putea sa ii dea clarificari in persoana, nu pe la CNSC.  /s

Bachus01

Analizand la rece , din toata lista de ofertanti cred ca UMB este singurul capabil sa termine in termenul PNRR . Poate cu putin noroc si Nurol.

Nici nu vreau sa ma gandesc ce se va intampla daca lotul ajunge la Danlin . Oricum mai mult ca sigur vor contesta .

Iar referitor la restul de turci , imi vine greu sa cred ca vor reusi sa fie sub UMB la oferta financiara . Mai ales ca nu au nimic in RO .

Stef

Mie mi se pare o listă foarte bună, evident cu excepția celor de la Danlin.

În fine, nu că ar conta prea mult, dar azi pe SEAP secțiunea 3 a fost updatată. Evaluarea era setată ieri undeva pe la sfârșitul lunii mai, acum e 18.07.2023. Din nou, nu că ar conta prea mult, dar orizontul gândit de autoritatea contractantă și jaloanele PNRR mi se par că se bat cap în cap dacă adăugăm posibilitatea probabilitatea unor contestații.

elphax

Cred ca UMB are tot interesul sa ia acest lot. Da, probabil o sa fie resursele la limita chiar si dupa ce termina pe A0, poate mai gasesc subcontractori sau mai angajeaza oameni. Si pe A1 ma astept sa vedem destui muncitori straini de la partenerul de acolo.
Si dupa ce isi fac experienta pe A1 vor putea linisiti sa liciteze pe tronsoanele montane din A8 la preturi foarte competitive, deci vor avea ce face cu oamenii si utilajele pe care e posibil sa le mai cumpere in perioada urmatoare.
Si din 2026-2027 le muta in Ukraina ca si acolo o sa fie mult de lucru.

ijwtsh

Tot ziceti de Ucraina, da stati oameni buni calmi ca o sa urmeze DX-uri si centuri la greu daca merg SF-urile.

montaniardul

Ar fi bine sa vedem si pe Strabag pe lista licitantilor pentru capatul vestic din A8. Cred ca ar avea sanse mari sa castige lotul.  :)

TibiV

SPIRI DRONE nu a mai filmat, dar a muncit grafic: Autostrada A8, Recunoaștere secțiune montană, Miercurea Nirajului-Leghin

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

hvm

avem cumva plansele din acordul de mediu pe sectiunea montana din A8? Eu nu imi amintesc sa le fi vazut si am cautat pe google dar nu reusesc sa gasesc nimic.
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

Stef

Multe foreze astăzi pe la Lețcani, Iași. Ar trebui să ajungă la un număr de 8 de săptămâna viitoare! Lucrau și azi, duminică, au lucrat și zilele trecute pe ploaie, iar solul din județ este îmbâcsit de apă.

Mâine, poimâine, încerc să le fac o vizită cu drona.

Stef

Nu e foarte mult de filmat momentan la Iași, așa că e o filmare scurtă cu ce se întâmpla astăzi, acum 2 ore pe teren.

Dacă la ultima filmare erau doar 4 utilaje, firma care execută forarea a dublat numărul acestora începând de săptămâna aceasta. Patru utilaje sunt în Lețcani vest, unde este realizată filmarea, iar restul vor fi pe sectorul Vânători-Ungheni începând de zilele viitoare.

sillentium

daca au terminat cu A1 posibil sa traga tare sa termine si Motca-Ungheni

GIV

Quote from: hvm on April 23, 2023, 10:38:55 AMavem cumva plansele din acordul de mediu pe sectiunea montana din A8? Eu nu imi amintesc sa le fi vazut si am cautat pe google dar nu reusesc sa gasesc nimic.
@hvm adica astea de aici: Link memoriu
sau trebuia sa fie planse detaliate cum a pus @RobertH la a9? nu am cerut ce trebuie la anpm?

hvm

@GIV
Intradevar planse de genul respectiv cautam. Dar nu stiu daca acelea sunt disponibile la SF sau la PT de autorizare a lucrarilor. In acelasi timp exista si varianta ca aici s-ar ptuea sa nu fi facut deloc fiindca nu au terminat SF-ul....
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

GIV

cred ca acelea se afla in anexa c planuri si harti, sa vedem daca imi spun cei de la anp unde sunt si astea :))