Autostrada A8 Târgu Mureș-Iași

Started by Ionut, September 18, 2011, 12:22:22 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 16 Guests are viewing this topic.

horatiu.cosma

Se poate verifica cu 2 clic-uri pe SEAP că e o minciună, nu s-a răspuns la nicio clarificare. Plus că dacă s-ar fi răspuns, nu avea niciun sens să mai prelungească cu câteva săptămâni depunerea ofertelor.

Stef

Last aici pentru posteritate, min 13:25

Edit: L-am întrebat pe Irinel personal și să completez ce am zis anterior, cei de la Tehnic CNAIR au terminat de răspuns la toate clarifiările și urmează să fie de acum avizat de departamentul achiziții, după care se va încărca în SEAP.

mirceaeliade

TLDW: se prelungeste termenul cu 2 sapt - 1 luna.

edit: se pareca in dimineata asta, licitatia pe sectorul 1 a fost suspendata

a.l.x

QuoteAstăzi s-a desfășurat o vizită pe amplasamentul viitoarei autostrăzi Târgu Neamț - Iași - Ungheni pentru demararea procedurii de obținere a acordului de mediu❗

Au participat reprezentanți ai CNAIR, ai Agenției pentru Protecția Mediului Iași și ai consultantului de mediu.

În perioada imediat următoare va fi emisă decizia de evaluare inițială, urmând ca ulterior să fie parcurse activitățile procedurale de obținere a acordului de mediu, în conformitate cu prevederile legale.

#CNAIR

Facebook-CNAIR

NGC

^^

Era de asteptat si la fel va fi si maine cu celalalt lot. Inca nu au fost publicate clarificarile.

Stef

Am zis să pun câteva foto cu regiuni care-mi plac din partea ieșeană din A8.

Începutul de segment, viaducte, cut and cover

Destul de multe viaducte, exact ca în cazul VO Iași

Înainte și după nodul de la Horlești avem cut and cover, viaducte lungi și un mic tunel

Cea mai spectaculoasă parte din A8 ieșean din perspectiva mea, cu viaducte lungi și cu un tunel de aproximativ 1.5 kilometri în proximitatea comunei Grădinari, la Nord de Municipiul Iași

Powered by API/PUM imgur uploader

P3trut

Wow, n-as fi zis niciodata ca o sa fie tuneluri langa Iasi.  :o  Interesante solutii. E nevoie de constructori seriosi acolo. Probabil de aia s-a bagat UMB la tunelul de la Holdea, sa prinda experienta pentru cele de la Iasi.  :lol:

emanu1800

Pai avand in vedere ca trag la turatie maximă acum pe A7, A8 cand s-o scoate la licitație spre finalul lui 2023 cu speranțe, probabil vor fi terminat deja ceva zeci de km din actualele lucrări si s-or baga la licitație si pe A8 ca e treaba serioasa dinspre Iasi spre Motca din ce se vede pe postarea de mai sus, altfel toata speranta e la Danlon si Pizza  :lol:

Sau poate se arunca doar pe partea montana a A8, parca acolo i-as vedea mai bine si solid.

RazesIesean

^^ Loturile / lotul Pascani - Tg Frumos - Iasi - Ungheni ar veni ca o manusa UMB-ului. Licitatia la inceput de 2024 - 1 an proiectare, incepere executie undeva prin 2025, exact cand termina o mare parte din A7 si A3. Ar avea front de lucru continuu pentru urmatorii minimum 4 ani. Si ca bonus bucati bune din A8 montan pe partea moldava.
~~~~~~
Ramasag de 500 lei in contul API ca nu se va scoate la licitatie pe A8 nimic, in 2024, in afara de capatul vestic care va fi semnat in Q3 2024.
~~~~~~

horatiu.cosma

De unde un an proiectare? Actualul contract e SF+PT, urmează direct execuție.

RazesIesean

@horatiu.cosma Din ce am vorbit cu Urtoi a zis ca se incearca scoaterea proiectarii din acest contract. Asa stiam si eu ca acest contract e pe Fidic Rosu.
QuoteIn 2024 va trebui să avem licitație de Proiectare +Execuție pe tronsonul Motca-Leţcani-Ungheni, deoarece acesta va fi preluat de CNIR și va reveni la fidic galben.

Din aceasta cauza am zis 1 an proiectare.

LE: acest lucru ma intrebam si eu dat de legalitatea acestui contract, dat fiindca Consitransul nu e la primul lucru de acest fel.
~~~~~~
Ramasag de 500 lei in contul API ca nu se va scoate la licitatie pe A8 nimic, in 2024, in afara de capatul vestic care va fi semnat in Q3 2024.
~~~~~~

horatiu.cosma

Asta cu scoaterea proiectării e ideea Consitrans de a scăpa de responsabilitatea legală a proiectantului pe perioada execuției lucrărilor și a vândut o omului de paie de la MT sub forma unei "accelerări". Pentru binele ulterior al proiectului ar fi bine sa nu se întâmple, ar fi și cam ilegală din perspectiva achizițiilor publice. Dacă se știa la licitatie că va fi doar SF, poate veneau și alți proiectanți.

Stef

Vizită pe amplasamentul A8 Moțca - Iași - Ungheni - 27 februarie 2023 - prezenți: prefect Iași, CNAIR, UIP A8, mediu, GEOSTUD, APM Iași, Serviciul de Gospodărire a Apelor, ONGuri

tom_sawyer

^^

Se pare că și Search are aceeași idee:

Quote from: naivu on February 15, 2023, 03:13:42 PMDin gura lui Grindeanu: "spera sa scoata la licitatie pe fidic galben restul A7 pana la sfarsitul anului"
Pascani-Suceava-Siret nu are contract SF+PTE ca și Ploiești-Pașcani? Nu ar trebui să liciteze pe fidic roșu?

sillentium

Quote✔I. Pașii procedurali pentru obținerea 𝗔𝗖𝗢𝗥𝗗𝗨𝗟𝗨𝗜 𝗗𝗘 𝗠𝗘𝗗𝗜𝗨 sunt următorii: 
➡1. Decizie de Emitere a Etapei de Evaluare Inițială.  Timp estimativ: 15 𝑧𝑖𝑙𝑒 de la notificare
➡2. Depunerea Memoriului de Prezentare. Timp estimativ: 30 𝑧𝑖𝑙𝑒 de la notificare
➡3. Decizia de Etapă de Încadrare. Termen estimativ: 35 𝑧𝑖𝑙𝑒 de la depunerea Memoriilor de Prezentare (inclusiv procedurile birocratice) / 65 𝑧𝑖𝑙𝑒 de la notificare
➡4. Depunere RIM+SEA+SEICA. Termen estimativ: 90 𝑧𝑖𝑙𝑒 de la notificare
➡5. Dezbatere publică. Termen estimativ: 30 𝑧𝑖𝑙𝑒+ după depunere RIM+SEA+SEICA / 125 𝑧𝑖𝑙𝑒 de la notificare
➡6. Ședință CAT de adoptare a deciziei de emitere a Acordului de Mediu. Termen estimativ: 140 de 𝑧𝑖𝑙𝑒 de la notificare
➡7. Emitere Acord de Mediu. Termen estimativ: 155 𝑧𝑖𝑙𝑒 de la decizia de emitere din sedința de CAT
Termen estimativ obținere 𝗔𝗰𝗼𝗿𝗱 𝗱𝗲 𝗠𝗲𝗱𝗶𝘂: 𝟮𝟱.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟯 (𝟮𝟱 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟯)
✔II. Pașii procedurali pentru obținerea 𝗔𝗩𝗜𝗭𝗨𝗟𝗨𝗜 𝗱𝗲 𝗚𝗢𝗦𝗣𝗢𝗗𝗔̆𝗥𝗜𝗥𝗘 𝗔𝗣𝗘 sunt următorii:
➡1. Depunere documentație tehnică pentru fundamentare Aviz de Gospodărire a Apelor
➡2. Decizia de Emitere a Etapei de Evaluare Inițială
➡3. Decizie de Etapă de Încadrare. Termen estimativ: 20 zile de la depunerea documentației tehnice
➡4. Depunere SEICA. Termen estimativ: 30 𝑧𝑖𝑙𝑒 de la etapa de evaluare inițială
➡5. Redactare proiect de Aviz de Gospodărire a Apelor. Termen estimativ: 60 𝑧𝑖𝑙𝑒 de la etapa de evaluare inițială
➡6. Emitere Aviz de Gospodărire a Apelor. Termen estimativ: 80 𝑧𝑖𝑙𝑒 de la decizia de emitere a etapei de evaluare inițială
Termen estimativ obținere 𝗔𝗩𝗜𝗭 𝗱𝗲 𝗚𝗢𝗦𝗣𝗢𝗗𝗔̆𝗥𝗜𝗥𝗘 𝗔𝗣𝗘: 𝟮𝟲.𝟎𝟱.𝟐𝟎𝟐𝟯 (𝟮𝟲 𝗺𝗮𝗶 𝟐𝟎𝟐𝟯)

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcovasnianu.adrian%2Fposts%2Fpfbid0wHdwCddn2xGsqjviLm5q9wa8TezhZo3z3NRV9xrSeQ5nsPiijxYzcGGveUbC8qtVl&show_text=true&width=500