Autostrada A8 Târgu Mureș-Iași

Started by Ionut, September 18, 2011, 12:22:22 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 10 Guests are viewing this topic.

hvm

Ne poate spune @horatiu.cosma cat dureaza aprobarea caietului de sarcini, dar cu siguranta nu este ceva in limita a 2 saptamani decat daca au doar cateva propozitii ramase de modificat inaitne de al trimite la validat pentru licitatie.

Cel mai repede eu zic ca o sa avem  olicitatie lansata in februarie pentru aceasta bucata. E bine, dar suntem in mare intarziere...
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

horatiu.cosma

Nicio șansă licitația anul ăsta.

hefaistos

"Anul asta" se termina la bugetari vineri, peste 2 zile. De saptamana viitoare, daca pui picorul pe la minister sau pe la primarii cu alte intentii decat sa dai un cadou de sarbatori, se uita le tine ca la extraterestru.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

mirceaeliade

@horatiu.cosma  Vad ca are un obicei foarte bun Grinda.  De fiecare data cand zici tu ca "Grinda nu va face X pana la Y" el pare ca se ambitioneaza sa incerce sa dovedeasca invers.  Eu zic sa continui sa il 'bati la cap' ca pare ca se si misca ceva atunci  :lol:  :lol:  :lol:

QuoteGuvernul va aproba în ședința de luni, 19 decembrie, indicatorii tehnico-economici pentru ,,capetele" Autostrăzii Unirii Târgu Mureș-Târgu Neamț, urmând ca licitația pentru proiectare și execuție să fie lansată până la sfârșitul anului, a anunțat joi, la Prefectura Bacău, cu ocazia semnării contractelor pentru Autostrada Focșani-Bacău, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Aprobarea Proiectului de Hotărâre de Guvern reprezintă, practic, ultimul pas înainte de trimiterea documentației către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) și apoi urcarea în SEAP.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu : ,,Pentru că văd și reprezentanții ONG-urilor din Moldova, vreau să vă anunț că, luni se va da Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor pe capetele din A 8. Asta înseamnă că, până la sfârșitul anului vor fi lansate în licitație și capetele din A8."
https://economedia.ro/autostrada-unirii-targu-mures-targu-neamt-guvernul-aproba-luni-indicatorii-pentru-capetele-din-pnrr-ministrul-grindeanu-promite-lansarea-licitatiei-pentru-proiectare-si-executie-pana-la-sfarsi.html

hefaistos

Retine declaratia asta, ne auzim din nou pe 3 ianuarie, sa cautam licitatiile pe SEAP.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

mirceaeliade

Exista vreun plan de plombare la gaura A8 cu nodul de pe A7?  Optimist e posibil ca in primavara sa avem semnat contract de constructie a nodului si o liciatie in desfasurare cu A8 terminus in DN2.  Se vac vreun fel de planuri sa se umple golul ala de drum drept?  Se va incerca sa se ceara trecerea peste DN2 la contractul de pe PNRR?  Ca SFul pe jumatatea spre Iasi nici de AMC2 nu a trecut, si cu siguranta va dura minim un an de acum.

ovicor

Poate din 2024 ajung Drula/ Horatiu Cosma premier/MT si prioritizeaza Motca-Targu Misto.

GIV

daca au reusit sa bage in licitatie segmentul intre a3 si a8 printr0un drum de legatura, nu profil de autostrada, ca da, asa e la noi, de ce nu au bagat si sectorul asta lipsa inte pana la nod cu a7? fac si aici drum de legatura?

horatiu.cosma

Legătura A3-A8 e la profil de autostradă, iar în tronsonul PNRR de la Moțca am gândit drum de legătură până în DN2.

mdragos

Distanta intre A8 si nod A7 e de 5 km aproximativ. Nu se poate sa lanseze CNAIR SF+PT ?  Ar putea fi gata cam in 1 an. Licitatie 6 luni, executie 1 an . Total 2,5 ani - 3 ani. Ar fi gata cam in acelasi timp cu bucata Motca A8 si nod A7.
5km e chiar putin, nu prea sunt multe variante capetele fiind fixe.....

hefaistos

De ar fi totul asa de simplu...
In primul rand, din cate stiu segmentul face obiectul altui SF, deci ceea ce vrei tu ar presupune "dublarea" lucrarii. 

pasadia

Voi intelegeti ca vorbiti despre 5 km (scurt) dar care traverseaza o coama de deal aflata cu circa 100m mai sus decat cota drumului? N-am nici o idee care va fi solutia, dar pot presupune ca va fi un tunel sau o constuctie aproape continua sub forma de viaduct, ceva oarecum asemanator cu urcarea de la Gilau spre Nadaselu.

Una peste alta insa NU sunt 5km de drum plat, drept prin campie. Se pot face, dar ar fi bine sa fi facut inainte niste foraje, niste studii geo, niste variante de solutii tehnice, etc...

mirceaeliade

@pasadia ah nu am realizat ca e un deal asa de mare chiar langa albia SiretuluiMoldovei.  Nu ne ramane decat sa asteptam termnarea SFului pe TgNeamt-Iasi care desi are termen cred ca in toamna 2023, nu tin minte sa fi inceput foraje geo.  Optimist va exista un proiect SF si poate o licitatie pe gaura asta in 2023, dar realist, probabil e NET (not earlier than) candva spre sfarsitul lui 2024. 

cezar.ionescu

^

Este vorba de valea raului Moldova.

Kimi

Portiunea dintre Motca si nodul cu A7 de la Pascani face parte din contractul "Tg Neamt - Ungheni", ala care trebuia sa fie gata de mult. Sunt convins ca Consitrans putea fi stimulat sa livreze anticipat, asa cum au facut pe A7, sectiunea Motca - Pascani ca sa o avem acum licitata simultan cu capetele A8. De prin 2021 le atrag atentia consilierilor de carton facebook ca aici vom avea un gol evitabil.

Tot de pe atunci astept si raspunsul lui @cove_adrian pe chestiunea asta, nu mai stiu daca mai era pe atunci consilier pe facebook.