Autostrada A8 Târgu Mureș-Iași

Started by Ionut, September 18, 2011, 12:22:22 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 7 Guests are viewing this topic.

delacroix

Doi ani. Daca se fac in 6 luni si mai punem 6 luni atribuirea ajungem in 2017. Ar fi posibil sa inceapa licitatiile atunci cu termen de realizare 2020-2021, bridge project. Dar s-ar putea sa fie cerinta jaspers variante alternative.

mocris

Si cand ma gandesc ca Sova dadea termene de finalizare prin 2017...
Vai de steaua noastra cu idiotii astia...
Poate reusesc sa faca macar un tronson din cele 3 in urmatorul exercitiu financiar al UE...si tot ar fi bine

delacroix

Finalizare la ce pana in 2017? In nici un caz A8.

mocris

Daa...eu stiu...tu stii...dar asa a declarat Sova.
Poate avea in minte vreun tronson, dar tot am rezerve ca termina ei tronson de autostrada in 2 ani, in masura in care se misca cum se misca lucrurile la noi...
Eu sper sa vad pana in 2020 ceva miscare...cat de cat acolo, macar pe Iasi-Pascani....

Katana_ro

Update.
Termen de depunere a ofertelor pt studiu de fezabilitate pt segmentul Ditrau - Tg. Neamt e 1 septembrie 2014.
Analiza ofertelor pt segmentele Tg Mures - Ditrau si Tg Neamt - Ungheni - Iasi va incepe pe 16 septembrie 2014.

Articol: http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/noi-termene-pentru-licitatii-la-autostrada-iasi-targu-mures--72485.html

NGC

Aici este SF-ul actual pentru autostrada Targu Mures - Iasi - Ungheni, ca si referinta.

Acest SF din 2007/2008 face parte din SF-urile a caror licitatie pentru revizuire este acum in desfasurare.

igorashu

La ce sumă era estimat Ditrau - Tg. Neamț?

TibiV

Acum, dupa razboi, multi viteji primari se arata...

http://www.mediafax.ro/economic/nichita-master-planul-general-de-transport-trebuie-reanalizat-sa-includa-si-autostrada-iasi-targu-mures-13705138

Gheorghe Nichita: Master Planul General de Transport trebuie reanalizat. Să includă şi autostrada Iaşi-Târgu Mureş
Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a declarat, vineri, la o întâlnire cu parlamentarii de Iaşi, că Master Planul General de Transport trebuie reanalizat de către Ministerul Transporturilor, precizând că îi va cere premierului Victor Ponta să includă în document şi autostrada Iaşi-Târgu Mureş.
La Primăria Iaşi a avut loc, vineri, o întâlnire convocată de Gheorghe Nichita, la care au participat 15 parlamentari de Iaşi de la PSD, PNL, UNPR şi PMP, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, şi prefectul judeţului Dan Cârlan, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Primarul Gheorghe Nichita, totodată lider al PSD Iaşi, a spus că dacă Master Planul General de Transport, prezentat în luna octombrie de Ministerul Transporturilor, va fi aprobat de Guvern în formula actuală, fără autostrada Iaşi - Târgu Mureş, Moldova va fi supusă izolării.
"Trebuie să ne trezim şi să-i facem pe cei din Ministerul Transporturilor să înţeleagă că e nevoie de o dezvoltare echitabilă a ţării. Este posibil ca unii oameni din Guvern să se gândească doar la regiunile lor. Autostrada Est-Vest înseamnă dezvoltarea unei treimi din această ţară. Trebuie reanalizat acest document de către Ministerul Transporturilor", a declarat Gheorghe Nichita.
El a spus că luni va discuta acest subiect în şedinţa PSD atât cu premierul Victor Ponta, cât şi cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus.
La rândul său, preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, a spus că actualul Guvern nu trebuie lăsat să adopte Master Planul actual, el precizând că "lupta trebuie dusă acum, până când documentul este adoptat prin ordonanţă de urgenţă de către guvern".
"Nu înţeleg cum au făcut Master Planul fără să se gândească la faptul că Moldova are nevoie de legătură rutieră directă cu vestul ţării. Ce spun azi e valabil pentru orice guvern. Mă voi bate pentru autostrada Iaşiului indiferent dacă la guvernare este PSD sau dacă vor veni liberalii", a afirmat Cristian Adomniţei.
Deputatul UNPR Gheorghe Emacu a spus, în aceeaşi reuniune, că este vorba despre "un tratament ruşinos pe care Bucureştiul îl acordă Iaşiului", în timp ce deputatul independent Viorel Blăjuţ a îndemnat la "acţiuni mai intransigente faţă de guvern", inclusiv prin trimiterea de oameni la proteste în Capitală.
La rândul său, deputatul PNL Grigore Crăciunescu a afirmat că "trebuie mers peste ei la Bucureşti", explicând că altfel nu vor fi "luaţi în seamă".
Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a precizat, la finalul discuţiilor, care au durat două ore şi jumătate, că ministrul Transporturilor Ioan Rus va veni la Iaşi săptămâna viitoare şi că "subiectul autostrăzii va fi cu siguranţă pus pe tapet".
În campania electorală din 2012, USL a promis realizarea autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş, însă în Master Planul General de Transport prezentat în luna octombrie a acestui an de Ministerul Transporturilor autostrada este înlocuită cu drum expres.
O petiţie online intitulată "Autostradă pentru Moldova", a strâns în câteva zile peste 2.000 de semnături, petiţia fiind iniţiată săptămâna trecută de către reprezentanţi ai societăţii civile ieşene.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

TibiV

http://www.mediafax.ro/economic/federatia-operatorilor-de-transport-cere-constructia-autostrazii-targu-mures-iasi-ungheni-cu-beneficii-pentru-turism-si-exporturi-13707775

FORT cere construcţia autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, cu beneficii pentru turism şi exporturi

BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Federaţia Operatorilor de Transport din România (FORT) solicită autorităţilor includerea autostrăzii "Moldova", Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, în Master Planul de Transport, argumentând că realizarea acestei şosele va genera apariţia de noi locuri muncă şi creşteri pentru turism şi exporturi.

"Guvernul României, în ansamblul său şi Ministerul Transporturilor trebuie să conştientizeze că, fără autostradă, regiunea Moldova rămâne condamnată la sărăcie, fiind imperios necesară deschiderea reală spre vestul ţării. Facem un ultim apel la domnul prim-ministru Victor Ponta şi la domnul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, de a prioritiza realizarea autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, aceasta însemnând liantul care ar facilita apropierea regiunii Moldovei cât şi a Republicii Moldova de restul ţării, atât în ceea ce priveşte transportul rutier cât şi nivelul de trai", se arată într-un comunicat al FORT.

Transportatorii amintesc că autostrada este finanţabilă cu fonduri europene, având un traseu de importanţă europeană, prin traversarea munţilor Carpaţi, conectarea României şi Ungariei cu Republica Moldova şi Ucraina şi scurtarea rutei europene Est-Vest, la nivel de autostradă, cu peste 300 kilometri.

"Beneficiile construcţiei acestei autostrăzi care ar lega regiunea de est a Uniunii Europene de regiunea de vest, cu tranzitul prin România, ar implica o creştere cu circa 30% a turismului şi a locurilor de muncă şi o majorare cu aproximativ 30% a exporturilor. Autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni ar însemna o îmbunătăţire exponenţială de 50-60% a reţelei de transporturi a României", mai arată asociaţia.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

istvan78

Banuiesc ca voua nu v-a scapat aspectul (trivial, ce-i drept), dar eu tocmai am realizat ca A8 este autostrada Ungheni(Mures)-Ungheni(Iasi).  :D

adiarc

Unghieni este in Rep. Moldova , nu in Iași.  :)
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

istvan78

Recunosc ca n-am fost niciodata acolo, dar Gugal indica un satuc pe nume Ungheni de partea "noastra" a Prutului si orasul Ungheni pe partea "cealalta". Sigur ca mai relevant pentru destinatia autostrazii e Ungheniul de "dincolo", dar banuiesc ca Romania va construi doar pe tritoriul "nostru".
Sau e prevazut si un pod in cadrul proiectului? N-ar fi o idee rea...

pasadia

Exista un Ungheni si pe partea noastra de Prut, insa logica imi spune ca eventualul pod va fi facut mai la nord de localitatea de la noi, astfel incat sa poata ocoli Ungheni-ul din Rep. Moldova (probabil ca zona Golaiesti - Zagarancea ar fi cea mai fireasca alegere, cel putin asa imi pare privind pe GMaps).

LE: Mi-am adus aminte ca am salvat traseul autostrazii. Vad ca am ghicit locatia podului, dar nu stiam ca e si prevazut in SF.

cutter

În logica comunicatului FORT vreau și eu să solicit imediat și ferm realizarea tuturor autostrăzilor din România. Cer tragerea la răspundere a celor care menționează sintagma 'sursă de finanțare' și exilarea neîntîrziată în iadul realiștilor numit și "de unde bani, prietene?".