News:

.

Main Menu

[B] Tramvaie STB

Started by Goldmund, May 22, 2014, 07:41:19 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

oc7avian

Dacă investigăm un pic sursele, adică din link în link (SSC Forum -> Metrou Ușor -> Metrou Ușor) ajungem la povestea reală:

Știre veche, din martie. Problema ar fi fost un macaz care n-a funcționat normal

Nu mă încântă deloc cum merge licitația aia, dar să criticăm obiectiv și real.

Sorinus

Am citit in urma si nu m-am prins, turcii au castigat deja licitatia ptr cele de 36m si s-au pus pe fabricatie? Sau inca e contestatie de la Astra?

Iar ptr cele de 18m, la fel, care e status-ul?

SPECTR-2

Încă este pe rol plângerea PMB, ultimul termen de judecată fiind 18 iunie.
Pentru cele de 18m, licitația e în evaluare financiară, termenul limită pentru evaluări fiind prelungit până pe 31.12.2020.

rota

Astra Vagoane – CRRC câștigă licitația de 100 de tramvaie la București

Asocierea româno-chineză a primit din partea Primăriei București maximul de punctaj la ultima evaluare a ofertelor după decizia favorabilă a Curții de Apel București.
Astra Vagoane – CRRC a primit 100 de puncte, respectiv maximul posibil, potrivit informațiilor deținute de către Club Feroviar. Evaluarea ofertelor, tehnică și financiară, a primit și avizul conform necondiționat din partea Agenției Naționale de Achiziții Publice.

În data de 24 iunie Curtea de Apel București a dat dreptate asocierii menționate aflată în dispută cu firma turcă Durmazlar Makine. Mai precis Curtea a respins acțiunile depuse de Primărie și Durmazlar împotriva deciziei CNSC din decembrie 2019 care dădea dreptate producătorului româno-chinez.
Sursa

voicul

Baa ce tupeu pe astia! Sa ii strice tocmai acum oalele duamnei. Sa nu iasa iar un lot de turcisme la plimbare prin oras, asta dupa ce duamna a tras si plans si dat vina pe altii.
Eu sper sa se supere si sa plece in tara Voluntari!

In alta ordine de idei - e bine ca se fac la noi in tara!

RaduC

Iestee. Sa vină milioanele și sa rămână (mare parte) în România!
Super veste. Vom vedea probabil e expansiune a capacității de producție a Astra, în cazul acesta?

Gendan

Mă îndoiesc. Blidar e fericit că are ce lucra câțiva ani de acum înainte. Toată întârzierea asta a fost benefică pentru el, de fapt: până ajunge sa livreze pentru capitală, termină contractele in derulare.

myid

nici o sansa sa termine, capacitatea lor acum la Arad e cam de 2-3 maxim pe luna, si alea cu sincope !
De exemplu : la Oradea trebuia sa livreze toate 20 pana la sfarsitul anului si au livrat 4 sau 5 pana acum. Similar si la Cluj....

Asa ca sincer nu vad o bucurie prea mare ca au castigat... :(

Andrei I

Decat sa vedem tramvaie turcesti, mai bine asteptam cativa ani.

cristi767

Poate totuși se extind pentru un așa contract. Că într-adevăr, nu au capacitate să producă. "Bucata" chinezească din contract ce presupune?

Ei pentru Oradea au livrat 4 tramvaie până acum deși cred că e depășit termenul deja pentru primele 10 tramvaie (termenul pentru 4 era prin toamna anului 2019 și apoi tot la câteva luni mai trebuiau să livreze câte 3, ceea ce e deja depășit pentru primul lot de 10).

TibiV

Blidar ar fi putut sa joace mult mai bine decat Jim Carrey rolul principal din "Mincinosul mincinosilor"... :(
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

alex8

Aduce hartii de la 3 companii ca nu ii livrează în timp util echipamente din cauza de Covid și cere amânarea livrări. Toți apelează la aceasta schemă

SPECTR-2

Pentru tramvaiele scurte, de 18m (40 de tramvaie comandă fermă și 60 suplimentare), câștigătorul este Electroputere VFU Pașcani, cu Reloc Craiova în calitate de terț. Articol de pe Club Feroviar:
QuoteElectroputere VFU asociată cu Reloc Craiova a câștigat licitație de furnizare a 40 de tramvaie, cu posibilitate de achiziție a încă 60 de tramvaie de 18 metri, organizată de STB.

Desemnarea asocierii drept câștigătoare a avut loc imediat după ce Autoritatea de Achiziții Publice și-a dat acceptul pe procedura de evaluare și desemnare a câștigătorilor. Elecroputere VFU a concurat la licitație cu alt producător român, anume Astra Vagoane – Atelierele Grivița, asociate cu CRRC China.

Astra Vagoane Arad a fost desemnată tot zilele trecute câștigătoare a licitație de 100 de tramvaie de 36 metri lungime organizată de către Primăria Capitalei.

dargauda

Astra Vagoane Calatori a castigat licitatia pentru constructia a 100 de tramvaie pentru Bucuresti

https://ziare.com/economie/stiri-economice/astra-vagoane-calatori-a-castigat-licitatia-pentru-constructia-a-100-de-tramvaie-pentru-bucuresti-1629894

"Am fost declarati castigatori. Dupa parcurgerea perioadei prevazute de lege (ART 8 din Legea 101/2016) vom primi din partea Autoritatii Contractante data si ora la care vom fi invitati pentru semnarea contractului", au spus pentru economica.net reprezentantii Astra Vagoane Calatori.