[Vest] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Regiunea Vest

Started by Dominik, February 07, 2019, 02:46:16 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Adrian.TM

Poate nu este topicul potrivit, dar am vrut sa intreb ce se mai aude legat de punctul de frontiera de la Beba Veche?Chiar atat de greu o fi sa dea o aprobare cei de la Bucuresti?

Cuneo

Proiectul de refacere a podului metalic din Lipova costă acum de 3 ori mai mult

Deși refacerea podului metalic din Lipova trebuia să fie finalizată încă de acum trei ani, diferite probleme apărute pe parcurs au făcut ca șantierul să nu înceapă nici acum. Totuși, Primăria Lipova a reușit recent să contracteze un nou diriginte de șantier.

Firma ,,Consultanță Drumuri CDP" SRL din Zăbrani a primit, prin atribuire directă, sarcina de a oferi serviciile de diriginte de șantier. Pentru aceste servicii, Primăria Lipova achită aproximativ 187 mii lei din bugetul local.

Amintim că în 2020 chiar începuseră lucrările de refacere a podului, însă constructorul a renunțat la proiect, după ce ar fi descoperit probleme structurale neprevăzute.
Podul din metal care face legătura între Radna și Lipova a fost construit în anul 1896 și are o lungime de 144 metri.

Investiția, acum de 3 ori mai scumpă
În total, lucrările de refacere a podului metalic – care la ora actuală reprezintă un real pericol pentru cei care se riscă să-l străbată – se ridică la 10.3 milioane lei, o sumă actualizată, de trei ori mai mare decât cea stabilită în urmă cu câțiva ani (investiția era estimată inițial la 2.9 milioane lei).

Proiectul are în continuare o mare parte finanțare din bugetul de stat (PNDL), dar și din bugetul local al Lipovei (702 mii lei) și cel al Consiliului Județean (5000 lei).
După cum ne-a informat Departamentul de Urbanism al Primăriei Lipova, lucrările care trebuie efectuate la pod vor fi făcute acum de două firme asociate: Tehnodomus SRL și Nem Construct SRL (din Timiș).

Termenul de execuție al lucrărilor este de 12 luni.

 https://specialarad.ro/proiectul-podului-metalic-din-lipova-3-mai-scump/?fbclid=IwAR1TPaZG64KZBIs4mAAoX8kbTZxGYbYTgNZ37cjde6aBVE2IJ5dfvSWl-kg

TibiV

Consiliul Judetean -> 5000 lei = 1000 cafele (bune).
Termen exacutie -> 12 luni = 250 zile lucratoare.

Deci CJ plateste cate o cafea pe zi pentru 4 oameni - probabil sefii de pe santier: inginerul si 3 maistri...

 :D
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Cuneo

Fântână arteziană la Lipova. Pe panou scrie ,,amenajare spații verzi" când de fapt va fi o fântână arteziană, construcție megalomanică pentru Lipova, care încă mai are destule ulițe cu piatră.
















reed


Cuneo

S-a reluat reabilitarea vechiului pod de fier dintre Lipova și Radna





Betonul de la trotuare a fost eliminat în totalitate








mircea

CJ Timiș a scos pe SEAP următoarea:

Contract de execuție LUCRĂRI (proiectare și execuție) privind " Lărgire la 4 benzi a DJ 692, sector DN 69-SÂNANDREI "

Durata in luni:15

Valoarea totala estimata: 28,717,742.83 RON

Data limita depunere: 31.10.2023 15:00

SEAP


Sunt curios de ce va ieși la intersecția cu DN69, unde vine noua descărcare de pe A1.



iuli

Pai ramane la fel cu planul pentru drumul de legatura cu autostrada. Proiectul asta e doar modificarea drumului judetean.
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

mircea


Konter

Licitatia pentru constructia noului Spital Municipal "Dr. Teodor Andrei", din Lugoj, a fost anulata, dupa ce cele doua oferte depuse pentru adjudecarea contractului de executie au fost respinse. Procedura pentru constructia spitalului de aproximativ 150 de milioane de euro va fi reluata.
"Ofertantul, care a facut o oferta financiara care se incadreaza in valoarea estimata a investitiei propuse de noi, nu a putut sa demonstreze cu documente relevante experienta similara in proiectare si nici in constructia de spitale. Procedura de licitatie va fi anulata si se va relua atribuirea acestui contract de proiectare si executie a noului spital, declansandu-se o noua procedura", a declarat Claudiu Buciu, managerul proiectului, citat de radiotimisoara.ro.
Cele doua oferte au fost depuse de:
1. Synergy Construct, avand ca subcontractanti si terti societatile Synergy Construction Hungary, AFA Special Logistic, Arima Electroinstal, IFMA, Zoork, Hospital Technical Solutions, Square Bau, Popp & Asociatii si Addict Engineering;
2. Asocierea SSAB-AG (lider) - Bemel AG - Acer Proje Insaat AS, avand ca subcontractanti si terti societatile Triptic Studio, DZ Medicale, Dacorum Grup, Vangaz Instal, KONE Ascensorul, Zoork, Quattro Engineering Solutions, SSAB International Electric si Rotherm Grup.
Proiectul presupune renovarea integrala a corpului principal al spitalului (C1), construirea Spitalului Nou (cu 256 de paturi) si a unui corp de legatura intre C1 si cladirea Spitalului Nou. Noua constructie va pastra fatada si corpul principal ale cladirii vechi, simbolice pentru oras.
Lucrarile de elaborare a studiului de fezabilitate au fost atribuite prin cumparare directa companiei Know How Design and Construction, din Constanta, contractul avand valoarea de 135.000 de lei (fara TVA).

https://www.agendaconstructiilor.ro/files/info-santiere/toate-ofertele-sunt-respinse-se-reia-licitatia-de-150-milioane-euro-la-spitalul-lugoj.html

mircea

Am uitat de ^^^^.

Încă e în Evaluare Tehnică.

Ofertanți:
1. Drumuri și Poduri Banat
2. Strabag
3. PORR
4. SYLC CON TRANS (Leader),Diluca Project
5. SUPER CONSTRUCT (Leader), D P CONSULT, IRICONSTRUCT

Cuneo

Umbrărescu reaprinde flacăra în combinatul de la Oțelu Roșu! Cu 12 milioane de euro!

,,Regele asfaltului", Dorin Umbrărescu, redeschide combinatul de pe Valea Bistrei, chiar în toamna acestui an!

Cu o avere estimată la peste 300 de milioane de euro, familia Umbrărescu a fost convinsă să preia combinatul de la Oțelu Roșu, pe care rugina îl amenința de ani buni. Primarul Luca Mălăiescu a ajuns la Alexandru, fiul cel mare al lui Dorin Umbrărescu, căruia i-a prezentat oportunitatea de a produce pe Valea Bistrei componentele metalice de care societățile familiei sale au nevoie. N-a fost deloc simplu, însă ieri a fost semnată tranzacția. Asta și datorită implicării prefectului Ioan Dragomir, care a mers personal la Ministerul Finanțelor Publice pentru a debloca o situație artificial creată în județ. Deputatul Silviu Hurduzeu a făcut la rândul său ce trebuie, iar acum Oțelu Roșu primește o nouă gură de oxigen.

,,E adevărat, am vești bune. De câteva luni se încearcă preluarea sau cesionarea creanțelor de la uzina de la Oțelu Roșu. În urmă cu ceva timp, domnul deputat Silviu Hurduzeu și domnul primar Mălăiescu m-au rugat să facem o vizită la Ministerul de Finanțe, la ANAF, pentru a clarifica anumite aspecte tehnice vizavi de cesionarea creanțelor. Am reușit acest lucru și astăzi vă pot spune că s-au cesionat creanțele la combinatul de la Oțelu Roșu. Au fost adjudecate de către o firmă din județul Bacău, care devine, practic, principalul creditor al combinatului. Pe lângă cele circa 12 milioane de euro cât au costat creanțele, pe care firma s-a angajat să le aducă în termen de maximum 30 de zile, dar le va aduce săptămâna viitoare, trebuie să dispună de un capital serios pentru redeschiderea combinatului. Din câte cunosc, firma e foarte serioasă, în prima etapă va avea 100 – 150 de angajați și 300 – 400, până anul viitor.", a declarat prefectul Ioan Dragomir pentru expressdebanat.ro.

Reprezentantul Guvernului României în Caraș-Severin i-a felicitat pe primarul Luca Mălăiescu și pe parlamentarul Silviu Hurduzeu pentru implicarea lor în repornirea combinatului, dar a dezvăluit că au existat și persoane mai puțin entuziaste. ,,Am discutat săptămâna trecută cu conducerea Direcției Regionale a Finanțelor Publice Timișoara și își exprima cumva nelămurirea, n-a înțeles poziția șefului Finanțelor din Caraș-Severin. La o întâlnire în biroul directorului general, domnul Cozma l-a luat la întrebări și chiar l-a sfătuit pe acest investitor să își vadă de treburile lui fiindcă e complicată treaba la Oțelu Roșu. N-a înțeles nici dumnealui, nu am înțeles nici eu, dar bine că s-a semnat decizia de cesionare a creanțelor!", a mai spus prefectul de Caraș-Severin.

Primarul Luca Mălăiescu a ținut totul secret până astăzi, deși a trecut aproape jumătate de an de la prima întâlnire cu Alexandru Umbrărescu. Spune că s-a ferit să voreascp despre redeschiderea combinatului pentru că nu a vrut să creeze speranțe deșarte. ,,Dumnezeu binecuvântează orașul Oțelu Roșu și ne aduce această mare, mare bucurie! În urmă cu 6 luni, prin prietenii comuni de la București, am discutat cu fiul cel mare al familiei Umbrărescu, cu Alexandru. A venit personal cu elicopterul la Oțelu Roșu, am avut o primă discuție cu el, după care ne-am întâlnit de foarte multe ori. Mulțumesc colegilor din conducerea centrală PSD, precum și lui Silviu Hurduzeu și domnului prefect Dragomir, care m-au ajutat să deblocăm combinatul. Sunt mulți oameni care s-au opus din toate puterile ca el să repornească. Am discutat ieri cu Alexandru, după ce a semnat la Reșița cesionarea creanțelor, au banii pregătiți pentru ca în toamna acestui an să iasă fum de la combinat. Familia Umbrărescu are o imagine foarte bună, e serioasă, dă dovadă de profesionalism. Asta înseamnă enorm pentru Valea Bistrei, vor fi câteva sute de locuri de muncă și am înțeles că și salariile vor fi foarte atractive.", a comentat Luca Mălăiescu.

https://expressdebanat.ro/umbrarescu-reaprinde-flacara-in-combinatul-de-la-otelu-rosu

Cetatean

Pot sa vomit putin? A venit cu elicopterul , a coborat din imparatia ceruruilor salvatorul Bistrei. Pai ce ati facut 35 de ani ba incompetentilor? Oare intentionat ati izgonit investitori din judetul Caras? Alt judet care se bate cu Hunedoara pe ultimul loc la numarul de angajati...intre 15-20 % din populatia judetului. Din care cel mai probabil avem 4-5% administratie,2% magazine si restul oameni care produc.

Wow,cea mai mare realizare dupa revolutie...fantastic.
Daca se va intampla asta,desi nu prea cred,pentru ca probabil o sa fie nevoie si de vreo 100 de milioane pentru retehnologizare fam Umbrarescu va schimba fata constructiilor,in sensul ca daca vor avea fier pentru constructii,din curtea lor...n-o sa le mai prea stea nimeni prin cale. Mai scad pretul cu 10% la licitatii si atunci e pa.
De urmarit!

epuru

Despre viitorul drum Sanmihaiu Roman - Sag stie cineva ceva?

Am inteles de la cineva care lucreaza pe combina agricola ca ar fi ceva zone cu asfalt prin camp, dar la capete momentan nu se vede nimic.

voicul

Noua stație de apă-canal Cenei din fonduri europene - 20.08.2024