Magistrala M300 | Teius-Cluj-Napoca-Oradea

Started by Ionut, February 13, 2019, 05:39:45 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

lighthotspot

Quote from: dargauda on September 30, 2024, 01:18:12 PMce se intampla cu traversere din lem si beton,exista o procedura de reciclare,sau ceva asemanator?

Ce se intampla cu sinele care se scot?

motorzbh

neobluenet

Vineri seara am vazut trenul de lucru incarcat cu sine pe strada Rasaritului, imediat dupa podul peste Somes. Se indrepta spre Apahida, deci sinele vor fi stocate undeva pana sunt valorificate.

ioandorin

^^^
  Se vând sau posibil tocate cele de beton ca pe km614-Frontiera! Fierul recuperat ca fier vechi, iar restul în umplutură,la drumurile de acces, cum s-a făcut pe frontieră - km614! La Glogovat era tocătoare. Nu știu ce s-a întâmplat cu cele de pe 2a și 2b. Șina tăiată direct din cale la o anumită dimensiune, cred licitata și trimisa auto la Constanța în port, apoi în Turcia (asa spuneau pe 2a).  Asta în loc ca INFRA să facă niște trageri să-și gareze vagoanele de piatră care ocupă cu săptămânile liniile abătute de circulație din stațiile neafectatae de coridor!

roberthpop

De la Kreative Weels RO, cu multumiri

Oare au adus macaraua pentru a incepe inlocuirea podului?
Roberth Pop

Sorinus

EU stiu ca exista conceptul de material semi-bun, care este refolosit in general la reparat abatute pe Magistralele ce nu au ajuns inca la reconstructie.

roberthpop

De la Kreative Weels RO:

Oare eliberarea amplasamentului de sutele de vagoane din gari intra in sarcina constructorului prin Caietul de sarcini? Nu de alta ,dar daca a ramas in sarcina beneficiarului mi-e teama de ceea ce se poate intampla...
Roberth Pop

roberthpop

De la Trains,Tractors@More -TTM

Oare ce se pregateste dupa min.8 ? O fi vreo viitoare subtraversare?
Roberth Pop

ioandorin

Astfel de podețe provizorii s-au folosit frecvent pe loturile 2a,2b la viitoarele podețe definitive. Circulația peste ele e cu restricție de 30.

balint

Ce stim despre SF-ul pentru modernizarea caii ferate Coslariu-Cluj?
Contractul a fost semnat in aprilie 2022 si durata contractului era 23 luni, conform Club feroviar. De atunci nu am citit nimic despre acest proiect.

roberthpop

Roberth Pop

cristi5

@balint
Gasesti astfel de informatii in stadiul proiectelor. An cautat Coslariu in document

https://pum.project-online.se/doclic/Feroviar/__stadiu_proiecte__/

Evident termenul Oct 2024 va trebui actualizat.

Eu nu prea stiu SF care sa se fi terminat la timp. 41% nu e nico surpriza. Dar era 41% si in mai 2023 (cel mai vechi stadiu pe care il avem), au impins doar termenul din iulie in octombrie.

Posibil sa creasca mult procentul cand iese Acord de Mediu. Ar trebui cautat la ministerul mediului daca au procedura in derulare.

Intr-adevar un google dupa "acord de mediu cluj-coslariu" ne duce aici

http://www.anpm.ro/documente-procedura-eim-si-ea/-/asset_publisher/Wzb2ztRkJWtj/content/memoriu-de-prezentare-si-osc-uri-privind-proiectul-modernizarea-liniei-de-cale-ferata-coslariu-cluj-napoca-propus-a-fi-amplasat-in-judetele-cluj-si-al

Din cate stiu nimic spectaculos,  mentinerea traseului din secolul 19. Am pus Memoriul de Prezentare aici:

https://pum.project-online.se/doclic/Feroviar/coslariu-cluj/

Lectura placuta si puneti si aici extrase interesante!

Atentie, nu stim sa existe finantare, si acum se face Quick Wins deci cred ca executia e la multi ani distanta. Dar na, e bine sa fie SFul la sertar, cu acord de mediu cu tot.