Magistrala M300 | Teius-Cluj-Napoca-Oradea

Started by Ionut, February 13, 2019, 05:39:45 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 2 Guests are viewing this topic.

dan tm

Mi-e greusa cred ca la etaj locuintele chiar si de serviciu nu sînt sau nu pot fi racordate la o instalatie de apa sau incalzire centrala.
Posibil sa fie pe curent pentru ca la un moment dat curentul era al ,,CFR-ului".

Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu sînt în tabara aia cînd se face  de ce se face cînd nu se face de ce nu se face, dar mie greu sa cred ca tocmai cladirile care nu sînt abandonate trebuie demolate. Ciucea si Poieni sint în localitati si daca sînt locuinte puteau fi vîndute. etc etc.
Am poze din 2019 de pe traseu în cazul in care nu ajung sa pozez o sa le pun pe alea.

Vlad94

Și eu sunt de acord că puteau să le vândă/doneze primăriilor. Dar na, mai bine demolăm.

Sorinus

In zona Baraganului, vechile cladiri au fost vandute sau lasate in paragina. Nimic demolat.

AlinR

Buna ziua,

Oare stit cumva daca si Gara Cluj-Napoca (cladirea interior/exterior, imprejurimi) intra in proces de modernizare odata cu inceperea lucrarilor de electrificare pe Cluj-Bihor? Multumesc.

alexa_adrian2001

Voiam sa intreb legat de modernizare linie ferata Oradea - Cluj Napoca. Oare e musai sa inchida traficul feroviar inca din prima zi din 2024?
De ce nu se axeaza prima data toti constructorii pe segmentele unde au cate 2 linii de cale ferata de facut. Prima data faci un fir si apoi cand asta ar fi gata imediat inchizi/muti traficul daca mai ai timp sa zic asa?
Sigur stam fara trenuri intre Or-Cj 3 - 5 ani. :(

marinul

pe lotul 3 ramane un singur fir, nu ai unde sa il devieze decat pe rutier

MariusIonescu

Şi se pare că vor circula doar nişte regio-uri  şi alea "pe părţi" - R 362x-363x Cluj-Aghireş şi 364x Oradea-Aleşd.

shift2rail

plus transbordare auto Aghires-Huedin. Intre Huedin si Alesd, nimic, nada, rien.

cristi767

^^^Și eu m-am gândit la asta, dar lotizarea și termenele strânse din PNRR cred că nu favorizează o astfel de soluție.

athosga

Dar cum este planificat? Pana cand vor fi inchideri? Sper ca au niste termene.  :o

Poputes

Am observat pe site-ul CFR Calatori cand incercam sa cumpar bilete online, ca incepand din 9 Decembrie, trenurile Oradea - Bucuresti nu mai merg pe la Cluj-Napoca - Teius - Brasov, ci pe rutele Oradea - Arad - Timisoara - Orsova - Craiova - Bucuresti si Oradea - Arad - Deva - Sibiu - Brasov - Bucuresti. Aceleasi rute si pe sensul opus.
Dar nu am vazut o comunicare oficiala de presa pe site cu aceste modificari (si nici in presa).

balint

Ai observat bine. Din 10 decembrie nu mai sunt trenuri directe intre Oradea si Cluj. Daca intri pe siteul CFRcalatori si cauti tren intre cele doua orase, vei gasi ca cea mai rapida cursa are 9 ore si 18 minute din Oradea pana in Cluj si 8 ore si 3 minute din Cluj pana in Oradea.
E destul de nasol pentru cei care au crezut ca din 1 ianuarie se inchide circulatia si au vrut sa mearga acasa de sarbatori cu trenul.

marinul

Eu mi-am luat rămas bun de la mersul cu trenul la Cluj. Oricum il foloseam rar, dar poate o să-i simt lipsa in următorii ani. Se lucra  pe lotul 2 Aghireșu - Poieni in vreo 4/5 locuri, intre Huedin si Poieni e scos aproape in totalitate un fir, in rest n-am observat alte lucrări