Magistrala M300 | Teius-Cluj-Napoca-Oradea

Started by Ionut, February 13, 2019, 05:39:45 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sorinus

Cum arata garile din Ungaria fata de chiar Oradea.

40-0802-5

@Sorinus Au avut si ele renovari recente odata cu RK-ul liniei. :D Tin minte ca in nov. 2021 cand treceam cu Corona intr-o vineri dimineata la 6, lucrau deja prin fiecare statie, fie la peroane, fie catenara, etc.

marinul

Lotul 4 Aleșd - Episcopia Bihor(frontieră), zonele mai interesante vazute de sus

CsabyRR

Interesante solutii. Sunt foarte curios cum vor reusi sa rezolve trecerile rutiere subterane. Mare pacat ca nu se dubleaza linia de la Vadu Crisului Hn. chiar. Ar trebui trimis cuiva o scrisoare cu un ton revoltat  :lol:

dan tm

Se putea dubla tot traseul dar probabil se loveau de Natura 2000 pe defileul Crisului Repede si apoi de diverse solutii tehnice costisitoare.

Am gasit o filmare, se vede la 35.24 terasamentul liniei industriale spre dreapta. Apoi este loc pina la Vadul Crisului.

razvam

@dan tm fix 2 pagini inapoi ai un video cu traseul care arata de sus de ce este foate greu sa se faca dublarea pe tot traseul ...

dan tm

Nu e cazul sa vad de sus, cunosc zona foarte bine de la sol.

Nu cred ca e imposibil tehnic.

Dar asa cum am spus cred ca altele sînt motivele.

shift2rail

^care ar fi motivele, se traverseaza o arie protejata Natura 2000?

dan tm

Eu am gasit 2.

Probabil au vrut si sa evite lucrari costisitoare si exproprieri.

bacovia

In Defileul Crisului, tunelurile existente au fost construite pentru linie dubla.

CsabyRR

Doar unul a fost construit pentru linie dubla. Restul toate sunt pentru linie simpla.

marinul

O filmare mai recenta cu M300 Oradea- Cluj Napoca, de pe canalul de youtube: Trains & Machinery LDEGM Trainspotter

Jack

Quote from: CsabyRR on February 14, 2023, 05:02:19 PMDoar unul a fost construit pentru linie dubla. Restul toate sunt pentru linie simpla.
Dacă te referi la cel de la Vadu Crișului, nu a fost lărgit pentru linie dubla, ci pentru ca au fost mai multe victime de-a lungul anilor, lovite de tren, turisti care mergeau la Cascada și Cabana Vadu Crișului, și au lărgit acel tunel pentru a avea cei care sunt surprinși de tren în tunel, refugiu.

TibiV

@Jack

este vorba de tunelul de la 29.10 in filmarea de mai sus, care apare cu denumirea Tunelul Pestera?...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

frunzaverde

Tunelul respectiv e clar tunel de cale dubla cu gabarit electric.
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!