News:

Educația pentru riscuri în trafic, lecțiile suedeze!

Main Menu

DN71 Bâldana-Târgoviște-Sinaia

Started by NGC, February 06, 2019, 06:12:59 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sorinus

Daca ocoleau pe la nord macar salba Baldana-Racari-Ghergani, 1x1 cu parapet si acostament pietruit, rezolvau mai rapid, ieftin si util. Monument de incompetenta, chiar si dupa standardele noastre.

Alexander

Am tot sperat ca fie se reziliaza iar si dureaza cat sa prinda din urma proiectul de DX, fie se schimba administratia si vine una cu prioritatile in regula. Se pare ca din pacate n-am avut noroc.
Acesta este un proiect vechi de mai bine de 20ani, care a fost adus in vizorul votantilor la fiecare 4 ani. Din pacate a cam ramas la acelasi nivel si nu s-a dezvoltat o data cu standardele si tara. Trist.

dr4qul4

pe la nord era mai greu de ocolit, in schimb pe la sud puteau face un drum de 6,5 km care sa inceapa dupa manastirea baldana
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist.
Pariu cu Andreita. 100 lei (la API). Donez eu daca se circula pe DX4 inainte de 4 Mai. Altfel doneaza el.

tom_sawyer

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 12 decembrie 2024

10.    PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Modernizare DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia, km 0+000 44+130 lărgire la patru benzi de circulaţie şi km 51+041-109+905 drum de două benzi", Sector II km 51+041-km 109+905- drum la două benzi de circulaţie, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum şi a listei imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ-teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional

gov.ro

tom_sawyer

UPDATE. Ministrul Transporturilor nu a anulat HG 1588/2024, așa cum anunțasem pe 24 decembrie, iar cele 1.849 de exproprieri se vor face, conform acestei Hotărâri de Guvern, dacă nu le blochează o decizie a Curții de Apel București, în urma cererilor de chemare în judecată care vor fi depuse de păgubiți, până pe 14 ianuarie.

Stire initiala
Decizie de ultimă oră! Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a discutat cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, pentru a rectifica proiectul de modernizare a Drumului Național 71, Targoviște - Sinaia.

Corneliu Ștefan a dat asigurări pentru Jurnalul că nu va exista niciodată aviz din partea Consiliului Județean Dâmbovița și nici a Ministerului Culturii pentru punerea în aplicare a Hotărârii de Guvern din 12 decembrie 2024, pentru exproprierea a 1849 de proprietăți și nici o casă nu va fi afectată.

Președintele CJ Dâmbovița va chema proiectantul și va analiza fiecare metru pătrat din proiect, astfel încât să nu fie afectate comunitățile locale, viețile oamenilor și monumentele istorice.

După mobilizarea exemplară a oamenilor care ar fi rămas fără case, Guvernul revine acum asupra hotărârii pentru expropriere, care s-a dat fără notificarea prealabilă a proprietarilor și fără nicio expertiză. Mai mult, această Hotărâre de Guvern a fost dată ,,noaptea ca hoții", în ultimele zile de mandat ale Guvernului Ciolacu, pe 12 decembrie, fiind publicată în Monitorul Oficial pe 16 decembrie.

jurnalul.ro

tom_sawyer

Anunț CNAIR
21 Ian 2025

În urma reverificării anexelor Hotararii de Guvern nr.1588/2024 privind expropierile aferente  modernizarea DN71 pe sectorul Târgoviște - Sinaia s-au identificat o serie de aspecte care nu țin cont de realitatea din teren.

În baza prevederilor legale și contractuale am solicitat antreprenorului și proiectantului urgentarea finalizării Proiectului Tehnic adaptat situației din teren, în vederea modificării documentației de expropiere  astfel încât să poată fi elaborat în cel mai scurt timp un nou proiect de act normativ pentru modificarea a Hotararii de Guvern nr.1588/2024.

Această revizuire a proiectului va avea ca efect modificarea limitei de expropiere și a anexelor Hotararii de Guvern nr.1588/2024.

Situația vizează imobile identificate în zona intravilană a Unitatilor Administrativ - Teritoriale Pucioasa, Moțăieni, Fieni, Buciumeni, Pietroșița și Moroeni, unde exista imobile sau arii protejate de legislația din domeniul conservării patrimoniului cultural național.

Ca atare o serie de imobile din mai multe localităti aflate pe traseu nu vor mai fi expropriate iar proiectantul trebuie să găsească soluții de modernizare a DN71 pe sectorul Târgoviște - Sinaia fără afectarea acestor imobile.

Nu se va interveni asupra imobilelor în cauză, ca urmare a notificărilor transmise în baza HG1588/2024, iar prin noua HG  aceste imobile de patrimoniu vor fi excluse de pe lista de exproprieri.

CNAIR

Xed

Am avut de dimineață drum spre Târgoviște și am dat peste utilaje in lucru pe segmentul dintre giratoriul din Tărtășești și până la intrarea in Răcari. Practic, au demarat lucrările acolo unde stâlpii de curent erau deja translatați pe noile poziții, lângă gardurile caselor.