News:

.

Main Menu

Vroom Vroom!

Started by Ionut, September 17, 2011, 05:28:37 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

BoGDaN

Quote from: jailor on September 07, 2012, 08:51:04 AM
Nu inteleg de unde apetenta romanilor de a se compara cu Germania sau Franta. E ca si cand un muncitor la strung s-ar compara cu Tiriac la nivel de trai. Strungarur trebuie sa se compare cu sculer-matriterul nu cu directorul fabricii sau cu patronul. Am fost in ultimii 3 ani in Croatia, Serbia, Bosnia, Macedonia, Grecia si pot spune ca la nivel de drumuri nationale stam cel mai bine.

here you go again jailor!
Afla ca in perioada interbelica Romania era dpdv al nivelului de trai si al PIB per cap de locuitor peste Polonia sau Grecia,era o putere balcanica. Astazi unde este Polonia? Si unde suntem noi? Ai fost in centrul Varsoviei? Daca nu ne-am compara cu o tara civilizata nu ar exista motivatie pentru progres.  La asta aspiram toti nu? Daca ungurii ar fi aplicat modelul tau de gandire nu ar mai fi construit autostrazi. Dar de ce o fac?! Ne-au depasit de mult. Pentru ca vor ca tara lor sa arate la un nivel asemanator Germaniei sau Frantei. Si investesc. Iar societatea civila are un rol mult mai agresiv.  Eu am fost in toata Europa nu doar in cateva tari din jur. Croatia are autostrazi, noi nu. Ca o tara de 20 de milioane de oameni sa aiba atatea minusuri in infrastructura mi se pare inoportun sa spui ca stam bine la drumuri nationale ("cel mai bine").
Sunt optimist. In 20 de ani vom avea si noi o retea de autostrazi relativ ok. :D

Ionut

Baieti am avut de multe ori discutiile astea cu Romania vs altii. Nu are rost sa le reluam, deci sa mergem mai departe. ;)

ciprebbe

ionut nu discrimina lumea...poate avem si fete printre noi  :p :p :p
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

ciprebbe

Un pic de vroom vroom  pe A3 Gilau- Campia Turzii

http://www.youtube.com/v/XHbWBwLMHqk

Gestul de curtoazie de la min 2.10 multi nu il inteleg, desi afara asa se procedeaza!
E-republik

jailor

@Bogdan, eu am comparat Romania cu tari similare ei, foste comuniste din Europa centrala si de sud-est. Am comparat DN-urile noastre cu DN-urile lor nu autostrazile. Autostrazile din Grecia sau Croatia au fost facute pe datorie. Croatia in decembrie 2010 avea datorii 13500 dolari/cap de locuitor, Romania doar 5000. Eu nu am spus ca vreau sa arate Romania ca Serbia ci doar ca atat timp cat joci la juniori nu e ok sa te compari cu seniorii. E bine sa te compari cu cei din liga ta. Tinand cont de faptul ca DN-urile erau ceea ce comparam eu pot spune ca in materie de drumuri nationale suntem nr 1 in Balcani, in materie de autostrazi nu.

sebba

da ciprebbe, exact la chestii d-astea ma refeream (2:10) cand ziceam acum cateva zile ca trebuie sa facem un "ghid de utilizare autostrada"
cum il structuram?
Sailing away! S/Y Haimana

iuli

Chiar ma gandeam cum vor reactiona alti soferi cand voi intra si eu pe autostrada in Romania. Pana acum nu am avut sansa asta sa testez reactia altora.
Imi aduc aminte cum am invatat si eu "regula" asta cand am fost prima oara afara pe drum mai lung pe autostrada si ma luam dupa cel din fata care facea aceleasi manevre. Dupa doua noduri m-am prins repede de ce face si ca e bine sa fac si eu la fel.
Pe cand se vor introduce si la noi in cartile alea de chestionare pentru carnet si indicatii si reguli pentru autostrada? Acum incepem sa avem autostrazi dar inca conducem dupa ureche :(
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

sebba

da, n-am avut si nu stim.
"ciotul" A1 Bucuresti-Pitesti nu a fost suficient ca sa ne invete ce si cum sa facem... si nici nu ar fi avut cum... 99% deservea doar traficul intre capitala si Pitesti, nu tu iesiri, nu tu intrari (care sa conteze)

ar trebui facut un clip video cu instructiuni si furnizat (poate chiar vandut) televiziunilor
cred ca putem face un scenariu si cu 2-3 masini sa facem cateva prezentari de manevre specifice
cum ziceam intr-un alt topic, aradenii, se pare ca suntem destui, ne vedem la o bere si discutam si problema asta
trebuie sa se implice cineva

BoGDaN

super filmuletul, dovedeste lipsa de cilizatie rutiera dar si prostia unora. Eu nu cred ca "italianul vero" facea asa ceva in Italia. Aici insa automat se transforma intr-un meltean

sebba

bogdan, din toate tarile prin care am colindat (si am facut si io aproape toata europa), in italia, chiar si pe autostrada, imi pare ca se circula cel mai haotic.
de localitati nu mai vorbesc, e jale
acum sunt aradean dar am totusi experienta a 15 ani de condus in Bucuresti. dupa ce am circulat in Roma traficul din Bucale imi pare super civilizat :D

poate e doar o parere...

BoGDaN

Nu te contrazic, eu am fost doar in Nordul Italiei dar totusi mi s-a parut ok traficul.

ciprebbe

Pe unii poate ii intereseaza:
pretul combustibilor in UE...... avem preturi mici......dar si salarii ft mici

http://ec.europa.eu/energy/observatory/oil/doc/prices/bulletin_with_taxes/2012_09_03_with_taxes_1620.pdf
E-republik

Ionut

Vrei să-ţi iei maşină second hand? Verifică pe internet de câte ori a fost buşită. Persoanele care doresc să cumpere un autoturism rulat pot cere proprietarului să îi arate pe internet de câte ori a fost lovit. Istoricul daunelor poate fi accesat pe site-ul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Sursa: B365

ciprebbe

interesant....dar tot neconcludent.....
Eu am avut Opel Astra  si 5 daune folosind polita CASCO...deci la CSA sunt curat ca lacrima
Si masinile de acum tot pe Casco le fac .....deci teoretic cand le vand nu au evenimente......
Oricum e un pas in + ....
E-republik

MRS

A, AL, B, BG, BiH, CA, CH, CY, CZ, D, DK, DOM, E, EG, EIR, EST, F, FIN, GB, GR, H, HR, KOR, I, ID, JP, LT, LV, MC, MD, MDV, MK,  MNE, MT, NL, PL, PT, QA, RKS, RO, SIN, SK, SLO, SRB, SYR, TH, TR, TZ, UA, UAE, US, V

IATA: AAL, ADB, AMS, ATH, AYT, BBU, BCN, BEG, BGY, BHX, BKK, BLQ, BRI, BRU, BUD, BVA, CDG, CGN, CIA, CRL, DCA, DLM, DOH, DPS, DTM, DUB, DUS, DWC, DXB, EMA, FCO, FLR, FMM, FRA, HAM, HEL, HND, HRG, IAS, ICN, IST, JFK, JMK, JTR, KBV, KGS, KIV, LCA, LGA, LHR, LIS, LTN, LWO, MAD, MLA, MLE, MUC, MXP, NAP, NRT, ODS, OPO, ORD, OTP, PFO, PRG, PRN, PSA, PUJ, RIX, SAW, SBZ, SDQ, SIN, SJJ, SKG, SKP, SOF, SPU, STN, STR,  SXB, TGD, TIA, TLL, TRN, TSF, TSR, TXL, VAR, VIE, VLC, VNO, WAW, WRO, YUL, YYZ, ZAG, ZNZ, ZRH, ZTH...