News:

.

Main Menu

Vroom Vroom!

Started by Ionut, September 17, 2011, 05:28:37 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

jailor

Din cate stiu eu daca lovesti un pieton pe trecere te pedepseste politia sau dupa caz judecatorul. De cand pana mea trebuie sa te pedepseasca cocalarii cu ceafa lata si slapi?!
P.S Daca lovesti cu masina un om te pedepseste politia daca lovesti cu palma un om nu ar trebui sa te pedepseasca tot politia?!

sebba

da, corect, "baiatu" ala trebuia sa-si vada de treaba lui

nu iau partea vinovatului dar nimeni nu si-a dorit accidentul, nici macar cel ce l-a produs, d-aia se numeste accident.
insa atitudinea "justitiarului" nu se mai poate "incadra" ca si accident.

zicea cineva mai devreme de nemtii care stau si se uita pana se opreste masina
nu e regula nici acolo, am patit-o eu. de fapt, e mult spus ca am patit-o ca nu s-a intamplat nimic...
germania, localitate (nu mai retin care, orasel de provincie in orice caz), 30-40 km/h aprox, trecere de pietoni la 10m in fata... brusc, o "tante" ce impingea un carut de copil "vireaza" brusc stanga si incepe sa traverseze.
s-a uitat si m-a vazut ca vin dar nu a schitat nici un gest cum ca ar vrea totusi sa se asigure ca eu opresc...
clar, am oprit, dar m-a uimit atitudinea...

ies si eu cu copiii in parc si traversez dar tot stau pana ma asigur ca cel ce vine m-a si vazut si opreste... chiar daca eu am prioritate...
Sailing away! S/Y Haimana

BoGDaN

Sa lovesti un vinovat pentru comiterea unui accident vei fi incadrat la 180 cp loviri si alte violente. risti pana la 3 luni puscarie sau amenda. judecatorul sau procurorul te poate insa retrograda daca nu ai antecedente la o pedeapsa pe art 91 cp (sanctiune administrativa) cu mustrare, mustrare cu avertisment sau amenda administrativa de la 10 la 1000 lei. Scapi de dosar penal. As vedea o situatie tragicomica - Doamne fereste- ala cu taxi sa omoare femeia, nenorocitu' sa primeasca suspendarea executarii pentru ucidere din culpa, dar batausul in timp ce ii aplica o lovitura taximetristului acesta din urma pierde un ochii si batausul face inchisoare...legi de romania.
Eu consider ca batausul o avut exces de simt civic ca sa zic asa , ca atare in instanta nu l-as pedepsi. Nu sunt adeptul violentei dar in Romania se conduce prea haotic si zic cu toata increderea: Bine i-a facut taximetristului!! Sa va ganditi daca era copilul, fratele, mama in locul femeii cum ati reactiona?

ciprebbe

Nu cred ca legea pumnului e solutia.A fost totusi un accident. Ia pune-te in locul taximetristului...o faceai de oaie cu un accident  si mai si te bate un alt participant....e ok asa?
L-am injurat pe Brucan acu cativa ani buni dar  saracul(raposatul) a avut dreptate.
@sebba...poate nu era bastinasa tanti aia.....:D
inca o chestie interesanta aflata din germania si la care era sa o musc:
Intersectie semaforizata, semaforul rosu, 3 benzi, eu doresc viraj dreapta, incadrat corespunzator....reduc viteza, si vad ca langa semafor o sageata verde pt dreapta fara nici un alt indicator. Ce e de facut in aceasta situatie?
indiciu:
normal ca pot sa nu stau la rosu si sa virez daca e liber........dar surpriza mai e ceva.....
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

sebba

poate la fel am fi facut si noi dar asta nu inseamna ca ar fi fost corect...

@ciprebbe: era ptr biciclisti? aia m-au disperat in olanda, m-au scos din minti, efectiv! :)

ciprebbe

raspuns de politist:
eins, zwei, drei   GO

Adica daca intalnesti asa ceva si te pune sfantu sa virezi ca tu ai impresia ca e mereu verde(atentie nu ai semn de stop sau cedeaza trecerea)si te vede polisman ul...ai pus-o de o amenda (aprox 80 euro).

Faza cu biciclistii in olanda intradevar e disperare...ei au mereu prioritate iar in caz de accident tu esti vinovatul. Si circula cu viteza ametitoare nebunii chiar si prin intersectii...

Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

sebba

ca eu ca sofer trebe sa le dau prioritate, ca sunt pe banda lor si asa si pe dincolo, ok, hai, treaca-mearga, merge.... dar si ca pieton... sa nu te puna al cu coarne sa stai pe banda de biciclisti ca se urca pe tine... si iti mai arunca si niste latraturi d-alea de nemteasca iti pare o limba extrem de placuta si melodioasa :D

BoGDaN

unde sunt treceri de pietoni nesemaforizate si e traficul greu...e dezastru cu pietonii. prea putini dau prioritate de trecere. pe de alta parte sunt unii de se arunca ca vitele fara a se asigura ca sunt soferi care vin cu viteza. o harababura...

jailor

Quote from: BoGDaN on September 04, 2012, 11:06:40 PM
Sa lovesti un vinovat pentru comiterea unui accident vei fi incadrat la 180 cp loviri si alte violente. risti pana la 3 luni puscarie sau amenda. judecatorul sau procurorul te poate insa retrograda daca nu ai antecedente la o pedeapsa pe art 91 cp (sanctiune administrativa) cu mustrare, mustrare cu avertisment sau amenda administrativa de la 10 la 1000 lei. Scapi de dosar penal. As vedea o situatie tragicomica - Doamne fereste- ala cu taxi sa omoare femeia, nenorocitu' sa primeasca suspendarea executarii pentru ucidere din culpa, dar batausul in timp ce ii aplica o lovitura taximetristului acesta din urma pierde un ochii si batausul face inchisoare...legi de romania.
Eu consider ca batausul o avut exces de simt civic ca sa zic asa , ca atare in instanta nu l-as pedepsi. Nu sunt adeptul violentei dar in Romania se conduce prea haotic si zic cu toata increderea: Bine i-a facut taximetristului!! Sa va ganditi daca era copilul, fratele, mama in locul femeii cum ati reactiona?
Ia sa iti zic eu o situatie tragi-tragica. Taximetristul loveste femeia care scapa cu vanatai si o sperietura, justitiarul ii da un pumn taximetristului care se dezechilibreaza si da cu capul de asfalt si moare. Acum ce parere ai?! Cum sa sustii ca e normal sa bati oameni din simt civic?!!Simtul civic tocmai asta ar trebui sa te determine in primul rand...sa nu bati oameni.
Daca ar fi sa batem pe toti cei care merg haotic cu masina ar fi o bataie generala pe strada. Hai sa ii batem pe toti cei care parcheaza masinile pe trotuar! ??? :o

BoGDaN

@jailor,
faci niste greseli. confunzi contraventia - parcatul pe trotuar- cu viata unei persoane. nu exista paralelism.
in al doilea rand simt civic inseamna implicare. am spus exces de simt civic , pentru ca el depaseste moralitatea lovindu-l pe taximetrist. eu nu cred ca l-a pocnit pe taximetrist dintrun fetis bizar sau ca ii place sa bata oameni. probabil, ca si mine, satul de prostia si neatentia unor participanti in trafic a reactionat. daca ar fi dupa tine spirit civic inseamna neimplicare. tu ti-ai continua drumul asa e? noi romanii suntem mult prea pasivi. am prins accidente si mereu am oprit sa dau o mana de ajutor, in timp ce altii treceau si faceau poze din masina sau mai rau se opreau doar sa faca poze.
oricum taximetristul va ramane cu memoria pumnului ceea ce e bine pentru ca data viitoare va intelege ca trecerea de pietoni este trecere de pietoni.

iuli

Quote from: jailor on September 05, 2012, 08:35:33 AM
Daca ar fi sa batem pe toti cei care merg haotic cu masina ar fi o bataie generala pe strada. Hai sa ii batem pe toti cei care parcheaza masinile pe trotuar! ??? :o

M-as baga la o tura cu astfel de oameni, ca si multi alti melteni care nu au nici 3 ani de acasa ca sa nu vorbim de cei 7.

In rest, cam de acord cu BoGDaN.
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

jailor

Prostia romanilor rezida in primul rand in faptul ca se cred mai destepti decat autoritatile indreptatite sa ia masuri in diverse cazxuri. Aici melteanul cu ceafa lata considera ca e mai destept decat politia, in alte cazuri altii romani se cred mai destepti decat Ambulanta sau doctorii de la spital(vezi cazurile in care medicii sunt calcati in picioare ca a murit o ruda sau a intarziat salvarea), altii sunt mai destepti decat Pompierii(mai zilele trecute niste indivizi au luat furtunele din mainile pompierilor sa isi stinga casa pt ca ei considerau ca pompierii erau prea prosti sa faca asta, sau oricum mai prosti decat ei). Simtul civic se manifesta prin respectarea legii si a autoritatilor. Daca ii dai unuia un pumn in gura ca a lovit o femeie nu respecti nici legea nici autoritatile. daca il bati pe unu ca a parcat pe trotuar iar esti mai prost ca el pt ca ai numere de telefon la Politie si la ridicari auto unde poti suna civilizat si sa rezolvi problema. Diferenta dintre romani si straini tocmai in asta rezida...strainii stiu  sa lase pe cei avizati sa faca treba pt care sunt platiti si in caz ca nu si-o fac ii reclama la cei care sunt indreptatiti sa ii traga la raspundere.
Cum ar fi de ex sa te duci si sa ii arzi o smetie peste ochi vanzatoarei de la butiq ca e untul stricat?! Cum ar fi sa ii bati pe cei de la magazinul de electyronice ca s-a stricat frigiderul dupa 2 zile? De cand linsajul public a devenit o normalitate sau un "must do" pt avansul societatii?

@Bogdan...sa "dai o mana de ajutor" in caz de accident poate fi mai grav decat sa te limitezi in a suna la politie sau Salvare. Muta un om cu coloana fracturata si iti va "multumi" toata viata pt paralizia instalata. Ia in masina sa duci la spital un accidentat cu hemoragie interna sa iti faca stop cardiac in masina in loc sa il lasi sa il ia ambulanta 5 minute mai tarziu si in caz de stop cardiac sa aiba defibrilatorul la indemana. Muta masina din drum sa dai o mana de ajutor traficului ca tot nu sunt victime si pana vine Politia sa moara un ranit si astfel toata scena accidentului sa nu mai poata fi folosita la proces ca proba...Vedeti-va de trebuir si lasati-i pe cei avizati sa isi vada de alel lor!

iuli

@jailor: in principiu ai dreptate, dar ce te faci in cazul in care autoritatea nu isi face treaba? Tu spuneai ca in cazul in care vezi un meltean ca parcheaza aiurea sa chemi Politia, de la circulatie sau locala e totuna, sau sa chemi pe cei de la ridicari. Dar daca aia nu vin, nu vor sa vina sau cand totusi vin dau din umeri ca na, ala e ceva mare scula de bascula si te scuipa intre ochi? In momentul in care apare disolutia puterii ordinii mi se pare firesc sa pui tu mana sa faci putina ordine...
Comparatia dintre cazul cu politia si cele enumerate de tine cu Ambulanta sau Pompierii nu isi are rostul pentru ca nu intra in aceasi categorie.
Si eu am fost martorul unui incident dintre o masina si un biciclist, cand biciclistul circula in miez de noapte, pe drum inghetat pe mijlocul sensului lui de mers fara niciun mijloc de iluminare (vesta, far, ochi de pisica) si din sens opus o masina in depasire il agata pe musteriu (care din cauza iernii s-a incalzit cu mijloace lichide) si il arunca in sant. Soferul mai putin si se invartea in gol de panica, nevasta-sa era sa lesine, si ajutorul meu a fost sa il tin pe biciclist culcat ca el era zmeu si vroia sa se ridice sa isi continue cursa demna de Turul Frantei si sa anunt Ambulanta care umbla haotic pe strazi neintelegand pe unde naiba se ajunge spre Curtici.
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

jailor

Cand Politia nu isi face treaba si esti chitit sa ii pedepsesti ii intrebi frumos daca sunt de la Circulatie de la ce sectie sunt si le faci un referat la comandant. Poate ca acesta ii va mustrului sau poate ca nu, dar sigur agentii nu vor asa ceva la dosarul propriu. Merge si sa-i ameninti cu referatul  la comandant, uneori da rezultate. daca sunt de la politia comunitara e mai simplu...le faci plangere la primar. Daca sunt de la firma de ridicari si nu ridica masina suni la OPC pt ca ei presteaz aun serviciu public si tu esti publicul sau consumatorul de serviciu.

BoGDaN

unde bat eu si ce intelegi tu?
nu fac apologia infractorului, dar raman la parerea ca bine i-a facut. pentru mine ala cu ceafa lata ramane un infractor dar cu circumstante atenunante.
iar in privinta ajutorului dat in caz de accident nu m-am referit la scoaterea victimei dintre fiare, ci la sunarea la 112, asigurarea perimetrului etc. te-as ruga sa intelegi mai bine ceea ce scriu.
Cum spunea si iuli: "Comparatia dintre cazul cu politia si cele enumerate de tine cu Ambulanta sau Pompierii nu isi are rostul pentru ca nu intra in aceasi categorie"