News:

.

Main Menu

Fortele Aeriene Romane

Started by Ionut, July 21, 2013, 04:32:44 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

davyl

Genial! Multumesc iuli!

Ce sansa pe aceia care vor putea zbura "in dubla" cu vreun pilot! :)

iuli

Sansa va fi sa faca training :P
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Ionut

TibiV

Si una mai calma....
Mi-a placut si textul.
Promite siguranta pentru multi ani de acum incolo....

Tati a venit acasă cu F-16!

Iar daca tot vorbim despre acest tatic & pilot mandru, sa observam pe FB-ul MApN  si "tunelurile incipienta" din fundal...
(Sper sa nu stearga MApN poza de pe FB... :( )

Este usor de dedus ce va fi acolo...
Dar... Cum sa spun ?...
Hmmmmm....
Sa ii timitem pe cei de la CNADNR la Fortele Aeriene sa invate cum este treaba cu tunele/ecoducte ?!... :D

PS
Nu va speriati, nu sunt munti langa baza aeriana...
Sunt doar "ecoducte" pentru "ursii" aviatiei ruse ! :)

Ionut

Video de la Fortele Aeriene Romane

Azi este ceremonia oficiala de primire a soimilor.

Aeronews

Flyby in timpul vizitei Premierului. 8) Badass.

Ionut

Ionut

Ionut

Nu e vorba chiar de RAF, dar pe-aproape, Royal Air Force. :|

M.Britanie trimite avioane în România

Marea Britanie a anunţat miercuri că va trimite anul viitor avioane de luptă în România, iar Statele Unite au promis trupe, tancuri şi artilerie Poloniei în cadrul celei mai importante consolidări a capacităţilor militare NATO la frontierele Rusiei de la Războiul Rece şi până în prezent, relatează Reuters.

News.ro

dr4qul4

Mai stiti cand Trump a zis ca trebuie sa platim daca vrem sa ne apere Nato?
Pe romaneste: cumparati arme de la noi si va aparam!
Urmeaza si cateva F16. Tot SH (nu conteaza de unde le luam ca acea tara isi va lua unele noi de la usa).
Posibil si cateva tancuri.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

TibiV

Good (trump-american) thinking !...
:lol: :lol: :lol:

AdrianB1

Quote from: dr4qul4 on November 14, 2016, 08:39:41 PM
Mai stiti cand Trump a zis ca trebuie sa platim daca vrem sa ne apere Nato?
Pe romaneste: cumparati arme de la noi si va aparam!
Cred ca a zis ca tarile din NATO trebuie sa isi acopere partea daca vor aparare, sa nu se bazeze exclusiv pe SUA si sa taie cheltuielile militare sub rata agreata. De pilda nemtii au descoperit ca desi au redus mult numarul de tancuri, o mare parte din alea ramase sunt nefunctionale pentru ca nu au bani sa le tina in functiune. Daca promiti ca investesti (de fapt, cheltuiesti) X% din PIB in aparare si aloci doar X/2 sau X/3, Trump spune ca in caz ca ai probleme poti sa iti plangi singur de mila.

Pe romaneste, cumparati arme de unde aveti chef, dar daca tocati banii pe diverse si credeti ca in caz ca se ingroasa gluma ridicati oastea cea mare cu furci si topoare ca pe vremea lui Stefan, puteti sa va bagati undeva furcile cu care capat doriti. Daca s-ar gasi ceva mai rentabil decat F16 la mana a 3-a poate am cumpara, dar cand Rafale si Typhoon sunt mult prea scumpe pentru noi si Gripen e smoke & mirrors atunci poate ca o escadrila de F16 la 10-20 de milioane bucata ar fi in regula.

TibiV

Quote from: AdrianB1 on November 14, 2016, 11:03:48 PM
poate ca o escadrila de F16 la 10-20 de milioane bucata ar fi in regula.
Nu iei nici macar o bucata la banii astia...
Poate pret de catalog. FARA toata infrastructura din spate.
Ce naiba, stii si tu ca un un avion nu este un cal pe care il duci la rau sa se adape si gata...
La asta adaugi potcovarii si pielarii ...
(Tren de aterizare si... hm... greu de gasit comparatia... Poate "comenzistii", cum am fost si eu intr-o vreme ?!...)

Hai sa nu imbatam cu apa rece....

Pretul unui avion se dubleaza daca adaugam si "acareturile" fara de care acesta nu poate functiona.
Nu vorbim de Cessna 1xx, la care iti faci singur alimentarea, ci de avioane de lupta.

AdrianB1

Vorbim de F16 pentru care am cumparat deja acareturile de pe langa. Avem 3 baze echipate sa le suporte, avem unelte si mecanici pentru intretinere - da, motoare si alte consumabile o sa coste separat, dar infrastructura o avem. Daca vrem sa echipam inca o baza sau doua o sa coste, dar 2 escadrile in 2 baze e fix cat trebuie.

Avioanele portughezilor au costat cat au costat pentru ca au venit la pachet cu modernizari, instruirea pilotilor si echipamente la sol. Daca scadem instruirea (o sa avem 3 instructori romani din pachetul portughez) si echipamentele la sol (tot de acolo), raman doar avioanele cu modernizarile si s-ar putea gasi la banii aia de pe la tari care vor sa treaca pe F35 sau care vor sa reduca din avioanele curente. Daca luam tot seria A/B ca sa fie identice cu cele existente atunci nu cere nimeni pret mare pe ele, ca sunt destul de vechi.

Ionut