News:

.

Main Menu

Fortele Aeriene Romane

Started by Ionut, July 21, 2013, 04:32:44 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Oneinthecrowd

"Compania americană Draken International, LLC, ce activează în domeniul pregătirii militare, a început deja recrutările pentru instructori de piloți de avioane de luptă F-16 pentru pregătirea piloților ucraineni în România, anunță Radio Europa Liberă.

În anunțul de angajare, compania precizează că instructorii militari vor activa la Bază Militară Fetești....

Conform știrilor TVR, centrul pentru pregătirea piloţilor de F-16 de la Feteşti va fi organizat de România, Olanda şi Lockheed Martin, compania americană care produce avionul. Ţara noastră pune la dispoziţie infrastructura, Olanda aduce avioanele, iar Lockheed va asigura printr-un subcontractor instructorii şi tehnicienii necesari."

Sursa: https://www.g4media.ro/centrul-pentru-pregatirea-pilotilor-de-f-16-va-fi-realizat-la-fetesti-o-companie-americana-a-inceput-recrutarile-de-personal.html


Daca avem doritori sa aplice:

https://www.paycomonline.net/v4/ats/web.php/jobs?clientkey=C236407623A0DF989D668EE189C1F642


mariusbalasa

Radu Tudor (radu-tudor.ro)
rodStepnsog76h31gl05c6g2c5m01ftctl 120c2l2c5i5a96ch1539232at  ·
MApN a trimis Parlamentului Romaniei cererea de aprobare pentru achizitionarea in etapa initiala a 32 de avioane de lupta multirol generatia a V a  F-35. Costul acestui program multianual, ce va fi derulat strict din bugetul MApN, este de aproximativ 6,5 miliarde USD.
Programul de inzestrare a Fortelor Aeriene Romane cu F-35 a fost aprobat de CSAT.
Derularea achizitiei se va face in 2 faze.
Faza 1 : 2 escadrile - 32 de avioane
Faza 2 : 1 escadrila - 16 avioane.
Pretul de achizitie include : motoare, suport logistic, servicii de instruire, simulatoare de zbor, munitii aer-aer si munitii aer-sol.
Primele avioane F-35 ar putea fi operate de Romania din 2030.
Programul de achizitie se va derula prin intermediul Foreign Military Sales, aprobat de Congresul SUA.
"Principala amenintare la adresa securitatii Romaniei in contextul actual este consolidarea potentialului militar al Federatiei Ruse si cresterea presiunii militare la frontiera estica a Romaniei. Cresterea capacitatii de proiectie a fortei prin utilizarea bazinului Marii Negre si a teritoriilor Ucrainei, posibil ocupate in urma conflictului actual, constituie o sursa de insecuritate si este un indicator pentru intentiile si actiunile potential agresive in proximitatea Romaniei", scrie MApN in documentul catre legislativ.
,,Prin trimiterea către Parlamentul României a solicitării de aprobare a achiziției  aeronavelor de generația a V-a, F-35, facem primul pas pentru dotarea Forțelor Aeriene Române cu o capabilitate de ultimă generație, care va oferi României un statut consolidat în arhitectura de securitate pe flancul estic și în regiunea Mării Negre.
Aceste avioane sunt dotate cu o gamă largă de senzori avansaţi, au capacitatea de a gestiona schimburi de informaţii criptate în timp real atât cu platforme aeriene, cât şi cu sisteme de apărare cu baza la sol și de gestionare reală a imaginii operaţionale a câmpului de luptă și utilizează muniţii inteligente de înaltă precizie.
Aeronavele F-35 sunt cele mai avansate platforme aeriene disponibile la acest moment și permit realizarea şi menţinerea superiorităţii aeriene, condiţie obligatorie pentru asigurarea suveranităţii în spaţiul aerian naţional şi, la nevoie, pentru apărarea acestuia",  ne-a declarat in exclusivitate ministrul apararii Angel Tîlvăr.
#Romania
#F35
#NATO
#aparare
#Rusia
#razboi
#amenintare

mariusbalasa

Am inteles bine ?
,,este de aproximativ 6,5 miliarde USD. ''... la care mai adaugi inca pe atata pentru a le tine operationale timp de 25 de ani... :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Acum citiva ani exista o polemica in Parlamentul Elvetiei despre o asa achizitie cu dedicatie...
Se calculase valoarea en cite avioane de tipul FALCON incarcate fiecare cu cite 1500 tone de lingouri de aur var pleca in USA: 56 de avioane... O:-)
Argumente comerciale americanesti pentru fraieri:
#Romania
#F35
#NATO
#aparare
#Rusia
#razboi
#amenintare

Daca cineva pune botul, n-au decit sa plateasca.
Le doresc succes si la mai multe pina la FALIMENTUL GENERAL!!!


SB76UFO

Macar sa fie versiunea Block 4 sau care o fi ultima versiune in 2030
"Prostia este eternă și invincibilă"

AdrianRO

^^ Spre deosebire de Elvetia, RO nu e in mijlocul Europei inconjurata de munti, cu o populatie formata doar din rezervisti competenti si cu cel mai mare nr. de arme civile per capita din Europa.

Sa ai F35 nu e chiar putin lucru. Nu numai dpdv militar, dar si din perspectiva increderii SUA de a oferi o astfel de arma RO.

Plus, oamenii care se agita atat de cat costa asa-zisa "aparare" in RO, care abia recent are cateva achizitii serioase... 6,5 miliarde de USD le faci PE AN dand cu curu de doua ori de pamant si digitalizand ANAF-u ca sa nu mai ai TVA gap atat cat ai. Nu mai vorbim de restul evaziunii de la manelisti, pana la profesori. Hai sa rezolvam problemele serioase care aduc apasare financiara, nu sa renuntam la achizitii strategice.

TibiV

Quote from: mariusbalasa on August 09, 2023, 11:35:36 AM...este de aproximativ 6,5 miliarde USD. ''... la care mai adaugi inca pe atata pentru a le tine operationale timp de 25 de ani... :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Acum citiva ani exista o polemica in Parlamentul Elvetiei despre o asa achizitie cu dedicatie...
Se calculase valoarea en cite avioane de tipul FALCON incarcate fiecare cu cite 1500 tone de lingouri de aur var pleca in USA: 56 de avioane... O:-)
(...)
Daca cineva pune botul, n-au decit sa țplateasca.
Le doresc succes si la mai multe pina la FALIMENTUL GENERAL!!!

Marius,
Ai aici foarte multe afirmații "tip Șoșoacă"...

1. 6,5 miliarde euro pentru 48 de avioane de "generația 5" nu este mult.Contractul include intretinerea, nu este doar BMW in garajul cumpratorului....

2. O tona de aur valoreaza aprox. 62 mil.USD. Deci 6,5 miliarde USD in "tone aur" ar insemna cel mult 110 tone (fix rezerva de aur a BNR)

3. Inca nu s-a inventat avionul care sa aiba 1500 de tone sarcina utila. Poate era vorba de 1500 de lingouri, adica vreo 22 de tone...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

mariusbalasa

@TibiV ti-am raspuns, dar postul meu a disparut ... :o  :o  :o
Sosoaca este nebuna si la propriu si la figurat.
Da , m-am grabit si am uitat virgula, de ...se mai intampla.
F35 pentru 2030 o fumigena ieftina... pentru a uita echecul corvetelor.
Armata romana are nevoie de multe, multe,multe altelea inainte.


mariusbalasa

https://www.capital.fr/entreprises-marches/defense-la-suisse-achete-36-avions-americains-f-35-1446548

,,L'entreprise américaine Lockheed-Martin vient de réaliser une grosse transaction. La Suisse a signé, lundi 19 septembre, le contrat portant sur l'achat controversé de 36 avions de combat américains F-35 pour plus de 6 milliards de francs suisses (6,3 milliards d'euros). "Le 19 septembre 2022, le directeur général de l'armement Martin Sonderegger et le chef de projet Darko Savic ont signé chez Armasuisse, à Berne, le contrat d'acquisition avec le gouvernement américain", indique un communiqué d'Armasuisse, l'agence chargée de l'acquisition des équipements de défense de la Confédération helvétique.

Les livraisons des F-35 A de l'Américain Lockheed-Martin doivent débuter en 2027, selon le calendrier actuel et s'étaler jusqu'en 2030. Armasuisse insiste sur le fait que "les prix et les conditions contractuelles" sont fixés dans le contrat "de manière contraignante et sont soumis à un contrôle strict". Parallèlement l'agence a aussi signé le contrat de compensation industrielle de 2,9 milliards de francs suisses qui doit permettre aux industriels helvétiques de profiter de la manne.''

si traducerea...
Compania americană Lockheed-Martin tocmai a finalizat o tranzacție mare. Luni, 19 septembrie, Elveția a semnat un contract pentru achiziționarea controversată a 36 de avioane de vânătoare F-35 pentru mai mult de 6 miliarde CHF ( € 6,3 miliarde ). La 19 septembrie 2022, directorul general al armamentelor Martin Sonderegger și managerul de proiect Darko Savic au semnat contractul de achiziție cu guvernul american la Armasuisse din Berna ', a declarat o declarație a lui Armasuisse, agenția de achiziții a apărării Confederației Elvețiene.

Livrările F-35A ale lui Lockheed-Martin sunt programate să înceapă în 2027, conform programului actual, și să dureze până în 2030. Armasuisse insistă asupra faptului că ,,prețurile și condițiile contractuale" sunt stabilite în contract ,,în mod obligatoriu și sunt supuse unui control strict"". În același timp, agenția a semnat, de asemenea, un contract de compensare industrială în valoare de 2,9 miliarde de franci elvețieni pentru a permite producătorilor elvețieni să beneficieze de vânt. ''

DA,... Elvetia stie si poate sa negocieze : in acelasi timp un contract de compensare industrială în valoare de 2,9 miliarde de franci elvețieni pentru a permite producătorilor elvețieni să beneficieze de acest contract. ''


mariusbalasa

,,Affaires compensatoires

Les deux acquisitions génèrent des affaires compensatoires à hauteur de 4,2 milliards de francs. Le constructeur des avions compensera 2,9 milliards de francs, dont près d'un milliard en affaires compensatoires directes, c'est-à-dire en lien direct avec l'avion, entre constructeurs ou fabricants étrangers et entreprises suisses.
Le fabricant du système de défense sol-air compensera, lui, 1,3 milliard de francs, dont 260 millions en affaires compensatoires directes.
Les affaires compensatoires doivent être réalisées au plus tard quatre ans après livraison.''

Si traducerea...

Afaceri  compensatorii

Cele două achiziții generează afaceri compensatorii în valoare de 4,2 miliarde CHF. Producătorul de aeronave va compensa 2,9 miliarde CHF, din care aproape 1 miliard CHF vor face afaceri compensatorii directe, adică în legătură directă cu aeronava, între producătorii sau producătorii străini și companiile elvețiene.

Producătorul sistemului de apărare suprafață-aer va compensa 1,3 miliarde CHF, inclusiv 260 milioane CHF în activități compensatorii directe.

Afacerile compensatorii trebuie finalizate în cel mult patru ani de la livrare.

alexandru_m

In primul rand cred ca ce se intampla putin mai la Est spune destule despre ce inseamna controlul cerului.

La inceput cat Bayraktar zbura bine-merci a facut ravagii.

Contra-ofensiva a avut mult de suferit din cauza avioanelor si elicopterelor rusesti.

Nimeni nu domina cerul asa ca la sol se macina aproape in gol.

Spui ca sunt multe alte prioritati inaintea aviatiei. Care ar fi acelea? Niste tancuri care pot fi eliminate in cateva zile de cineva care obtine "air superiority"?

Artilerie care iata ca si fara suprematie aeriana este distrusa la ordinul catorva zeci de unitati pe zi cu niste drone care costa 10k Euro?

6.5 miliarde pentru niste sisteme care probabil vor fi utile 50 de ani iti pare mult? Inseamna cam 130 milioane pe an. Adica cam prejudiciile dovedite de DNA intr-un an prost. Doar chermezele electorale si zilele recoltelor "costa" mai mult in fiecare an.

Oneinthecrowd

Se pare ca cine "cine trebuie sa dea OK-ul" pe subiectul centrului de training F16 inca mai are de lucru un pic pana sa spuna da.

Un articol mai lung, din care retinem ca: "Guvernul olandez colaborează cu Bucureştiul pentru înfiinţarea unui centru de pregătire în România, dar oficialii americani au declarat că acest lucru va dura."

Mai multe informatii: https://www.g4media.ro/the-washington-post-antrenarea-pilotilor-ucraineni-pentru-f-16-se-confrunta-cu-intarzieri-ucrainenii-isi-acuza-partenerii-ca-trag-de-timp-guvernul-olandez-colaboreaza-cu-bucurestiul-pentru-infiin.html

Mai avem de asteptat un pic pana sa vedem antrenamente la Baraganu. Macar de nu am fi abandonat pana la disparitie baza civila de acolo.

Harry

Royal Dutch Air Force will contribute by deploying some F-16 aircraft to the 86th "Lieutenant Aviator Gheorghe Mociorniță" Air Base, in Romania, and Lockheed Martin Company will provide the highest-level technical support through flight instructors and technical-engineering personnel.

tom_sawyer

Lockheed Martin Announces European F-16 Training Center in Romania

FORT WORTH, Aug. 31, 2023 – Lockheed Martin (NYSE: LMT) and the governments of Romania and the Netherlands have announced a Letter of Intent to establish the European F-16 Training Center in Romania.

"The F-16 continues to play a crucial role in 21st Century Security missions for the United States, Europe, NATO and allies around the world," said OJ Sanchez, vice president and general manager, Integrated Fighter Group. "Lockheed Martin is proud to partner with the Netherlands and Romania on this European F-16 Training Center in Romania, which will enhance mission readiness through a comprehensive F-16 training solution for Romanian pilots."

The center will focus on ensuring effectiveness and safety of Romanians flying and operating F-16 fighter jets and could eventually expand to include training for other nations.

"Once details are finalized, we are confident the training center will ultimately benefit Romania and other regional F-16 operators, including potentially Ukraine," added Sanchez.

lockheedmartin.com

Harry

NATIONAL HARBOR, Md. — Lockheed Martin expects to close a contract with Romania to open up its first F-16 flight training center in Europe, which could eventually train pilots from Ukraine.

The planned European Flight Training Center would be the U.S. company's first in the continent, and in the future could expand to teach pilots from nations other than Romania, OJ Sanchez, Lockheed's integrated fighter group vice president and general manager, told Defense News in a Sept. 13 interview.