[SV] Centura Suceava

Started by Allex, April 17, 2018, 09:14:41 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

reed

am tras un ochi pe site/ul nou CNAIR si acum nu stiu,poate nu ma simt eu bine,insa unde se lucreaza la centura nord a Sucevei?
https://cestrin.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=210f9dcdbeaf48349e3ed19e92ee2f19

Stadiu fizic 65%????:o









alexa_adrian2001

sa fie ceva contract pentru un studiu de fezabilitate?

pasadia

#227
LE: se poate sterge

GDPR

#228
De pe pagina de FB a Ministerului Transporturilor:

QuoteÎn discuțiile cu antreprenorul Centurii Sucevei, respectiv Asocierea AutotehnoromSRL – Operational Autoleasing Srl –OprAsfalt SRL –Obras Publicas Y Regadios SA –Florconstruct SRL –Calcarul SA,  ministrul Lucian Bode a cerut ca termenul pentru finalizarea lucrărilor de remediere aferente tronsonului I să fie respectat astfel încât la mijlocul lunii iulie 2020 să se facă recepția la terminarea lucrărilor. În cazul tronsonului II al obiectivului de infrastructură, antreprenorul a dat asigurări că, în condițiile în care, în prezent, stadiul lucrărilor este la 85%, în octombrie 2020 lucrările vor fi finalizate.
...
Anul trecut nu o mai fost suficienți bani pentru a finanța varianta ocolitoare,  obiectiv extrem de important pentru Suceava și pentru această regiune. Dar cei de dinaintea noastră au găsit timp să determine constructorul să o dea în trafic. Foarte bine că au dat-o în trafic, pentru că era nevoie de acest obiectiv. Dar la fel de preocupați trebuiau să fie și să asigure finanțarea, să achite contravaloarea lucrărilor, să se asigure că se vor remedia toate deficiențele constatate și să semneze procesul verbal de recepție. Acest lucru nu s-a întâmplat. Guvernul a achitat din noiembrie 2019 până în iunie 2020 18,5 milioane lei din facturile neplătite dar pentru care s-au executat lucrări anul trecut. Pentru tronsonul I, până la 30 iunie se vor remedia toate deficiențele iar pentru data de 15 iulie avem programată recepția.

Chiar vroiam sa verific daca s-au platit sumele restante, insa vechiul ROGOP CNAIR nu mai e accesibil, iar pe noul ROGOP, DRDP Iasi nu are nicio inregistrare.

Ma intreb la ce se refera "tronson I" si "tronson II", o fi vorba de lucrarile de consolidare a terenului? Filmuletul postat ieri de MT asa sugereaza: https://www.facebook.com/MinisterulTransporturilor/posts/2775007329394805

rota


GDPR

^S-a "reparat" ROGOP-ul DRDP Iasi. Si, ce sa vezi, cele doua facturi din 2019 in valoare cumulata de 16.37 milioane lei apar in continuare ca fiind neplatite. Tovarasul Bode minte cu nerusinare.

rota

avem noi promisiuni de la politicieni:

"Varianta ocolitoare nr. II a Sucevei va face parte din Drumul Expres cu profil de autostradă A7 Ploiești-Focșani -Bacău-Pașcani-Suceava-Siret.

Varianta Ocolitoare nr. II va fi nod de descărcare pentru drumul expres Pașcani-Suceava.

Actualizarea studiului de fezabilitate va face parte integrantă din Studiul de fezabilitate și proiect tehnic de execuție Drum Expres Pașcani-Suceava care a fost licitat în luna aprilie.

Trebuie să actualizăm Hotărârile de Consiliu Local pe cele trei localități Suceava-Ipotești-Salcea după care să facem parteneriat cu CNAIR pe Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "Zona Metropolitană Suceava".

În două luni de zile estimăm să avem semnat parteneriatul cu CNAIR, după care CNAIR va scoate la licitație proiectarea și execuția Variantei Ocolitoare nr. II a municipiului Suceava cu termen de realizare la finalul anului 2023." sursa


TEO73H11

Din ciclul politicienii spun lucruri trăsnite varianta 2 a Sucevei nu are cum sa fie parte integrantă a drumului expres Pașcani-Siret.Varianta 2 a ocolitoarei Sucevei este Salcea Ipotești Cumpărătura adică legătură cu actuala centura la Dn 2 până la Dn 29 drumul spre Botoșani iar traseul drumului expres la care se va studia SF e complet altul adică prin Dolhasca Verești cu nod la Salcea și apoi ocolitoare a Sucevei prin  est adică pădurea Burdujeni cu joncțiunea cu actuala centura și Dn2 la Ițcani.O posibilitate ar fi aceasta legătură cu viitorul drum expres Suceava Baia Mare dar va fi mult de așteptat.

dimitrie

Am observat ca se schimba parapetii pe cele doua viaducte din partea deschisa in 2015.
Oare sunt neconforme ? Sau le schimba de dragu lelii.
Zic pentru ca avem foarte multe zone pe DN-uri unde parapetii sunt jalnici sau chiar lipsesc si aici se schimba parapeti de 5 ani vechime.

A8 (Letcani - Motca) si A7 sunt prima prioritate dupa A3, A1 finalizate.

usus

La 1 an de la deschidere lucrurile nu sunt chiar roz.




TibiV

Multumim!
Eu cred ca este bine ca se fac remedieri....
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

rota

atata timp cat sunt facute de Autotehnorom in garantie e foarte bine, merci @usus de filmare!

ovideatza

Sunt destule denivelari, tasari, etc. Am fost acum o saptamana dupa mai bine de 7-8 luni.

Tronsonul deschis initial, CCF/ Colas care o fi fost, e superior calitativ din acest punct de vedere.

rota

Hoții au lăsat în beznă șoseaua de centură. Au furat acumulatorii din stâlpii de iluminat

Șoseaua de centură a Sucevei, tronsonul dinspre Zidul Morții spre Pătrăuți, a fost lăsată în beznă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de o grupare de hoți care a lăsat un adevărat dezastru în urmă.

Hoții au spart peste 30 de stâlpi de iluminat, din care au furat aproape 200 de acumulatori. Furturile s-au dat pe parcursul mai multor zile, însă cel mai mult s-a furat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Numai din furtul acumulatorilor, prejudiciul calculat se cifrează la 240.000 de lei. Paguba este însă mai mare, pentru că hoții au lăsat dezastru în urmă și au distrus și alte componente ale stâlpilor de iluminat.

Polițiștii de la Secția Rurală Șcheia au fost cei care s-au sesizat de furt, după bezna de pe timp de noapte. Polițiștii s-au sesizat inițial că toată parcarea nu mai are iluminat public. 

Ancheta a ajuns în scurt timp la mai mulți suspecți din Șcheia. S-a stabilit că principalul autor ar fi un tânăr în vârstă de 28 de ani, din Șcheia, care a acționat alături de trei complici.

Parte din acumulatori au fost vânduți unei persoane fizice, iar o parte au ajuns la un centru de colectare a fierului vechi. Alți acumulatori au fost găsiți la domiciliul tânărului de 28 de ani. Inițial, polițiștii au fost sesizați de cei de la Secția de Drumuri Naționale Suceava cu privire la furtul a 60 de acumulatori, însă inventarierea complexă făcută pe parcursul zilei de luni a dus la descoperirea întregului dezastru. Hoții au acționat la 33 de stâlpi, furând de la fiecare câte 6 acumulatori.
Sursa

rota



zeci de gropi au început să apară pe șoseaua de centură a Sucevei, care este dată în trafic dar nu este recepționată