[GR] Centura Mihailesti

Started by voicul, March 25, 2018, 07:12:09 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

CataOT

Poate ne ajuta colegii cu ceva vesti de pe surse, poate vrabiute. Sper sa nu ramanem doar cu declaratia "si astazi intra DRDP-ul la lucru"

CataOT

Am facut o solicitare oficiala de informatii la DRDP Bucuresti referitoare la aceasta lucrare, solicitare care a fost inregistrata cu nr. 8/69525/22.04.2019. Acum asteptam vestile.

Ionut

Centura azi, peisaj dezolant, lucrari abandonate/contract reziliat. Doar teaser, filmarea mai incolo.

Ionut

Dezolant. 3 km de incompetenta, lipsa de decizie, birocratie nerezolvata, pregatire praf a proiectului, finantare ciuciu, dispute contractuale surde intre antreprenor si CNAIR si un constructor (Copisa) impotent financiar...

Enjoy! Daca puteti...

Goldmund

Mersi mult pt. filmare!
Dezolant, dar cu un asemenea constructor, nu este de mirare...Chiar si proiectarea unei ocoliri a unei localitati aglomerate nu poate incepe din comuna, nu e posibil.
https://www.google.com/maps/@44.3184438,25.9216695,3a,60y,193h,69.55t/data=!3m6!1e1!3m4!1smV5iSKfdSuFnLW1X_xIDpw!2e0!7i13312!8i6656

ion59

Dacă ne adunam toți membrii forumul si făceam puțină muncă patriotică, ca pe vremuri, era gata demult! 3Km! Cât un drum comunal de localitate mică!

hefaistos

Pana la urma au reziliat ?
Si daca da, fac in regie proprie?
Aia e lucrare de terminat in 30 de zile, maxim 60.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

voicul

Superb ... peisajul! Ce culori frumoase are campul !!! Chiar merita ridicata drona pentru asta.

In rest ... centura ... nu zicea Cuc-ul ca CNAIR va rupe aici?!

TibiV

Va reamintesc ca puteti vedea poze de la sol facute in februarie cu capetele centurii (la 04.52 si la 08.10 pe filmare) aici .

Singura diferenta este ca au disparut utilajele din organizarea de santier (08.20 in filmare). In rest absolut nici o schimbare... :(
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

carutasul

Întrebarea e: dacă au reziliat ce birocrație mai trebuie rezolvată ca să se apuce de treabă ( în regie proprie)? Bănuiesc că trebuie să facă o recepție, ceva, dar n-ar trebui să dureze prea mult, nu? Pentru că ar fi timp destul vara asta dacă ar începe, să zicem, într-o lună... și nici nu prea au nevoie de utilaje deosebite, că e doar terasamentul și asfaltul ... din astea au în dotare.

Ionut

DEZOLANT! Așa arată Varianta de Ocolire Mihăilești: șantier părăsit la stadiul fizic de 30%. Povestea halucinantă a început în 2011 și este departe de final. Vedeți aici filmarea aeriană făcută vineri, 03.05.2019: [...]

O șosea de 3,2 km care arată tot ce nu merge în infrastructura românească: incompetență crasă a CNAIR, proiect prost pregătit, neputință în rezolvarea birocrației și finanțare precară. Toate atrag constructori neserioși, impotenți financiar, care nu pot face față provocărilor de a lucra în țara noastră.

Prima încercare a eșuat lamentabil: licitație lansată în 2011 și contract semnat în 03.04.2012 cu spaniolii de la Contrat Ingenieria y Obras care a fost reziliat 6 luni mai târziu, în 12.10.2012.

Abia în 21.04.2016 s-a parafat un nou contract, tot cu o companie spaniolă: Copisa. Ordinul de începere a fost dat 3 luni mai târziu, dar șantierul a înaintat greu, foarte greu și deloc.

Proiectul s-a înțepenit în birocrație (relocări de utilități, exproprieri, canale evacuare ape pluviale) și mobilizarea slabă a constructorului care au generat dispute surde între CNAIR și antreprenor (lucrări necertificate și neplătite, pasarea responsabilității, acuzații reciproce).

Până la urmă s-a ajuns la ruperea "contractului" în fața presei pusă în scenă pe 04.04.2019 de "ministrul" Transporturilor Răzvan Cuc. Un circ penibil și ieftin care în niciun caz nu rezolvă problema de fond: incapacitatea de a termina în 7 ani de zile (!) un drum cu două benzi pe sens lung de 3 km și ceva, aflat în plină câmpie, care nu are noduri denivelate sau poduri (doar un podeț mai măricel).

RUȘINE!

elphax

oare ce facea cel cu dacia papuc ? folosea pe sestache centura ?
:)

Ionut

Da, cat timp am fost eu pe santier a mai trecut unul, in afara de asta. Cu o masina OK, un Opel parca. Sigur centura e deja inaugurata de cunoscatori/localnici, mai ales cand e trafic nasol. Se poate merge binisor pe aliniament, mai ales daca e uscat.

carutasul

Se poate merge.... cu exceptia podului. În filmare se vede și o mașină traversând centura, pe acolo am trecut și eu când am făcut câte o poză; e o stradă care se numește "Industriei" sau "Industriilor" sau pe acolo, care unește două secțiuni ale localității. De ce nu s-or fi îndurat și acolo cu un mic podeț, măcar un tub cum s-au pus la autostrăzi ... nu știu.

CataOT

Am primit ceva informatii legate de acest subiect. In urma vizitei ministrului si ruperea contractului , CNAIR a facut/ face o evaluare a situatiei de pe santier (evaluare care era estimata sa dureze 30 de zile ) dupa care informeaza DRDP-urile despre lucrari. Pana acum DRDP-ul Bucuresti se pare ca nu a fost informat despre ce are de facut......