[MS] Centura Targu Mures

Started by pentium10, April 18, 2018, 11:59:21 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sebi

Primarul Soos Zoltan pe Facebook
QuoteDupă luni de muncă și așteptare, am reușit!
Avizul CNAIR pentru tronsonul 3 al inelului ocolitor e obținut. Prelungirea Căii Sighișoara, legătura dintre strada Budiului și autostrada Transilvania.
Nu a fost ușor însă, acum, proiectul respectă cele mai bune soluții tehnice și poate merge mai departe, să fie aprobat în comisia interministerială. Ulterior, urmează semnarea contractului și începerea lucrărilor.

RaduC

S-au depus 2 oferte pentru PT Relocari Utilitati pentru centura Corunca-Ernei:

1. Ofertant unic : Like Consulting SRL,
DENUMIRE OPERATOR ECONOMIC CALITATE TIP OPERATOR REPREZENTANT
Like Consulting SRL Ofertant (leader)

2. Asociere : ICA PROBUILT (Leader),EGAS,
DENUMIRE OPERATOR ECONOMIC CALITATE TIP OPERATOR REPREZENTANT
ICA PROBUILT Ofertant (leader)- EGAS - COPAS ACTIV ENERGY

Ofertele sunt in evaluare tehnica, CNAIR au termen pana in 18.07.2025 sa evalueze si sa selecteze castigatorul. O mizerie...
Pentru un amarat de contract de 668k ron, stă o comunitate de 150000 de suflete sufocata de traficul de tranzit...
Nu e graba, nu e ca si cum proiectul devine tot mai scump si Beneficiarul isi plateste responsabilii de proiect confomr performantelor...

Sebi

Valoarea proiectului de 2.5km este de aproximativ 78 milioane de euro, rezultand un cost de 31.2m/km. Pentru un 2x2 fara banda de urgenta la campie. Ca termen de comparatie, pretul mediu per km al centurii metropolitane Cluj este de 27m euro, incluzand tuneluri si un relief semnificativ mai dificil. Pe langa incertitudinea finantarii pentru acest proiect, mai avem si costurile acestea care mie personal mi se par astronomice. Mi-ar placea sa vad un comunicat API pe acest subiect, am vazut ca presa locala preia masiv aceste comunicari  :)

=AZV_rqhKMczaphhN9hH9QbW36HWa20LeDOsPV6ycnJECvW8QESSJgWfdVaEyMCaZoGgTHLMfxc5jOFyJpX2si8Gt5IN3ZmVdAEGSrLemf7amsHANMJAkkxgrX3OrTHTHSHY&__tn__=%2CO%2CP-R]Sursa

pentium10

pe unde trece drumul deloc nu e campie, e un deal mare, si trebuie multe consolidari
suma e bine ca e mare, ca asa vor fi interesati si constructori seriosi

Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

Sebi

Pe principiul asta, eu propun sa creasca valoarea proiectului la 1 miliard de lei, atunci sigur toti constructorii din Romania se vor bate pe acest proiect. Comparand cu un alt proiect, centura Zalau, care e dubla in lungime dar la jumatate de pret, se putea mai bine

pentium10

pai pai Zalau nu e exemplu bun, din informatiile ce detin aia e cu paguba pentru chinezi sau aproape de zero adaos, sau chinuit mult acolo subcontractorii, si miracolul ar fi daca duc la bun sfarsit

acceptati ca preturile au crescut, si btw devizul si calculele de preti se fac cu un software, deci preturile sunt "nu umflate" ci asa da softul mentru ce este trecut din deviz
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

pasadia

Lasa, softul da functie de ce inputuri primeste. Daca userul doreste un rezultat anume, va furniza softului datele necesare pentru acel rezultat. Altfel nu cred ca o suma mare va atrage neaparat constructori, si mai ales nu neaparat pe cei seriosi. Din contra, poate unii vor suspecta ca suma mare ascunde probleme (de documentatie sau de preferinta in atribuire).

Leo-Ph

despre partea de centura care sa ajute traficul care vine dinspre Sighisoara/Acatari si merge catre Reghin se mai stie ceva?

horatiu.cosma

^
Din ce înțeleg, mai durează. Sunt deja întârzieri mari pe proiectul de reproiectare al centurii, în special din cauza modificărilor de soluție la descărcarea de la Livezeni , s-a complicat cu obținerea avizului de la Ministerul Apararii Nationale. A mai fost nevoie de o nouă licitație pentru proiectul aferent relocării utilităților de la Livezeni. Dupa toată tărășeni asta se va aviza proiectul tehnic final, se va lua autorizația de construire și se vor licita lucrările. Pe scurt, proiect mic, neinteresant pentru București, politicieni locali și mai dezinteresați, așa că totul merge din inerție.