[SJ] Centura Zalau

Started by kumar, March 29, 2018, 06:22:03 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ijwtsh

Mai exista vreun beneficiu pentru ei sa termine lucrarea? Vor iesi pe plus?

Cristian 74

Eu am sentimente amestecate aici. Chinezii au avut bețe în roate cu grămada. E adevărat că nu au strălucit cu mobilizarea și organizarea niciodată. Nu au găsit destui oameni care să lucreze pentru ei și nu au insistat să îi găsească cu orice preț. Dar, având în vedere câte necazuri au avut, cred că 99% dintre firme ar fi renunțat. Ei merg înainte, încet și constant, exact ca țestoasa aia care ține să termine cursa, deși ceilalți au terminat de mult.

Vlad23

Cam asa e, speram sa se mobilizeze mai bine de acum incolo, mai ales ca au primit si termen din partea domnului ministru :). Si sa faca lucrari de calitate

cfdp

Wau, acum am aflat rostul coloanelor din acostament. Nu pt consolidare ci ca fundatii indirecte pt panouri protectie poligon tragere. ??????????.
Nu era mai simplu sa se mute poligonul intr-o padure, undeva?? Asta este "AVIZ MAPN" Statul in stat ca si alte institutii...

pasadia

Asta cu mutatul unor institutii ale statului pentru a ajuta alte institutii ale statului in derularea unor proiecte e foarte complicata. Adica niste privati au sanse mult mai mari sa ajunga la un aranjament decat ar avea MApN-ul si MT-ul. Sa nu uitam ce probleme sunt de exemplu intre CFR si Hidroelectrica (vezi podurile de la Turnu Rosu ce impacteaza hidrocentrala de la Racovita).

Si intr-un fel ii inteleg - sa zicem ca cineva din CNAIR ar dori sa mute poligonul pentru a permite un traseu mai simplu al ocolitorii. Sa zicem ca factori de decizie din MApN ar fi de acord. Dar tot trebuie identificata alta locatie, expropieri (care deja nu ar mai trebui facute de MT, vointa politica la nivel guvernamental, etc...). Omul ala din CNAIR care ar veni cu acea propunere - cata influenta ar trebui sa foloseasca pentru a ajunge sa castige sustinerea necesara unui astfel de proiect?

Din punctul meu de vedere asemenea ainitiative ar trebui sa vina de la birourile arhitectilor sefi ai consiliilor Judetene si sa fie sustinute de baronii - presedinti de CJ. Dar uite ca si acolo incompetenta e mare (zic asta in contextul in care in municipiu Brasov stiu vreo cateva terenuri care sunt ale MApN si care ar avea o functionalitate mult mai mare daca ar servi altor scopuri).

kumar

S-a mutat circulația pe banda directă, cel puțin la ieșirea spre Aghires.

gicu

Am trecut și eu sâmbătă și era o excavație foarte adâncă în zona viitorului sens giratoriu. Probabil au dat de un filon de teren slab, altfel nu îmi explic.

matyi92

^^ la fel s-a mutat circulatia si pe urcarea/coborarea de pe Meses.

Cristian 74

A dispărut finisorul pentru moment.

stangabriel

Multumim de filmare.

Peisaj frumos, curbe multe. Sunt curios cu ce munitie se trage in poligonul de langa pentru care sunt puse acele protectii.

survola

Mi se pare o greșeală să se circule ,,sub foc", chiar și cu protecțiile acelea.

Cristian 74

Poligonul e mai mult "fantomă", nu s-a tras de nu știu cât timp acolo și nu cred că se va trage curând. MAPN doar a blocat secțiunea a doua a centurii vreo 10 ani. S-a comportat ca ăla care are o mașină pe butuci în curte și vine un cumpărător, iar el îți spune cât de valoroasă e mașina și îți pune bețe în roate pentru că poate.

medicul de garda

Cred ca e singurul santier pe care l-am vazut vreodata in viata mea unde pe drumurile temporare de ocolire a santierului sa fie pusi parapeti de protectie definitivi, fie de metal, fie de beton. Trebuie sa recunoastezi, chinezii nu s-au zgarcit deloc la tarate, poate se inspira si alte firme locale ridicate divinizate de unii care nu se deranjeaza nici macar sa asfalteze drumurile majore deviate...
Trust me, I'm an east-european doctor!

esendy

voicul

SF-ul este facut pe baza normativelor din anii 1960 cand nu e erau masini, deci 2 benzi la urcare pentru cine si de ce? Chiar asa sa aruncam cu banii pe fereastra?! Nu ajunge ca fac 1 + 1?

(misto-ul si sarcasmul e orientat spre CNAIR, nu spre @esendy )