[SJ] Centura Zalau

Started by kumar, March 29, 2018, 06:22:03 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

danvoicu

Sarpilii incolacit care va musca mortal. Cred ca e cea mai urata centura posibila. Contraindicata tuturor categoriilor de varsta.

raulbogdan23

Sunt curios ce solutie adopta unde a fost alunecarea de teren

horatiu.cosma

Extra săpătură și gabioane.

cfdp

Stiu ca sunt probleme cu stabilitatea. Desi nu am date despre studiul geo din zona,  cred ca s-a facut execes de zel cu coloanele din profilul mixt spre rambleu. Indeosebi zona de la min0.55 la 1.15.
In plus s-au forat coloane in partea de sus a rambleeelor (la rampele de acces pe viaducte), eventual ar fi trebuit la baza taluzului. fisa de coloana inutila in umplutura ce o executi  chiar tu.
In ce priveste curbele, din drona se vad stranse, dar in teren sunt sigur ca au fost calculate la viteza de proiectare impusa de tipul de drum si relief.
 Si inca odata, viaductele arata foarte bine. Structuri in afara zonei de confort a proiectantului de poduri roman, linga viaductul de la Talmacel

dr4qul4

Eu incep sa am sperante ca vor duce la bun sfarsit santierul asta. Cu intarzieri, dar va fi gata in maxim 2 ani, fara sa mai fie nevoie de o licitatie suplimentara.
Alti constructori ar fi abandonat santierul si ar fi cerut claimuri imediat ce s-au rupt coloanele alea. Sau ar fi scos din proiect anumite structuri, adica tot ar fi fost nevoie de licitatie separata. Relieful este cel din cea mai problematica zona a A3. Asa ca finalizarea in termenul contractual ar fi fost un miracol!
Chinezii astia au, momentan, o bila alba de la mine, in principal pentru ca au adus muncitori de la ei, nu au venit doar cu laptopurile.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

nicolaem

tu le-i dat bila alba inca de cand au semnat si ai fost cam singurul.
eu la fel ca tine, le-am dat bila de la inceput, doar ca neagra si inca mi-o mentin.

ok, sa termine si sa plece. nu au venit cu nimic, atata timp cat fac lucrari in ritmul celor mai slabi constructori mai bine ma lipsesc. trag in jos o medie si asa proasta a constructorilor de pe la noi.

Bogdan_Cluj

Intrebare de profan - de ce ar mai dura DOI ani, de ce nu se poate termina anul viitor in iarna, asa pe un rand de alegeri?

naivu

^vei avea aceiași oameni la CNAIR și MT (care nu s-au interesat mai deloc de centura asta) și același constructor chinez (pe care nu ai cum să-l motivezi pt că alte contracte in UE nu mai prinde), ce te face să aștepți un rezultat diferit? Plus că Nădășelu-PSălaj nu va fi gata poate nici în 2025 (și lipsește centura Zalău de scopul ei primar, de a scoate din oraș traficul care va fi adus de A3 în  perioada dintre inaugurarea Nădășelu-PSălaj și inaugurarea tunelului Meseș).

Bogdan_Cluj

Daca tehnic nu sunt probleme care sa dureze mai mult de 9-10 luni, eu merg "pe mana politicului", ca toti vor voturi, si toti vor sa se bata cu mainile in piept ca au vorbit, au rezolvat, "uite domn'le ca s-a facut". Ah, apropo, duminica mergeti si votati-ma.

horatiu.cosma

Pe logica asta, aveam azi 2000km de autostradă și o mulțime de centuri terminate. Strict pe posibilități tehnice, putea fi de mult gata centura Zalău. Altele sunt problemele, dar trebuie puțină documentare în urmă pentru a le aprofunda.

Iceman

Anul viitor poate fi terminată această centură având în vedere că 80% din structuri sunt executate sau vor fi terminate până la sfârșitul anului... mai există un viaduct de executat și zona cu alunecări unde vor fi gabioane... terasamentele în majoritatea zonelor este la cotă doar asfaltarea mai lipsește.. Eu nu văd niciun impediment în a nu se finaliza lucrările anul viitor

rezin

What they do is very beautiful!
Sinohydro does not deserve the mean comments from some on this forum!

gicu

Avem nevoie de șosele, nu de opere de artă ajunse la 50% după un an de depășire a termenului.
Nu vor termna la anul. Uitați-vă la toate filmările din urmă și vedeți câți muncitori și câte utilaje au și comparați cu șantierele care chiar înaintează. Șantierul ăsta e într-o agonie lungă la care nu-i văd finalul.

rezin

@gicu ,

muncitorii sunt în șantier!Bucură-te!

Cristian 74

Așa e, cei 4 muncitori sunt acolo.