[SJ] Centura Zalau

Started by kumar, March 29, 2018, 06:22:03 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cristian 74

A venit ministrul, a făcut baie de "presă", vorbind la fel de scârbit și agramat ca întotdeauna, iar acum vă las să vedeți efectele vizitei lui:

Ionut

Efecte? Care efecte? :o

Cristian 74

Păi tocmai. Eram ironic.

Iceman

Dacă termină toate structurile începute până la sfârșitul anului și realizează terasamentele la cote în anumite zone... să zicem sărut mâna :lol:
Mai au ceva structuri mai grele de executat în afară ceea ce vedem noi??... și ce soluție sa ales pentru consolidarea dealului care a rupt zidul de sprijin??

Cristian 74

Asfalt nu vedem anul ăsta sigur. Structuri... ar mai fi la minutul 2:24 un pod, dar nu știu cum se face și când încep la el. Așa cred. La alunecare, sunt la faza expertizării ei, iar apoi vine soluția, apoi punerea în practică. Dar nu-i necaz, că nu arde.

Cristian 74

Centura Zalăului, 11 septembrie 2023

cfdp

Hai ca nu arata rau. Cu terasamentele avansate si sectiunile profilate seamana a drum. Desi mai este mult pana departe se vede un progres bun.

gicu

Mie mi se pare mic avansul, mai ales că nu e autostradă, ci DN. Iar cu filmare în zi de lucru să ai așa mișcare slabă...

Cristian 74

Niciodată nu a fost mobilizare bună, doar așa, la limită. Nici nu înaintează cum ar trebui, dar nici nu mor. Se târâie. Am filmat de la 17,30 la ora 18,10. La 18 se oprește oficial ziua de lucru la ei. Cei câțiva chinezi pe care îi au lucrează inclusiv duminica. Dar tare puțin se vede de pe urma lor. Au viaductul dinspre Meseș la care tot bibilesc de câteva luni bune și nu e betonat decât o parte.

ncb

Centura Zalau - 30.09.2023
Youtube: On The Road AK

Cristian 74

Am filmat și eu în 5 octombrie.

gicu

Cel mai greu drum de 5 km din România.
Au ales soluții mai ieftine (structuri monolite) care însă necesită multă manoperă. Probabil asta din experiența lor chinezească, unde forța de muncă e disponibilă pentru așa ceva. Aici se chinuie.

survola

Sunt mai ieftine viaductele acelea monolitice?

gicu

Da, foarte orientativ metrul cub la beton monolit este in jur de 250€, iar la prefabricat de la 500€ la 1000€.
La prefabricate sunt într-adevăr cantități mai mici de betoane, dar nu compensează diferența mare de preț

cfdp

pentru viaductele in curba sunt mai bune solutiile monolite sau in varianta metalica.