Libera circulatie a romanilor in Europa si in lume

Started by Ionut, September 16, 2011, 06:28:31 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 7 Guests are viewing this topic.

dumbravaandrei

Sansele de a intra pana in 2026 in Schengen rutier sunt exact ca sansele Aktor de a termina A0S3 pana la 31.12.2024.

danutzu_1069

@dumbravaandrei, ai informatii precise despre intrarea in Schengen ?
Si crezi ca noul pod si autostrazile vor fi gata pana in 2026?

Aici discutam despe 2028, poate chiar dupa 2030

mirceaeliade

Cred ca cu sau fara Schengen, un stat cam are oricum nevoie de vami 'fantoma'.  Daca nu ma insel, cand un stat, chiar si din EU, organizeaza niste evenimente majore, de obicei isi inchide frontierele 'deschise', cu verificari in vami si controale de securitate.  E riscant sa ai un flux masiv cand sunt tot felul de posibilitati teroriste.  Nu ca va organiza Romania un campionat European fara Bulgaria prea curand, dar teoretic tot iti trebuie posibilitatea de a controla cat de cat fluxul la granite pentru perioade neanticipate de crize (pandemii, migranti din zone de razboi, etc).  Daca se apuca calauzele sa invete sa treaca fara acte din Turcia in Bulgaria, cred ca ar fi de interes un punct de verificari, mai ales cand ai o granita gatuita de un fluviu major.  Sau daca se intampla ceva in BG si RO vrea sa intre in Schengen inainte, tot iti trebuie verificari.

shift2rail

se asteapta alegerile politice din Austria (sf lui Sept.) ptr a se relua negocierile; perspectivele nu sunt roz, FPÖ-ul lui Kickl - dreapta suveranist/radicala -  tocmai a castigat europarlamentarele, Nehammer pe 3...

bim14

In 2023 am asteptat peste o ora si jumatate sa trec in Bulgaria in conditiile in care erau cam 10-15 masini pe rand. Poate intr-o prima etapa ar fi utile doar tronsoanele care ocolesc localitatile de pe traseul DN5. La bulgari o sa dureze o vesnicie pana or sa ajunga cu autostrada la Ruse.
Quote from: bim14 on January 09, 2024, 10:42:40 AMEu tocmai am virat 100 de lei si mai pun 500 in contul API daca la final de 2024 avem minim 50 de km de A7.

GAC

Austria a dorit inasprirea politicilor de emigratie, adica cei ce solicita azil sa solicite din tara lor, nu atunci cand sunt deja in UE... si au obtinut... ar trebui sa fie multumiti. pe de alta parte, nu pot sa-l condamn pe nehamer (doar metoda folosita). era penibil ce se intampla. duceti-va la atena, sa vedeti ca sunt mai multi asiatici decat greci. fluxul migrator trebuie oprit.

shift2rail

^daca v-a placut Nehammer (ÖVP-centru dreapta) il veti adora pe Kikl (FPÖ-extrema drepta): omul propune nici mai mult nici mai putin decat infiintarea unui comisar european pentru re-migratia strainilor care "nu s-au integrat" in UE, indiferent de statutul lor legal (deci inclusiv cei care au deja cetatenia/rezidenta unui stat membru). Propunerea e sustinuta de AfD(DE) si de Frontul national (FR).
Analogia cu comisiile care decideau deportarile evreilor si tiganilor in anii '30, '40 nu e interzisa.

tom_sawyer

Autorităţile din SUA ar urma să anunţe, pe 15 octombrie, o decizie privind ridicarea vizelor pentru români, decizie care se aplică de anul viitor, din 2025, au precizat surse guvernamentale citate de agenția Agerpres.

Guvernul României desfăşoară în această perioadă campania ,,Calificăm România", care vizează includerea ţării noastre în Programul Visa Waiver, amintește Agerpres. Premierul Marcel Ciolacu anunțase pe 18 iulie lansarea campaniei.

,,Lansăm astăzi campania ,,Calificăm România" şi ne propunem, făcând o analogie cu fotbalul, să calificăm România în Programul Visa Waiver, având destinaţia de a călători în Statele Unite fără vize. Există o oportunitate uriaşă, valabilă doar până pe 30 septembrie. De aceea, rog toţi cetăţenii români care au vize valabile de tip B1 sau B2 şi cei care au avut o astfel de viză să aplice pentru reînnoirea vizei. Aşa vom atinge acea rată de refuz de maxim 3% şi sunt convins că, mobilizând cât mai mulţi români în această campanie, vom călători în Statele Unite de anul viitor fără vize", a afirmat prim-ministrul, într-o şedinţă de guvern.

hotnews.ro

tom_sawyer

The "Economist Intelligence Unit" has pushed back Bulgaria's anticipated entry into the Eurozone and full Schengen membership to 2026, citing ongoing political instability as a major factor.
novinite.com

Ciolacu: Vă spun acum, foarte convins şi cu mai multe informaţii decât dumneavoastră – până la sfârşitul anului, vom avea o aderare completă la spaţiul Schengen
g4media.ro

shift2rail

Asupra spatiului Schengen se aduna nori negri, extrema dreapta germana (AfD) si extrema stanga (B. S. Wagenknecht) se apropie, cumulat, de 30%...ambele pe un ticket anti-migratie dur si inchiderea ermetica a frontierelor federale. Ptr a avea un ordin dd marime asupra gravitatii situatiei, atentatul de acum cateva zile de la festivalul din Renania de nord a saltat scorul extremelor AfD+BSW cu 4-5 pp.

Bref, tinta Schengen devine miscatoare, Economist a impins, probabil, data unei posibile extinderi, dupa alegerile federale germane din sept 2025.

tom_sawyer

Câţi oameni au fugit din România comunistă în perioada 1968-1989?

Din România comunistă puteai să scapi ilegal în două moduri: să fugi în străinătate sau să rămâi în străinătate. A doua variantă numai în cazul în care aveai aprobarea să pleci din România.

Numărul oamenilor fugiţi din România, dintr-o statistică a Securităţii, pe care o prezentăm schiţat, este de puţin sub 100.000 de oameni, adică în jur de 97.000. Perioada observată este 1968-1989, aşadar după schimbarea pedepselor din Codul Penal referitoare la trecerea ilegală a frontierei: dacă până în 1968 trecerea ilegală a frontierei sau tentativa de trecere ilegală erau considerate act de trădare şi pedepsite cu până la 10 ani de închisoare, după 1968 au devenit infracţiuni de drept comun. Pentru trecerea sau tentativa de trecere ilegală se aplica pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Din cei 97.000 de fugari, aproape 25.500 au trecut frontiera fraudulos frontiera.
Majoritatea, adică în jur de 71.500, au rămas în străinătate folosind diverse prilejuri: vizite la rude, excursii, mic trafic de frontieră, contracte culturale sau economice, manifestări sportive, tratamente medicale etc.

,,Fugarii" aveau diferite niveluri de şcolarizare şi ocupaţii diferite (la momentul plecării): 38.000 aveau studii elementare, 14.000 şcoala profesională, 26.000 studii medii şi postliceale, 17.000 studii superioare şi aproximativ 2000 fără studii precizate sau fără studii.

Pe criteriul etniei, fugarii erau români (50.400), germani (24.200), maghiari (19.200), evrei (1800), romi (1500) şi alte etnii, de ordinul sutelor (turci, tătari, greci, slovaci, ucraineni etc.)

Ţările vizate de fugari erau, cu precădere, cele europene, Germania (majoritatea persoanelor alegeau această destinaţie), Austria, Suedia, apoi, în ordinea numărului de persoane, S.U.A., Canada, Israel, Grecia, Turcia.

www.facebook.com/Consiliul.National.pt.Studierea.Arhiv.Securitatii/?locale=ro_RO

TVlad

Interesant e si citi au fost impuscati incercind sa fuga...

kitsune

Împușcați, înecați, dispăruți fără urmă... Știu că se vorbea în familie pe șoptite de un sas care se băgase in vagon cisternă, cu mască de scafandru sau ceva aparat de respirat. Și au mai găsit doar ceva oase și masca, nu știu ce leșie folosiseră să spele vagonul la destinație.
Să nu mai vorbesc de navele ajunse pe la Australieni unde rămânea câte jumătate de echipaj sau uneori mai mulți, de trebuiau ăștia să trimită din țară echipaje "cu origine sănătoasă". Și rămâneau și din ăia...
De aia când am dat la Institutul de Marină (sau cum era oficial denumit UM02192) am avut nevoie de recomandare de la UTC, luat în evidență la comisariatul militar județean plus că băieții cu ochii albaștri și urechi ciulite au vizitat vecinii și le-au pus ceva întrebări, așa... "for the record". Am aflat după revoluție de asta. Chiar, oare dacă mă caut pe la CNSAS oi avea dosar pe acolo?
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

danutzu_1069

Sigur ai dosar de persoana supravegheata. Mai ales daca ai incept sa navighezi înainte de 1989.

shift2rail

Alegerile politice din Thuringia, Saxonia si, mai ales, asteptarea celor din Brandenburg peste 2 sapt, lasa urme adanci: Germania inchide granitele ptr migrantii ilegali, Schengen in moarte clinica.

https://www.euractiv.com/section/politics/news/germany-introduces-checks-at-all-borders-moves-to-refuse-entry-to-migrants/