Libera circulatie a romanilor in Europa si in lume

Started by Ionut, September 16, 2011, 06:28:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.


pasadia

#631
Breaking something -v burtiera de la Digi anunta putin mai devreme ca au fost gasiti catieva zeci de imigranti la Nadlac asa ca m-am apucat sa caut stirea. M-am orit caci am gasit multe altele:

26.09.2023 - 60 de oameni gasiti

29.08.2023 - 25, tot la Nadlac

22.08.2023 - 120 intr-o singura zi

18.04.2023 - 52, "intrati legal"

Si totusi, noi nu avem probleme. Caci se pare ca la Nadlac ii gasim (nu prea cred ca suntem la fel de eficienti la toate iesirile). Nu mai zic ca nu cred ca sunt toti intrati legal, documentat. Nu mai zic ca existenta atator capturi nu arata decat ca exista si reusite (in a trece ilegal granita spre spatiul Schengen), altfel nu ar fi atat de tentanta ruta. Fac aceasta speculatie pentru ca, nu-i asa - daca "adevarul e la mijloc", la fel trebuie sa fie si reusitele calauzelor in raport cu insuccesele lor.

tom_sawyer

07.11

Marţi dimineaţă, poliţiştii de frontieră de la Nădlac au organizat acţiuni extinse de prevenire a migraţiei ilegale, iar în timp ce era verificat un TIR care staţiona în coloană pe autostrada paneuropeană, au fost descoperiţi ascunşi 27 de migranţi.

,,Mijlocul de transport era condus de un cetăţean turc şi este înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pe ruta Turcia – Suedia. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 27 de cetăţeni străini. Colegii noştri au stabilit că sunt din Bangladesh, Siria, Egipt, India şi Nepal, majoritatea intraţi legal în România", a informat Poliţia de Frontieră Arad.

Câteva ore mai devreme, într-un alt camion, condus de un bulgar, care transporta seminţe de floarea-soarelui în Germania, au fost găsiţi trei migranţi din Etiopia, intraţi legal în România.

De asemenea, poliţiştii de frontieră de la Nădlac au prins pe câmp, la 50 de metri de graniţă, cinci persoane. Acestea sunt din Bangladesh şi Etiopia şi coborâseră dintr-un TIR condus de un bulgar.
g4media.ro


04.10

La Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, în timp ce erau verificate două camioane conduse de un român şi un turc, au fost descoperiţi 40 de migranţi. Primul şofer transporta piese auto în Germania, iar al doilea mergea în Ungaria fără marfă.

,,Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt 34 de cetăţeni din Bangladesh şi şase cetăţeni din Pakistan, intraţi legal în România", a informat, miercuri, Poliţia de Frontieră Arad.

De asemenea, la PTF Vărşand, într-un TIR înmatriculat în Bulgaria, condus de un bulgar ce transporta piese auto în Germania, au mai fost găsiţi cinci migranţi din Etiopia şi Pakistan.
g4media.ro

misiekwas

#633
^^^ "Bucureștiul ar lua în considerare să se despartă de Sofia în acest demers, dacă negocierile ar indica un rezultat mai bun astfel" - de obicei, astfel de conditionalitate inseamna ca practic nu se va intampla. Deci nu-i nimic nou sau relevant deocamdata.
În plus, a spus ca astfel de lucru ar fi foarte dificil de făcut tehnic, iar interviu a avut practic zero rezonanta în media neromanesti. Dar în RO deja au apărut știri cum ca "România se decupleaza din Bulgaria pentru a întra în Schengen".

BIGRED1984

Am ajuns, din greșeală din Tapatalk, la începutul acestui thread,in 2011 și am urmărit până în 2014, este incredibil câte motive și justificări au fost încă de atunci pentru refuzurile repetate ale diverselor țări, dar în principal tot cele cunoscute. Și câte speranțe erau la fiecare întâlnire JAI...

carutasul

   Pentru mine e suspect faptul că au existat speranțe promovate de politicieni; ei trebuie să fi știut din capul locului că Austria (și Olanda în cazul Bulgariei) se vor opune. Și dacă știau asta nu trebuia să promoveze integrarea ca "aproape sigură" pentru că în felul ăsta evident acum au bifat-o la capitolul "nerealizări". Dacă spuneau de la început că au speranțe moderate eșecul era mai ușor de digerat în opinia publică, că vorba ceea, eram obișnuiți... Dar, în fine, e greu să îi suspectăm de gândire logică sau politică, pentru că îi cunoaștem, știm care e nivelul.
   Evident că decuplarea de Bulgaria e o gogoriță și nici măcar în calitate de contribuabil nu aș fi de acord cu ea pentru că implică niște cheltuieli suplimentare pentru securizarea frontierei cu Bulgaria, hai că pe Dunăre poate o fi mai simplu, dar și în Dobrogea, cheltuieli care în 10 ani (sper) ar deveni inutile prin integrarea bulgarilor. În plus nu ar rezolva decât traficul către vest (asta dacă am avea o promisiune fermă de la toate țările că nu s-ar opune, ceea ce nu e sigur, apropo de primul paragraf din acest post, în caz contrar am fi... și ... și cu banii luați). Ori eu văd că se dezvoltă tot mai puternic o axă comercială (și strategică) nord-sud iar o colaborare mai bună in zona asta, Ro-Bg-Gr, unde țările sunt mai apropiate ca nivel economic și poate și ca mentalitate ar fi după părerea mea mai de bun augur, pentru că firmele locale s-ar dezvolta mai ușor pe o piață comună ( piața e comună la nivelul UE dar în anumite cazuri geografia contează, o firmă bulgărească poate vinde mai ușor în România decât în Belgia și din motive de distanță). Ori separarea României ar complica relațiile cu Bulgaria și Grecia în loc să le îmbunătățească.

nirolf

#636
Părerea mea e că tema a fost inventată de politicieni tocmai pentru că știau că nu avem șanse. Este modul clasic de operare al populiștilor: când n-au cu ce rezultate să se laude în intern (inflație, pensii speciale, creștere impozite, etc) inventează un inamic imaginar, de obicei extern (Austria în cazul ăsta, dar putea fi oricine) și se luptă cu el "cu pieptul dezgolit". Vezi Ungaria. După cum se vede funcționează - și aici, dar știu și alți oameni care "nu-i mai suportă pe austrieci" și sunt convinși că suntem nedreptățiți.

naivu

Nu a fost inventată, cel puțin nu de politicienii noștri. Spre deosebire de alte dăți cand s-a pus pe tapet primirea în Schengen:
- acceptarea României și Bulgariei a trecut de o comisie europeană
- refuzul Austriei și Olandei a fost criticat public atât de celelalte state din uniune cât și de forțe politice interne (în Austria cei mai vocali au fost chiar partenerii de guvernare), altădată un veto din partea unui stat era acompaniat de tăcerea (mai mult sau mai puțin aprobatoare a) celorlalți.
De aici și frustrarea, atât a cetățeanului de rând cât și a politicianului român și bulgari, senzația că am fost respinși nu pt deficiențele noastre ci din calcule meschine de politică internă a Austriei și Olandei.

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Lau

Chiar daca mai aveam o urma mica de speranța, acum chiar ca șanse 0 după alegerile din Olanda...

pasadia

Wow, ce s-a intamplat in Olanda? In tara care are unul dintre cele mai faine sisteme electorale, in care este extrem de mare libertatea de a candida si de a fi ales? Si asta se realizeaza, printre altele, prin faptul ca nu exista limite absurde in a infiinta un partid politic sau in a candida prin solicitarea unor liste de semnaturi. Si mai exista ceva fain in sistemul lor electoral - nu EXISTA prag, ceea ce inseamna ca ajung in parlament mai multe partide politice, ajung sa fie reprezentati mai multi oameni si mai multe doctrine.

Efectul? Unii ar spune ca tara este greu guvernabila, pentru ca este nevoie de negocieri indelungate pentru a se obtine un consens din partea mai multor partide  in a constitui o alianta. Si cateodata dureaza, chiar luni multe (271 de zile ultima oara). Dra in felul acesta, de obicei, pozitiile extremiste sunt date deoparte, tocmai pentru ca aliantele nu se formeaza in jurul extremistilor.

Da, presa romana (cea mai proasta posibila) iti spune ca extremistii au castigat. De fapt nu au castigat decat 37 de mandate din cele 150 din camera inferioara, dar asta poate insemna ca alte formatiuni politice, ceva mai sanatoase la cap, vor intelege sa se alieze pentru a nu permite accesul in guvern reprezentatilor extremisti. Si chiar daca va exista o coalitie care sa ii cuprinda si pe acestia, sunt sanse mari ca mandatul ei sa fie limitat si sa nu duca la o politica extremista.   

Dar daca vrei neaparat sa iti dispara licarul ala de speranta, ai fi putut sa te uiti la anchetele din vami.

Quote26 de polițiști din Vama Calafat au fost reținuți pentru corupție, fiind suspectați de luare de mită și abuz în serviciu. Din cauza aglomerației din centrul de arest al Inspectoratului de Poliție Dolj, unii dintre ei au fost duși în Gorj.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/luare-de-mita-la-vama-calafat-au-fost-atat-de-multi-politisti-retinuti-ca-in-arestul-politiei-dolj-nu-au-mai-fost-locuri-pentru-ei-2588477

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

SURSA

Sau ai fi putut sa te uiti la sisteme avansate de supraveghere care nu functioneaza la noi (mai ales pe furtuna)

QuoteEl a explicat că traficanții vor să evite, alegând Marea Neagră, controalele severe din porturile mari, cum ar fi Anvers, Hamburg, Rotterdam, unde există scanere performante.

,,Pe piața neagră, acest kilogram de cocaină găsit pe plajă ar valora 500.000 de euro", mai spune Oprișan.

SURSA

QuoteSpecialiștii antidrog spun că unii traficanți aleg în mod deosebit zilele cu vreme rea pentru a transporta drogurile pe mare pentru că...

Marius Oprișan, expert antidrog: ,,...datorită furtunii, sistemele de monitorizare, și aici mă refer la SCOMAR nu dau randamentul cel mai bun."

SURSA

Dar bineinteles, speranta moare pentru ca se afla la mijlocul tunelului.


carutasul

mai erau și la Sculeni niște arestări, probabil s-au gândit că poate așa îi prostesc pe austrieci :) Curentul conservator (că deocamdată nu prea văd extremismul, vezi Meloni în Italia) e în ascensiune dar eu zic că discuția e închisă deja, doar politicienii noștri nu înțeleg...

pasadia

Bine ca iarasi sunt in lupta cu coruptia de 5 euro. Dar cand imi amintesc de accidentul soferului lui Blaga pe centura Brasovului, cand ii aducea acestuia valiza cu multi bani colectati prin partile natale ale Bihorului (tot din vămi, caci doar de acolo provenea strategul politic)... Cand imi amintesc ca toata cercetarea a batut pasul pe loc si nu mai e nimeni condamnat pentru infractiuni de "mare coruptie"...

nirolf

#643
QuoteŞeful Vămii Sculeni, ,,revoltat" că în alte vămi din țară se câştiga mai mult din şpagă, arată documentele depuse de DNA la instanță


Procurorii anticorupţie notează în documentele depuse la instanţă prin care au cerut arestarea preventivă a lui Cristian Mancaş că, în cadrul discuţiilor purtate cu colaboratorul DNA, acesta i-ar fi precizat că şeful de tură de la Stânca (Punctul de Trecere a Frontierei – n.r.), care începe o tură de miercuri de la ora 12,00, până a doua zi la 7,00, ,,face cel puţin 1500-2000 de euro".

,,De asemenea, şeful PTF Sculeni, Cristian Mancaş, s-a arătat revoltat de faptul că în alte puncte de trecere a frontierei din Republica Moldova în România se obţin sume mari de bani (,,câte 6-700 de euro miercurea pe tura de zi (neinteligibil) la Stânca fac 1500 şi aici se fac 150 euro. Hai să fim serioşi! (neinteligibil) era aşa de bine cel puţin pe săptămână aveai 4000. 4000!") şi a susţinut că o să discute cu anumite persoane pentru a direcţiona mai multe transporturi cu colete sau măcar cu ,,ceva mare" pe tura colaboratorului", potrivit documentului.


Sursa: G4Media (nu, nu e TimesNewRoman)

Pare un fel de competiție între vameși, poate ar trebui să organizăm Olimpiada Șpăgarilor: ultimul clasat e denunțat la DNA pentru cǎ e strică media.

tom_sawyer

#644
Căutam ceva în Monitorul Oficial și am găsit din întâmplare că au înființat recent două noi consulate, la Birmingham și Nantes, poate interesează pe cineva:
MO nr. 947 din 19 oct 2023
monitoruloficial.ro/e-monitor/